ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти Е натурал / Acti E Natural - 60 веге капсули

Acti E Natural е хранителна добавка, която съдържа оптимални количества натурален витамин Е. Извлечен от биологично отглеждан слънчоглед без съдържание на соя, натуралният витамин Е подпомага организма за поддържане на нормален холестерол, добри когнитивни функции, защита от оксидативен стрес и фертилността при двата пола.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613316
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Веге капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ

Какво е Acti E Natural

Acti E Natural е хранителна добавка, която съдържа оптимални количества натурален витамин Е от слънчогледово масло под формата на Д-алфа-токоферил сукцинат.

Предимства и предназначение на Acti E Natural

Витамин Е в Acti E Natural се намира под формата на Д-алфа-токоферил сукцинат. Това е доказано най-благоприятната разновидност на вит. Е за абсорбция от организма, която е естерифицирана и е значително по-стабилна на окисление в сравнение с други форми.

Извлечен от биологично отглеждан слънчоглед без съдържание на соя, натуралният витамин Е подпомага организма за поддържане на нормален холестерол, добри когнитивни функции, защита от оксидативен стрес и фертилността при двата пола.

Всяка капсула съдържа 330 mg / 400 IU  Д-алфа-токоферил сукцинат, който е биодостъпен и силен антиоксидант. Механизмите, чрез които витамин Е може да осигури защита на организма, включват антиоксидантното му действие и ролята му в противовъзпалителните процеси, инхибиране на агрегацията на тромбоцитите и други.

Добавките с витамин Е могат да предотвратят коронарна болест на сърцето, да спомогнат за по-добра имунна функция, да предотвратяват възпалението, да подкрепят здравето на очите и да намалят риска от развитие на раково заболяване.

Витамин Е – действие и дефицит в организма

Тъй като всички форми на витамин Е са разтворими в липидите (мастноразтворими), те лесно се абсорбират от чревния лумен след прием от храна. След това витамин Е се включва в липопротеиновите частици и се секретира в кръвния поток, където, транспортиран от различни липопротеини, преминава към черния дроб. Черният дроб играе централна роля за регулиране на нивата на алфа-токоферола, като директно въздейства върху разпределението, метаболизма и отделянето на витамина.

Плазмените концентрации на витамин Е зависят изцяло от абсорбцията, тъканната доставка и скоростта на екскреция. Докато нивата на алфа-токоферола се поддържат, другите форми на витамин Е се отстраняват много по-бързо. Ето защо най-добрата форма за набавяне на витамин Е чрез хранителна добавка е Д-алфа-токоферил сукцинат.

Ролята на витамин Е е изследвана за предотвратяване и/или минимизиране на оксидативния стрес и мозъчното увреждане при заболявания като деменция и болест на Алцхаймер, както и при терапия на ракови заболявания.

В допълнение към ролята си на мощен антиоксидант, витамин Е участва в широк спектър от физиологични процеси, вариращи от имунната функция, контрола на възпалението и когнитивните показатели до регулирането на генната експресия и сигнална трансдукция.

Някои заболявания като болест на Крон, муковисцидоза и други могат да са предпоставка за недостиг на вит. Е. Недостигът му се разпознава по следните симптоми:

  • Мускулна болка или слабост;
  • Зрителни нарушения;
  • Общо неразположение.
  • Затруднения с ходенето или координацията.

Състав в препоръчителен дневен прием от:

1  капсула ( mg/IU )

Витамин Е (Д-алфа -токоферил сукцинат)

330mg / 400IU


Помощни вещества: няма
Продуктът не съдържа: соя, глутен, лактоза, продукти от животински и рибен произход.
GMO free.

1 капсула дневно след хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца

Валя Генова 2021-01-24
Много съм доволна
След двумесечен прием имам значително подобрение на резултатите от изследванията ми. Чудесен продукт!