ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  02 818 48 70

Магнезий: 10 факта, които го правят толкова специален

Магнезият е един от най-ценните елементи, които човекът трябва да си набавя ежедневно. Фактът, че той не се синтезира в човешкото тяло, ни задължава да се интересуваме от него повече, за да сме информирани в кои храни се съдържа, в какво количество и какви са дневните ни нужди от него. Един от начините да си набавим необходимия магнезий е като използваме хранителни добавки.

ElementСъвременният пазар предлага разнообразие от такива, но ние ви препоръчваме магнезия, извлечен от морска вода – той е с най-високо съдържание на натурален магнезий и повлиява благоприятно редица здравословни състояния.

1. Елементът магнезий е незаменим за правилното функциониране на нервната и мускулна системи.Оптималният прием на магнезий ежедневно, Ви гарантира по-добро здраве на костите, мускулите и нервната система. Магнезият има свойството да нормализира състоянието на цялата нервна система. Когато елементът е в недостатъчно количество в тялото ни, започваме да се уморяваме по-бързо, ставаме раздразнителни и сънят ни се нарушава.


2.
Магнезият е изключително важен за децата и подрастващите. Химичният елемент е в основата на доброто физическо и интелектуално развитие на младите на възраст между 3 и 19 години. Небезизвестен е и фактът, че магнезият влияе благоприятно върху концентрацията и мисловната дейност.

3.  Редовният прием на достатъчно количество магнезий се препоръчва и при хора с нарушени холестеролни нива. Изследвания сочат още, че елементът ни пази от запушване на артериите и вените, помага за правилното функциониране на сърцето, поддържа нормалния сърдечен ритъм и облекчава болезнените, мускулни крампи.

4. Тъй като магнезият, извлечен от морска вода, се усвоява по-добре от синтетичните си варианти, той се препоръчва и на бременни жени. По време на бременност той пази, едновременно, здравето на майката и здравето на детето, като благоприятства нормалното развитие на плода.

5. Магнезият понякога е определян като минерал на подмладяването. Причината е, че биохимичната възраст на човека може да се определи от съотношението на магнезий и калций в клетките. Елементът предпазва от калциране на органите и тъканите – процес, свързан с остаряването.

6. Освен в периода на бременност, магнезият е изключително важен за дамите, при които месечното неразположение е свързано с неприятните симптоми на предменструалния синдром – подуване и болки в корема, чувствителност на гърдите, раздразнителност, умора и склонност към депресия.

7. Всеки уважаващ себе си спортист е наясно с ролята на магнезия в човешкия организъм. Физическата активност води до повишено отделяне на магнезий от организма, а това води до крампи и умора в мускулите.

8. Магнезият играе важна роля в метаболитните процеси. Той подпомага за усвояването на мазнините, протеините и въглехидратите.

9. Изследвания сочат, че 2/3 от съвременните хора страдат от магнезиев дефицит без дори да подозират за това. Една от причините е динамичният начин на живот, който е съпътстван от стрес, бързане, липса на време за почивка, несигурност, раздразнителност и безпокойство.

10. Завишена нужда от магнезий имат диабетиците. Не само заради повишената секреция на урина, но и заради положителното влияние на химическия елемент върху ефективността на инсулина. Магнезият е необходим за производството, функционирането и транспортирането на инсулина.

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*