ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

5 съвета за безболезнен ски сезон

С откриването на ски сезона започва и голямото суетене. Намиране на подходящата екипировка, избиране на най-добрата писта, планиране на почивни дни и организиране на самото пътуване са само част от детайлите, с които се ангажираме. В морето от подробности не забравяйте да се погрижите за ставите си, особено за коленете преди, по време на и след ски спусканията. Ето ги нашите съвети за безболезнен и безопасен ски сезон.

Подгответе тялото си

Загрявката е препоръчителна преди всякакви физически натоварвания, особено в студените месеци. Така драстично намалявате риска от контузии и травми. Важно е обаче да се погрижите за тялото си няколко дни преди самото спускане. Разтягането е процес, при който се работи със съединителната тъкан – целта е тя да се рехидратира и да се лубрикират ставите, като се раздвижи синовиалната течност в тях. Този процес изисква време. Добре е това да се случва в топло помещение, за да може мускулатурата да се отпусне и наистина разтягането да се случва в съединителната тъкан. Ако имате проблеми със ставите (особено на коленете) помолете лекар или терапевт да ви предложи упражнения за разтягане и огъвкавяване на проблемните зони.

Обърнете специално внимание на наколенките

Нашият съвет е винаги да използвате наколенки, когато карате ски или сноуборд. Ако имате проблеми и болки в коленете, заложете на такива, изготвени от специалист. Цената им ще е по-висока, но защитата, която те предлагат – по-добра. Не подминавайте наколенките с лека ръка. Тяхното качество може да е ключово за щастливия ски сезон.

Не правете компромиси с удобството

Тези от нас, които имат болки в ставите, знаят колко трудни могат да бъдат дори най-простите движения. В тези случаи комфортът на екипировката е ключов. Вземете под внимание ски обувките и лекотата, с която те се обуват. Ако самото поставяне на екипировката ви коства усилия и причинява болка, това не е добро начало. Потърсете обувки и щеки, които се слагат лесно на краката и около китките.

Познавайте собствените си граници

Колкото и да обичате зимните спортове, важно е да не пренебрегвате здравословното си състояние в името на няколко добре прекарани часа. Съобразявайте се със собственото си тяло и неговите нужди. Не пренебрегвайте болките и дискомфорта в ставите. Подбирайте писти, които са подходящи за вас и не се преуморявайте.

Погрижете се за ставите отвътре навън

Когато има болка и дискомфорт в ставите, грижата за тях става част от ежедневието ни. Особено важно е да поддържаме мобилността на коленете оптимална. Изследвания сочат, че куркуминът върши чудесна работа в тази насока. Този на пръв поглед невзрачен пигмент има способността да намалява възпаленията, да облекчава хронични болки и да възвръща естествената подвижност на ставите. Особени подобрения експертите са наблюдавали при пациенти с остеоартроза.

Друг подходящ продукт за подобряване мобилността на ставите е Флекс Код Премиум – добавка, в чийто състав влизат важни елементи като глюкозамин, хондроитин-сулфат, МСМ, хидролизиран колаген и хиалуронова киселина. Глюкозаминът е съставна част на ставните връзки, хрущяли, клетките и съединителната тъкан. Неговият прием намалява болките в ставите, действа противовъзпалително, заздравява хрущялната тъкан и стимулира производство на синовиална течност. Хондроитин-сулфатът ускорява заздравяването и възстановяването на заболелите и увредени сухожилия и стави и въздейства добре при атеросклероза и инфаркт. МСМ има болкоуспокояващо и противовъзпалително действие, тъй като блокира медиаторите на възпалението и осигурява сяра за образуването на хрущял и колаген.Хидролизираният колаген тип II е един от основните протеини, които се произвеждат естествено от тялото, а хиалуроновата киселина облекчава ставните движения чрез възстановяване на естественото смазване на ставите.

Желаем ви активност и щастливи дни на пистите!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ