ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

А ти чувстваш ли се добре в своята кожа?

Гледали ли сте филма на Педро Алмодовар „Кожата, в която живея”? Онзи, в който един травмиран от неприятни събития в семейството си учен се опитва да създаде перфектната човешка кожа, способна да устои на всички възможни агресии, идващи от околната среда. Е, докато чакаме такова откритие да бъде направено, можем да вземем нещата в свои ръце и да се опитаме сами да бъдем „хирурзи” на кожата си, особено ако тя е суха и чувствителна. Кожата е най-големият орган в човешкото тяло и един от най-важните. Тя има множество функции – предпазва тялото от въздействията на външната среда и от прекалената загуба на вода, служи за топлоизолация и регулира температурата, освен това е и рецептор, т.е. е част от сетивата на човек. Когато естествената бариерна функция на организма е нарушена, естествената влага намалява и това позволява проникването на дразнители. Причините това да се случи са много и различни: лошата екология, прекаленото излагане на слънце, неправилно подбрана козметика, както и обстоятелства от вътрешен характер – напредването на възрастта, хормонални нарушения, нездравословно хранене, тютюнопушене, стрес, психологически проблеми. За да намалим влиянието на всички тези фактори, трябва добре да ги разбираме и да имаме силна воля да ги избягваме. Според статистиката по-голямата част от жените днес страдат от суха и чувствителна кожа. Особено дамите над 40-годишна възраст. Симптомите на този тип кожа може да се проявят навсякъде по тялото, но са най-очевидни по лицето. Влизате в тази графа, ако:
  • Кожата ви е напукана и зачервена, ако е грапава и се лющи
  • Имате обриви
  • Усещате сърбеж, парене, стягане/опъване и бодежи
За да облекчите тези симптоми и да подпомогнете кожата си, е добре да имате комплексен подход и да спазвате следните правила:
  • Нека хранителната ви диета да бъде богата на антиоксиданти като витамините А, С и Е, както и на естествени растителни масла и рибни мазнини. По възможност ограничете или изцяло се откажете от алкохола, кафето, газираните напитки, тютюнопушенето.
  • Пийте много течности като вода, прясно изцедени плодови сокове и чай от коприва.
  • Ограничете излагането си на ултравиолетовите слънчеви лъчи, като нанасяте редовно слънцезащитни продукти, както и като избягвате директното излагане на слънце през жаркото лято между 11 ч. и 15 ч. Посещенията в солариума също не са добра идея.
  • Елиминирайте доколкото е възможно стресовите фактори в живота си. Изберете любим спорт, който да практикувате, йога или просто разходки сред природата.
  • Поддържайте добра хигиена, като измивате лицето си всяка вечер и след това хидратирайте кожата с лосион или друг подобен продукт, който не съдържа спирт.
  • Подберете козметиката си така, че да е подходяща за вашия тип кожа, като най-важно е съставките в нея да са максимално натурални. Силната химия е един от най-големите врагове на кожата.
  • Не прекалявайте с декоративната козметика, т.е. грима и задължително го премахвайте преди лягане.
Като споменахме натурални продукти в козметиката, нека дадем един пример за такъв продукт –  маслото от Вечерна Иглика. То се добива от семената на растението. Богато е на гама-линоленова (GLA) омега-6 мастна киселина. Проведени са над 30 проучвания при хора, които докладват за ползите от маслото при екзема и дерматит. Това масло подобрява циркулацията на кръв, освен това облекчава симптомите при състояния на кожата, включващи сърбеж, корички, задържане на течности, подуване и зачервяване. Ползите от маслото от Вечерна Иглика не спират до тук. Маслото има свойството за забавя стареенето на кожата, благоприятно повлиява регенерацията й и ускорява процеса на нейното подхранване. Подобрява еластичността на кожата. Намалява възпаленията от екзема, розацея, атопичен дерматит, псориазис и различни алергии. Продуктът Прим Ойл Крем е нежна грижа за суха и чувствителна кожа. Той е специално разработена формула, включваща съставки, които осигуряват цялостна грижа за сухата, изискваща специална грижа чувствителна кожа. Кремът осигурява дълбока хидратация и възстановяване. Освен това придава лек и приятен аромат на кожата. Подходящ е за третиране на раздразнена кожа вследствие на екзема, дерматит, себорея, псориазис. Облекчава раздразнената кожа след ухапване от насекоми. Подпомага заздравяването на кожата след слънчеви изгаряния. Може да послужи и за омекотяване на стъпала или на загрубялата кожа на лактите на ръцете. Ценните свойства на крема се дължат освен на маслото от вечерна иглика, така и на част от останалите съставки в него – уреята и гелът от Алое Вера, които са отлични хидратиращи и омекотяващи средства и верни помощници за клетъчното обновяване на кожата. И понеже започнахме с нещо като цитат, нека зъвършим с един такъв на Майкъл Артшулер: „Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът”. Така че нека не се носим по течението на живота, нека не се оставяме в ръцете на обстоятелствата и нека сами наредим пъзела на доброто здраве и добрия външен вид!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ