ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

11 причини, поради които кожата Ви се нуждае от алое вера

aloe_vera_premiumУникалните лечебни свойства на алое вера са известни още от древни времена. Растението е използвано широко от различни народи по цял свят. Впечатление прави отношението на маите към алое – те са го определяли като „източник на младост”. Казват, че растението има не само лечебни свойства, но също така внася в живота ни успех и защита. Може би именно заради това алое вера се използва често в домашни условия. Искате да имате чиста, мека, еластична и здрава кожа? Доверете се на свойствата на алое вера! Тропическото растение не само притежава отлично почистващо, овлажняващо и подмладяващо действие, но и стяга порите, създава защитен слой, предотвратявайки развитието на болестотворни бактерии и възникването на инфекции. В състава на растението влизат повече от 160 полезни вещества. Сред тях срещаме полизахариди, комплекс от витамини – А, С, Е, група В, аминокиселини, мастни киселини, храносмилателни ензими, сапонини, лигнини, растителни стероли, минерални вещества, сред които цинк, селен, калций, калий, желязо, мед, манган, магнезий, фосфор, хром и др. aloe_vera 11 причини алое вера да стане неизменна част от ежедневието:
 1. Молекулите на алое вера проникват дълбоко в кожата. Те по естествен начин я почистват и овлажняват и захранват клетките с ценните хранителни вещества, с които Ви запознахме по-горе.
 2. Подхранвайки кожата, растението забавя процесите на стареене на клетките и ускорява развитието на нови клетки. Третирането на кожата с алое вера й позволява да се самовъзстановява.
 3. Алое вера стимулира обмяната на веществата и подобрява кръвоснабдяването на органите, кръвоносните съдове и капиляри. Кожата се възстановява по-бързо благодарение на стимулацията на всички метаболитни процеси в кожата.
 4. „Източникът на младостта”, на който често се приписват магически свойства, спомага за изработването на колаген и еластин. Знаем, че с натрупването на годините постепенно намалява естественото изработване на колагенови и еластинови влакна. Като резултат кожата става отпусната и сбръчкана. Съдържащите се в алое вера ценни съставки подпомагат образуването на колагена и еластина, които поддържат кожата стегната, млада и еластична.
 5. Алое вера е естествен биостимулатор и биокатализатор. Това го прави идеално средство за стимулиране на регенерацията на клетките. Приложението на продукти с алое вера е изпитано средство при проблеми като рани, изгаряния и други кожни увреждания.
 6. Споменахме по-рано, че алое вера има способността да почиства кожата. Сега ще допълним, че растението влияе благоприятно върху процеса на премахване на мъртвите клетки по кожата. Така тя се почиства от горния слой мъртви клетки и загубва придобития си сиво-землист цвят.
 7. Основен фактор за остаряването на кожата е загубата на влага. Алое вера може да реши този проблем, тъй като е отличен природен овлажнител.
 8. В състава на алое вера влиза хиалуронова киселина. Тя помага за запазването на влагата в кожата за по-дълъг период от време.
 9. Сапонините в растението са ценни поради няколко причини. Те почистват кожата, а освен това притежават и антисептични свойства.
 10. Растението защитава кожата по няколко начина – първо, стимулира процесите вътре в организма и второ, неутрализира вредното въздействие на околната среда. Алое вера притежава ценното свойство да улавя опасните ултравиолетови лъчи и да извежда свободните радикали от тялото ни.
 11. На последно място ще отбележим едно от най-ценните предимства на алое вера – това са неговите антивирусни, противогъбични и антибактериални свойства.
[fb_button]

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ