Уважаеми клиенти, поради извънредната ситуация имаме забавяне на поръчките. Молим да бъдем извинени и благодарим за разбирането.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти ДМГ – диметилглицин за мигновено подсилване на имунитета и антиоксидантна защита

Диметилглицинът (DMG или ДМГ) се предлага като хранителна добавка още от далечната 1974 г. и има широко приложение както в областта на човешкото здраве, така и в това на животните. За диметилглицина се знае, че подсилва мозъчната функция, редуцира стреса и защитава сърцето ви, а всичко това не е никак малко! Освен всичко изброено дотук, диметилглицинът може да доведе и до положителни промени в поведението при индивиди с аутизъм и по-редки припадъци при епилептици. 

Оказва се, че диметилглицинът е много интересен за изследване и затова решихме да ви запознаем с него. Ще се изненадате какви сфери на действие може да има това съединение с малко трудно име.

Какво е диметилглицин

Диметилглицинът е аминокиселина, градивен елемент на протеина. Той се намира в тялото в много малки количества в рамките на кратък период от време. 

Диметилглицинът има отличителна роля като жизненоважно поддържащо хранително вещество за постигане на оптимално здраве. Той помага на организма да реагира на околната среда, физическите, умствените и емоционалните стресови фактори, засягащи човешкото здраве, като същевременно поддържа имунни, сърдечно-съдови и мозъчни функции.

ДМГ е производно (нещо, получено от друго съединение с подобна структура) на аминокиселината глицин. А глицинът е една от 20-те аминокиселини, които обикновено се използват за синтезиране на протеини при хората. 

Съединението също е междинен метаболит - това означава, че той бързо се разгражда на други полезни вещества, от които тялото ви се нуждае.

Според клинични изпитвания публикувани в платформата PubMed, ДМГ функционира като антиоксидант и е доказано, че има защитен ефект срещу стомашна язва. 

Източници на диметилглицин (ДМГ)

ДМГ е хранително вещество, произведено естествено в клетките както на растения, така и на животни в малки количества по време на метаболизма на холин в глицин. Диметилглицин, който не се метаболизира в черния дроб, се транспортира от кръвоносната система до телесната тъкан. 

Малки количества могат да бъдат намерени и в някои храни, включително:

Бобови храни;

Зърнени и житни култури;

Външното покритие на ориза;

Животински черен дроб;

Много видове семена;

Ключови аспекти на действие

DMG и процесът на трансметилиране

Диметилглицина поддържа процесите на трансметилиране чрез способността си да се освободи от своите метилови групи, за да помогне производството на сяра-аденозилметионин (SAMe). 

SAMe е основният донор на метил в тялото и трансметилирането включва реакцията, при която метилова група (СНЗ) се прехвърля от SAMe към друга молекула. 

Това е биохимичен процес, който е от съществено значение за живота, здравето и възстановяването на телесните клетки. 

Много хормони, невротрансмитери, ензими, нуклеинови киселини (ДНК, РНК) и антителата зависят от прехвърлянето на метилови групи, за да завърши синтеза им. Тялото детоксифицира потенциално увреждащите химикали и регулира редица клетъчни процеси SAMe.

ДМГ е ключов играч в сложната мрежа на метилиране и трансметилиране в човека тяло. Основните хранителни източници на активни метилови групи в човешката диета са под формата на холин, креатин или метионин. 

Когато тези донори на метил не успеят да осигурят адекватни метилови групи, метаболитната роля на допълнителния DMG придобива важно значение като доставчик на метилиране за биологични метилирания. Тези реакции включват метилиране на протеини, на нуклеинови киселини и биогенни амини, както и детоксикацията на чужди вещества.

Подобяване на имунния отговор

DMG може да укрепи имунната система и да помогне на организма в борбата срещу чужди антигени като бактерии, вируси и други патогени. Доказано е, че съединението с множество функции оказва значително влияние върху имунната функция в редица in vitro и in vivo модели. 

Чарлз Грейбър, доктор на науките и неговият изследователски екип от Медицинския университет в Южна Каролина за първи път откриват ролята на диметилглицина за имунитета през далечната 1978 г.

В зависимост от ситуацията, ДМГ може да доведе до множество ефекти върху имунната система. Изследванията показват, че той значително стимулира В-клетките да произвеждат повече имунни отговори на антитела и да потенцират по-голяма активност на Т-клетки и макрофаги (клетъчни клон на имунитета).

Установено е също, че DMG предизвиква двукратно увеличение на производството на интерферон (IFN) при зайци. Интерферонът е цитокин, продукт на Т-лимфоцити, който показва антивирусни и антитуморни ефекти. 

По-късна работа с използване на хибридомни клетки и други модели на клетъчни култури разкри, че DMG може да повлияе върху производството на редица цитокини. Те от своя страна могат да повлияят както на възпалителни процеси, така и на туморен растеж. 

Цитокините са протеини, произведени от имунни клетки, които регулират възпалението и модулират активността както на В, така и на Т-клетки в имунния отговор. 

Употребата на диметилглицин при хора и животни предполага безопасно хранително вещество, повишаващо имунната защита, което може да доведе до по-добра устойчивост и възстановяване от инфекциозни заболявания. 

Проблемите с горните дихателни пътища при животни се повлияват по-добре от добавки с диметилглицин според данните на ветеринари, които са го използвали в практиката си. 

Диметилглицин – нутриент от ново поколение

Над 25 години изследвания и клинични проучвания доказват, че диметилглицинът като хранителна добавка има много положителни ефекти, включително намаляване на стреса, подобряване на атлетичните и сексуалните показатели и засилени сърдечно-съдови, мозъчни и имунни функции. 

Действайки дори като адаптоген, ДМГ работи с други ко-фактори в организма, за да противодейства на отрицателните ефекти на физическия, емоционалния и метаболитния стрес и да помогне за предотвратяване и преодоляване на дегенеративните заболявания. 

Той също така може да нормализира физиологичните функции и да помогне за поддържане на хомеостазата (баланса) в тялото. 

Четиригодишна клинична оценка на DMG от проф. д-р Мичъл Прайс от Палмдейл, Калифорния, потвърждава предишни данни за действието му. В проучвания, включващи прилагане на DMG при над 400 пациента със сърдечно-съдови проблеми екипът съобщава за големи подобрения в следните аспекти:

 • Настроение;
 • Циркулация до крайниците;
 • Нива на холестерол и триглицериди;
 • Болка в следствие на ангина;
 • Високо кръвно налягане;
 • Аритмии;
 • Стрес тестове;

Акти ДМГ е нашето решение, което съдържа това съединение с огромен потенциал и възможности за приложение. Приемът на Акти ДМГ може да ви е от полза, ако имате нужда от:

 • Подобряване дейността на имунната система;
 • Анти ейдж действие;
 • Подобряване на когнитивните функции;
 • Ускоряване на метаболизма, кръвообращението;
 • Клетъчна и антиоксидантна защита;

ДМГ помага на тялото да се адаптира към околната среда, физически, психически или под въздействие на емоционални стресори. Когато тялото продължава да произвежда стресови хормони за продължителен период от време, запасите от хранителни вещества могат да се изчерпят. Умората започва. Животът под постоянен стрес може да доведе до нарушена имунна и храносмилателна функция, но има мерки, които може да предприемете, за да го предотвратите. 

С помощта на диметилглицин противодействате на множество негативни процеси и ще ускорите други благоприятни и важни за здравето механизми.

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ