ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

10 неща, които не знаете за маслото от крил

В продължение на много години беше наложена практиката да се извличат Омега 3 мастни киселини от сьомгата, треската, скумрията и други риби. Тя се промени, когато учените осъзнаха, че е много по-ефективно тези изключително полезни за човека мастни киселини да бъдат извличани от крила, с който се хранят споменатите риби. Крилът е плаваща маса от полупрозрачни, скаридоподобни ракообразни и по размерите си представлява най-голямата биомаса на планетата.

Преимуществата на маслото от крил спрямо рибеното масло, което традиционно се използва в българската медицина, както и спрямо лененото масло са доказвани многократно, и заслужават да им бъде обърнато специално внимание. В настоящите редове обаче нямаме за задача да ги сравняваме, а да акцентираме върху полезните свойства на маслото от крил, и по-точно от антарктически крил.

  1. Ежедневният прием на 1-1,5 грама Mасло от крил повлиява благоприятно нивата на холестерола. Маслото се използва и при лечението на високо кръвно налягане и заболявания на сърдечно-съдовата система.
  2. Проучвания сочат, че приемането на 2 грама дневно масло от крил може да смекчи симптомите на предменструален синдром (ПМС).
  3. Някои изследвания препоръчват приложението на масло от крил при хора, страдащи от артрит. Само 300 мг на ден ще облекчат болката и сковаността.
  4. Маслото от крил съдържа ценни съставки като витамините А и Е и, вероятно, най-силния антиоксидант в природата - астаксантин. Тази комбинация от вещества оказва силно антиоксидантно действие, което забавя преждевременното стареене на организма и ограничава развитието на хронични и злокачествени болести. Астаксантинът има свойството също така да предпазва кожата ни от вредното влияние на ултравиолетовите лъчи.
  5. Богатото на Омега 3 мастни киселини масло от крил намира широко приложение и при лечението на депресивни състояния. Известно е, че хората, страдащи от депресия, имат ниски нива на Omega 3 мастни киселини и особено на ЕРА и DHA. Обогатяването на хранителното меню с масло от крил ефективно се бори с депресията, предотвратява резките промени в настроението и повишава качеството на живот.
  6. Благоприятното въздействието на маслото от крил върху нервната система и мозъка на човека е многократно доказвано. Съдържащите се в него Omega 3 мастни киселини са жизнено необходими за правилното развитие на мозъка и очите на бебетата и децата, а съдържащата се DHA предпазва клетките от генно мутиране, което може да доведе до мозъчни заболявания като Паркинсон и Алцхаймер.
  7. Поддържането на оптимални нива на DHA в организма спомага за подобряване на паметта, концентрацията и използването на речта.
  8. Маслото от крил активира физиологията на имунните клетки и прави организма ни по-малко податлив на инфекции.
  9. Последни проучвания сочат, че маслото от крил намалява значително риска от метаболитен синдром, затлъстяване и диабет тип 2.
  10. Според някои проучвания, Omega 3 мастните киселини в маслото от крил могат да изиграят ключова роля в борбата с някои типове рак.

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ