ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти Ашваганда / Acti Ashwagandha - 60 капс

Стандартизиран екстракт от корените на Ашваганда, едно древно растение с уникални свойства. Тази популярна в традиционната медицина на Индия и Близкия Изток билка се използва успешно за успокояване на нервното напрежение и ефективна борба със стреса.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612593
Тегло
0.15 кг
Тип продукт
Веге кaпсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ ЖИВОТИНСКИ ПРОДУКТИ
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА

За Ашваганда - индийският женшен

Ашваганда представлява вечнозелен храст, който расте в Индия, Близкия изток и някои части на Африка. Корените и оранжево-червените плодове на растението се използват от стотици години за лечение и профилактика на редица здравословни проблеми.

Адаптогенната билка се счита за една от най-важните в системата на Аюрведа - практика, датираща отпреди 3000 години. Ашваганда има изразен невропротективен и противовъзпалителен ефект.


Ползи за здравето от прием на Ашваганда

Съвременните проучвания показват, че Ашваганда може да има приложение при редица здравословни проблеми. 

При безпокойство

Ашваганда оказва успокояващ ефект върху нервната система, без да предизвиква сънливост или зависимост. Повлиява благоприятно безпокойството, лошото настроение и симптомите на тревожност.

При артрит

Билковият екстракт е природно противовъзпалително средство, което облекчава болките и подуването, свързани с артритни заболявания.

За здраво сърце

Ашваганда има редица ползи за здравето на сърдечно-съдовата система. Включително за регулиране на високо кръвно налягане и повишени стойности на холестерола и триглицеридите.

При ракови заболявания

Няколко много обещаващи проучвания установиха, че Ашваганда може да спре клетъчния растеж на някои видове ракови клетки. Изследванията върху животни показват способността за намаляване на тумори на белите дробове. Съществуват обнадеждаващи открития, които показват, че Ашваганда има потенциал да забави прогреса на раковите заболявания при човека, включително рак на гърдата, белите дробове, бъбреците и простатата.


Описание и предназначение на Акти Ашваганда

Acti Ashwaghandha съдържа висококачествен стандартизиран екстракт от корените на Ашваганда /Withania somnifera/. Растението е популярно както със своя адаптогенен ефект, така и с широкия си спектър на положително въздействие върху човешкото тяло. Някои други ползи за здравето, характерни при прием на Ашваганда:

Благоприятства нормалните нива на кортизол, следователно подпомага добрия сън и спряването с умората. Повлиява благоприятно имунната система, тъй като има неутрализиращ ефект върху имуносупресивния ефект на стреса;

Благодарение на стероидните лактони в състава си, Ашваганда екстрактът притежава антимикробни свойства - съдейства за лечение на инфекции, причинени от грам-положителни бактерии.

Акти Ашваганда има положителен ефект върху либидото, а също така и върху качеството и количеството на семенната течност. Доказано благоприятства за нормалните нива на тестостерона.

Ашваганда се счита за добре поносима в малки до средни дози. Все още няма достатъчно проучвания, за да се изследват възможните нежелани реакции. Бременните жени трябва да избягват приема на Ашваганда, тъй като тя може да причини преждевременно раждане.


Произход: извън ЕС.Съставки  в препоръчителен дневен прием от: 1 капсула 2 капсули
Екстракт от Ашваганда / Withania  somnifera/ корен, от който: 450 mg 900 mg
Витанолиди 7% 31.50 mg 63.00 mg
Алкалоиди 1% 4.50 mg 9.00 mg
Витаферин А 0,25% 1.13 mg 2.26 mg


Помощни вещества: няма

Алергени: не съдържа глутен, соя, яйца, мляко и продукти от животински и рибен произход.

Нетно тегло: 32.4 g


1-2 пъти дневно по 1 капсула по време на хранене.
Дневни дози: 60/30.
Ашваганда се счита за добре поносима в малки до средни дози. 

Все още няма достатъчно проучвания, за да се изследват възможните нежелани реакции. Бременните жени трябва да избягват приема на Ашваганда, тъй като тя може да причини преждевременно раждане.

Невена 2022-11-29
Въпрос
Здравейте! Може ли да се приема в случай, че се пие и антидепресант? Медицинско лице казва, че няма проблем, но чета противоречиви мнения, а и всички знаем, че повечето лекари са традиционалисти и не се доверяват на билките. Какво би било взаимодействието с антидепресант, за да е протовопоказно? Благодаря!
Хербамедика
Да, може да приемате Ашваганда с антидепресанти.
Ирена Манолова 2022-02-06
Total relax
Чувствам се много по-спокойна откакто го пия, имах проблеми и със съня, но откакто го започнах - спя прекрасно. Като цяло усещам тонус и енергия, повлиява и настроението. Една приятелка имаше сърдечни проблеми след Ковид - и на нея подейства благотворно.
Марийка 2021-02-10
Доволна съм
От скоро започнах да приемам Акти Ашваганда и вече се чувствам много по-спокойна.