ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти BCAA / Acti BCAA - 220г

Комбинация от незаменими аминокиселини - Левцин, Изолевцин и Валин, който да подпомогнат по-ускорения мускулен синтез и да стопират загубата на мускулна тъкан (катаболизъм).

ПРОДУКТЪТ Е ИЗЧЕРПАН - Запишете се в списъка на чакащите, за да бъдете уведомени по имейл, когато продуктът отново е наличен.
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612517
Тегло
0.30 кг
Тип продукт
Пудра

Acti BCAA е висококачествен продукт, който съдържа трите есенциални верижно свързани аминокиселини - левцин, изолевцин и валин. В комбинация те са задължителна част от всеки спортен режим.

Повече издръжливост. Повече сила. Повече релеф. По-бързо възстановяване.

Повече събрани погледи.

Описание и предназначение на Акти ВСАА

За повече спортни постижения и мечтани резултати доверете се на Акти BCAA. Те ще бъдат доверен партньор в стремежа ви едновременно да изваете тялото си и да сте здрави.

Разклонените верижни аминокиселини (които са основните аминокиселини валин, изолевцин и левцин) стимулират синтеза на мускулни протеини, дори повече от нормален протеин сам по себе си. Протеиновият синтез е метаболитен процес, при който тялото ви изработва нов мускулен протеин, известен също като мускулна маса.

Повишените нива на BCAA също работят във ваша полза чрез намаляване на степента на разграждане на протеините. Добавянето на аминокиселини под формата на хранителна добавка може да ви помогне да тренирате по-интензивно. Разклонените аминокиселини се конкурират с аминокиселината триптофан за навлизане в мозъка, където триптофанът може да се превърне в невротрансмитера серотонин.

По време на тренировка нивата на серотонин се покачват и това може да ви накара да се почувствате по-уморени. Най-вероятно няма да можете да тренирате по-усилено поради този факт.

Суплементацията с BCAA намалява количеството на триптофан, което преминава през кръвно-мозъчната бариера и следователно намалява количеството произведен серотонин. Това може да ви позволи да тренирате по-усилено, по-дълго и по-ефективно.

Чарът на добавките BCAA се състои в това, че те могат лесно да се използват преди и след тренировка, за да се намали умората, да се ускори възстановяването и да се подобри метаболизма на мазнините за енергия.

Предупреждение: Да не се превишава препоръчителната доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца. Не се препоръчва на бременни жени и деца

Аминокиселини - обща информация

Всички говорят за протеини и аминокиселини, но какво всъщност представляват те?

Протеините са големи и сложни молекули, които са жизнено важни за нормалното функциониране на целия организъм. Те регулират структурата и функциите на тъканите и органите в тялото. Протеините са съставени от стотици единици, които се наричат аминокиселини. Те са по-малки и са свързани помежду си чрез пептидни връзки. По този начин те образуват дълги вериги. Представете си перлена огърлица. Тя представлява протеина, отделните перлички са различните аминокиселини, а верижката – пептидните връзки.

Познати са 20 аминокиселини. Те се класифицират на заменими (неесенциални) и незаменими (есенциални). Заменимите аминокиселини са тези, които човешкото тяло може само да синтезира. Незаменимите са тези, които организмът трябва да си набави с храна или хранителни добавки, защото не притежава способността да си ги създаде сам.

Различните аминокиселини имат различно предназначение и тъй като тялото трябва да разполага с всяка една от тях, комплексно те поддържат меките тъкани, мозъчната функция и метаболитните процеси.

Какво означава BCAA

BCAA или ВРАК са верижно-разклонени аминокиселини. Това е комбинация от три есенциални аминокиселини, които са свързани в разклонена молекулна структура. Тези три незаменими аминокиселини са левцин, валин и изолевцин. В Акти BCAA съотношението им е 2:1:1 – най-оптималната и изследвана формула.

Ползи от приема на аминокиселини BCAA

От приема на BCAA могат да се възползват най-вече активните спортисти и бодибилдъри, защото те повлияват мускулния растеж, времето за възстановяване от тренировка, издръжливостта и силата на мускулите. Ако търсите начини да направите тренировките си по-ефективни и пълноценни, Акти BCAA са необходим помощник.

Как помагат разклонените аминокиселини

Положителните резултати от приема на ВСАА са доказани и убедително затвърждават тяхното значение за по-добър метаболизъм на различни вещества и процеси. Ето и част от техните постижения:

  • BCAA активират синтеза на протеини. В комбинация със силови тренировки се подсигурява растежът на мускулите;
  • BCAA директно се използват за енергия. Това ви дава повече сила и издръжливост по време на тренировки;
  • Тъй като BCAA подпомагат мускулния растеж, те ви помагат да изгорите повече мазнини – мускулната маса изразходва повече енергия и гори повече мазнини. Така ще оформите тялото си без да жертвате релефа си;
  • BCAA намаляват времето за възстановяване от тренировка. Ако искате да не ви мъчат мускулната треска и отпадналост, разклонените аминокиселини ще ви помогнат;
  • BCAA поддържат имунната система. Големите натоварвания от тренировки предизвикват силен стрес за организма. Приемайки верижно разклонени аминокиселини, вие поддържате хормоналната си среда в норма и не губите силите на имунната система за възстановяване от тренировка.

Източници на аминокиселини

Разклонените аминокиселини присъстват във всички храни, съдържащи протеини. Приемайте поне 46 грама протеин на ден, ако сте жена, докато за мъжете се препоръчва минимум 56 грама протеин дневно.

Червеното месо и млечните храни са най-богатите източници на аминокиселини с разклонена верига. Това включва говеждо, агнешко, козе сирене и кисело мляко.

Поръчайте Акти ВСАА за повече сила, издръжливост и релеф!

Съставки:

В 3 мер. л.

BCAA, от които:

7,5 g

L-Левцин

3.70 g

L- Изолевцин

1.90g

L- Валин

1.90 g

Помощни вещества: регулатор на киселинността: лимонена киселина; ароматизант: горски плод (малина); подсладител: сукралоза; ацесулфам калий; антислепващ агент: силициев диоксид , оцветители: кармин и кармазин.

3 мерителни лъжички (7.5 г), разтворени в чаша вода. Приема се на гладно. Препоръчително е активните спортисти да приемат препоръчителната доза непосредствено преди или веднага след тренировка.

 
Валя К. 2021-09-30
Страхотно обслужване
Благодаря за полезните съвети и добро обслужване. Поръчах продукта и съм изключително доволна от резултатите.