ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

10 неща, които не знаем за SAM-e

depression-mental

SAM-e е един от съвременните, естествени антидепресанти и намира приложение при лечението на различни здравословни състояния. Пълното му име е S-аденозил-L-метионин и представлява молекула, получена от свързването на аминокиселината метионин с фактор, отговорен за производството на енергия, наречена аденозин трифосфат (ATP). Ключово предимство на SAM-e е, че не причинява страничните ефекти, присъщи за антидепресантите като главоболие, безсъние, умора и сексуална дисфункция. В какви случаи можем да го приложим ще научите в следващите редове.

 1. Едно от утвърдените приложения на SAM-e е при лечението на депресивни състояния. Съединението е отговорно за производството на жизнено важни за организма ни вещества –  серотонин, мелатонин, допамин и и други невротрансмитери в мозъка, като по този начин намалява депресията и повлиява благоприятно симптоми като понижено настроение, умора, тревожност, стрес и т.н.
 2. Многобройни изследвания са доказали ефективността на SAM-e при лечението на остеоартрит. Според тях, антидепресантът намалява болката и е толкова ефективен, колкото нестероидните и противовъзпалителните медикаменти.
 3.  SAM-e е мощен антидепресант и има свойството да предпазва мозъчните клекти от увреждане. Проучвания свидетелстват, че съединението притежава терапевтичен потенциал при лечението на пациенти със синдром на Алцхаймер и предотвратява когнитивни разстройства. Освен това има данни, че употребата на SAM-e може да засили паметта и способността ни да учим.
 4. Полза от SAM-e могат да имат хората, страдащи от заболявания на черния дроб и тези, които искат да стимулиат чернодробната детоксикация.
 5. SAM-e оказва положително влияние върху симптомите на предменструалния синдром.
 6. Като мощен антиоксидант, SAM-e е отлично средство за детоксикация на организма.
 7. SAM-e поддържа нормалното функциониране на ставите. Редица изследвания потвърждават благоприятното влияние на съединението при състояния на тендинит – възпаления на сухожилията.
 8. Сред заболяванията, които могат да бъдат повлияни от SAM-e, се нареждат и тези, свързани със сърдечно-съдовата система.
 9. Последни проучвания сочат, че S-аденозил-L-метионин може да бъде прилаган при лечението на хора, страдащи от хронична болка в кръста и при последствия от наранявания на гръбначния стълб.
 10. SAM-e повлиява положително и заболявания като фибромиалгията, която представлява ревматично заболяване и се диагностицира десет пъти по-често при жените, отколкото при мъжете. Характерни за заболяването са мускулните и ставни болки, както и хроничната умора. Заболяването предразполага към депресия и социално изолиране. Фибромиалгията засяга хора на възраст от 25 до 60 години.

1 Comment

 1. как мога да получа продукта SAM-e

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*