ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

10 изпитани лека срещу депресия

Чувството, че нещо „не е наред, тъгата, самотата, самообвиненията и безпомощността могат да се дължат на множество фактори, от неприятни емоционални случки в живота до биохимични процеси и болести в тялото. Депресията е състояние, което може да бъде симптом за множество ментални, физически и други проблеми с много сериозни последици. Помощта от психолог или друг специалист може да бъде от полза за всеки, но често депресията може да бъде преборена по съвсем естествен и лесен начин, просто с промяна на нашите нагласи и желанието към по-качествен и здравословен живот.

Тези 10 изпитани съвета ще ви накарат да се почувствате по-добре, още сега.

Влезте в ритъм.

Всичко в света се подчинява на принципа на ритъма: приливите и отливите, прогрес и регрес, действие и противодействие. Излезте от ритъма, в който се чувствате потиснати и тъжни, започвайки с нов ежедневен режим, в който сами сте господари на живота си и правите нещата, които ще ви направят щастливи.

Поставете си цели.

Когато сте депресирани може би си мислите, че не ви бива в нищо и всички нови начинания са обречени на провал. Всичко това обаче е просто собствено психологическо програмиране. Започнете да си поставяте нови цели, които лесно можете да изпълните. Започвайки да се чувствате по-добре от постигането на малките цели, постепенно скачайте на по-високи такива.

Правете физически упражнения.

Физическите упражнения спомагат за отделянето на ендорфини, натуралните антидепресанти. Редовната физическа активност е естествен лек срещу депресията и ще ви помогне да бъдете красиви и винаги във форма. Не е нужно да бягате маратони или да прекарвате деня си във фитнес залата. Просто излизайте навън и се движете.

Яжте здравословно.

Обръщайте внимание на храната си и изключете мазните и рафинирани продукти от диетата си. Вместо бързи закуски яжте банани и други сладки плодове, които спомагат за освобождаването на ендорфини, потискащи депресията.

Наспивайте се.

Безсънието може да влоши депресията повече от всичко останало. Изгасяйте телевизора, компютъра и мобилния си телефон поне час преди сън. Създайте си режим на лягане и ставате по едно и също време всеки ден. Четете книга, пийте успокояващ чай или правете релаксиращи упражнения и медитация преди да си легнете.

Стойте на слънце.

Депресията може да се дължи на естествени биохимични процеси в тялото поради липса на витамин D, който можем да си набавим естествено от слънцето. Именно затова през зимата депресивните състояния са много по-често срещани, както и в студените северни страни, докато депресията рядко е проблем в южните и топли страни. Прекарвайте достатъчно време на слънце, а ако това не решава проблема, потърсете витамин D като добавка.

Не се страхувайте от негативните мисли и се изправете смело срещу тях.

Запомнете, че всичко е ментално, ключът към разрешаване на проблемите в промяна на нашето отношение към света, начинът ни на възприятие и мислене. Когато сме депресирани, ние сме програмирали себе си да възприемаме света по определен субективен начин, което влияе върху всичко, което ни се случва.

Избягвайте места и хората, които ви потискат.

Намерете обкръжение, което ще ви накара да се чувствате разбрани и уважавани. Избягвайте неприятни места и хората, които ви използват и карат да се чувствате не на място сред тях. Търсете контакти, които ви обогатяват емоционално и интелектуално, а не такива, които се интересуват само от себе си и гледат с безразличие към проблемите на другите.

Правете нови неща.

Накарайте себе си да пробвате нови неща. Гледайте на познатите неща по нов начин или отидете на нови места, запознайте се с нови хора, приемете нови идеи. Включете се в социални инициативи, които ще ви срещнат с много нови хора и ще имат позитивен ефект за цялото общество. Включете се в колектива на социален център, в екологична кампания, на лекции и дискусии на социална тематика.

Забавлявайте се.

Намерете време за нещата, които ви карат да се смеете и да се чувствате добре. Забавлявайте се истински, без да е нужно да употребявате алкохол или други стимуланти. Ходете на кино, излизайте с приятели, правете си шеги с другите и се самоиронизирайте. Живейте в настоящия момент, а не задълбавайки в миналото и своите грешки. Животът е тук и сега, така че трябва да се чувстваме щастливи и обичани в настоящия момент, а не в някакво илюзорно бъдеще.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ