ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акермансия / Akkermansia - 30 веге капсули

Akkermansia / Акермансия е пробиотична хранителна добавка, която съдържа 100 млрд. клетки (TFU) /грам. Формулата включва Akkermansia Muciniphila - бактериален щам, който се препоръчва при различни здравословни състояния. Сред тях са синдром на раздразненото черво (IBS), възпаление на чревната лигавица, пропускливост на червата, наднормено тегло, дисбактериоза, кожни заболявания, автоимунни заболявания, диабет тип 2 и метаболитен синдром. Този продукт не само балансира локалната имунна система и метаболизма, но също така играе ключова роля в регулирането на теглото и нивата на глюкоза в кръвта.
ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613934
Тегло
28.00 гр
Тип продукт
капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА

Akkermansia Muciniphila е пробиотична бактерия, която обитава човешкия микробиом и има критична роля в чревната система. Едно от ключовите предимства на този щам е неговата способност да възстановява чревната мукоза и да намалява пропускливостта на червата. Пробиотичната бактерия също така е известна със способността си да произвежда късоверижни мастни киселини (SCFAs) и бутират. Тези съединения са от съществено значение, тъй като предоставят важен източник на хранителни вещества за други микроорганизми във физиологичния микробиом на човешкото тяло.


Пробиотичният щам Akkermansia Muciniphila:  какво представлява и как действа?Akkermansia Muciniphila е специфичен бактериален щам, кръстен на холандски микробиолог. Подобно на повечето пробиотични бактерии, този щам обитава дебелото черво, но за разлика от тях не се нуждае от захранване с фибри, за да се възпроизвежда. Тази особеност го прави уникален сред чревните бактерии и предоставя нов подход към поддържането на чревното здраве.
За разлика от другите бактерии в червата, Akkermansia Muciniphila не се храни с фибри, а вместо това избира да консумира слузестия слой, който обвива чревните клетки. Интересното при този процес е, че съставът и функционалността на слузестия слой не се нарушава, а по-скоро се обновява. Този уникален процес стимулира лигавицата на червата да увеличи производството на муцин и по този начин се укрепва чревния микробиом.
Установено е, че при хора с метаболитни промени като затлъстяване, количеството Akkermansia е намалено или липсва, а това води до дисбиоза и чревни възпаления. Освен това, Akkermansia muciniphila има влияние върху метаболизма на липидите и глюкозата, което оправдава по-висока честота на затлъстяване при пациенти с намалени нива на пробиотичния щам.


Ползи за здравето


Хранителната добавка Akkermansia / Акермансия привлича вниманието с многобройните си здравословни ползи. Формулата включва пробиотичен щам, който има способността да подобрява здравето на червата и да облекчава симптомите при различни заболявания.

  • Поддържане на здравето на червата: Пробиотичните бактерии Akkermansia Muciniphila играят ключова роля за запазването на функционалността и целостта на червената бариера. Чрез разграждане на муцина - важна съставка на защитния слой на червата, Akkermansia поддържа нормалната храносмилателна функция.

  • Намаляване на тревожността и подобряване на психическото здраве: Изследванията показват силната връзка между здравето на червата и психическото благополучие. Приемът на Akkermansia е свързан с намалени нива на тревожност и депресия чрез модулиране на връзката между червата и мозъка. Това може да подобри настроението и да облекчи симптомите на тревожност.

  • Поддържане на стабилните нива на кръвната захар: GLP-1 е хормон, който играе важна роля в регулирането на нивата на кръвната захар и секрецията на инсулин. Някои изследвания показват, че приемът на Akkermansia може да увеличи производството на GLP-1 и да подобри инсулиновата чувствителност. По този начин хранителната добавка поддържа стабилни нива на кръвната захар и облекчава състоянието на хората с инсулинова резистентност или диабет тип 2.

  • Управление на теглото: Здравословният метаболизъм е от съществено значение за цялостното благосъстояние на организма. Някои изследвания показват, че Akkermansia може да насърчи метаболизма чрез повишаване на разхода на енергия и изгарянето на мазнини, което може да подпомогне процеса на отслабване.

  • Подобряване на качеството на съня: Качественият сън е ключов компонент за поддържане на оптималното здраве и благополучие. Състоянието на стомашно-чревния тракт е свързано с качеството на съня. Приемът на Akkermansia може индиректно да подобри качеството на съня чрез насърчаване на здравето на червата и намаляване на възпалителните процеси в организма.

Добавянето на хранителната добавка Akkermansia към ежедневния ви режим може да предостави разнообразни ползи, включително подобрение на здравето на червата, намаляване на тревожността, регулиране на кръвната захар, подпомагане на отслабването и подобряване на качеството на съня. Така че, ако търсите естествено и ефективно решение за подпомагане на здравето, Akkermansia може да бъде ценен помощник по пътя към тази цел. 

Произход: извън ЕС
Съставки в препоръчителен дневен прием от: 1 капсула
  Akkermansia Muciniphila AH39 100 млрд. клетки (TFU)/ g   180 мг / 18 млрд. клетки (TFU) 

Помощни вещества: магнезиеви соли на мастните киселини

Алергени: не съдържа: глутен, риба, яйца, млечни продукти и соя

Препоръчителна доза за дневен прием:  1 капсула дневно на празен стомах

Дневни дози: 30

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.


Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.


Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца.


Не се препоръчва за деца и бременни.


При деца под 6 години и бременни, след консултация с лекар.

Петко Петков 2024-05-17
Здравейте. Този пробиотик може ли да се взима и с антибиотик?
Хербамедика
Да, може да се приема заедно с антибиотик. Добавянето на хранителната добавка Akkermansia към ежедневния ви режим, значително ще подобри цялостното състоение на организма Ви.