ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти К2 / Acti K2 - 50 таблетки

Комбинация от витамините К2 и D3 - специално разработена формула от взаимозависими витамини. Тяхното комплексно присъствие позволява правилно усвояване в организма и подобрява здравето на костите, зъбите, ставите и кожата.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611800
Тегло
0.10 кг
Тип продукт
Таблетки

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Описание и предназначение на Акти К2

Акти К2 е двукомпонентна хранителна добавка, която благоприятства нормалното усвояване на калций. Този минерал е жизненоважен за човешкия организъм, като има основна роля в изграждането на скелета и зъбите.

Той е необходим за целостта на клетъчните мембрани, кръвосъсирване, ензимни процеси и много други. С напредването на възрастта, при определени здравословни състояния или хранителни режими, се наблюдава намаляване на способността на организма да усвоява калций. В тези случаи, когато е необходим допълнителен прием на калций, е  важно да се приемат и останалите компоненти, участващи в цикъла за правилното му разпределение и усвояване в организма.

Механизъм на абсорбция на калций

Веднъж щом калцият постъпи в организма, се задейства механизъм за неговото усвояване. В този механизъм ключова роля имат двата компонента на Acti К2 – витамин К2 и витамин D3. Редица са факторите, които водят до липса на двата витамина. Факт е, че съвременният начин на живот и хранене невинаги осигуряват богато разнообразие на необходимите ни микроелементи и минерали.

Установено е, че по нашите географски ширини с храната приемаме едва 10% от нужното количество витамин К2. Предпазливото излагане на слънце и използването на UV защитни кремове възпрепятстват образуването на витамин D3. По тази причина е необходим допълнителен прием на витамин К2 и витамин D3, което подпомага изграждането на здрава костна структура и намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, предизвикани от натрупването на калций по стените на кръвоносните съдове.


Функция на витамин D3

Наред с останалите функции, които витамин D3 изпълнява в организма, а именно - участие в процесите, отговорни за нормалната функция на мускулите, имунната система, на зъбите и в процеса на делене на клетките, витамин Д3 има ключова роля в усвояването на калция от костите. Витамин Д3 стимулира калциевата абсорбция в тънките черва, а така също повишава калциевата реабсорбция през бъбреците.

Функция на витамин К2

Витамин К2 допринася за нормалното състояние на костите и сърдечно-съдовата система. Витамин К2  е пряко отговорен за активиране на протеините, които осигуряват минерализация. Съответно костната плътност и здраве са зависими от този витамин.

Синергията в Аcti К2

При прием на витамин D3 се увеличава производството на протеина, който отвежда калция в костите – неактивен остеокалцин. За да се активира този протеин, е необходим витамин К2, който карбоксилира остеокалцина – по този начин той се активира и е способен ефективно да транспортира калция, намиращ се в кръвоносната система, към костите. Друг протеин, който също е зависим от витамин К2, е матричният ГЛА-протеин, намиращ се в стените на кръвоносните съдове. Витамин К2 има активираща роля и върху този протеин, който извежда калция от стените на кръвоносните съдове и меките тъкани, а също така предотвратява бъдещи натрупвания на калций по стените на вените и артериите.

Ето защо, приемайки Acti К2, се постига двоен ефект: усвояване на калций от костите, както и предпазване на кръвоносните съдове от втвърдяване (калцифициране), следователно и облекчаване работата на сърцето и нормализиране състоянието на сърдечно-съдовата система.

Компоненти на Акти К2

Освен синергичното взаимодействие, което е постигнато в състава на Акти К2, изграждащите компоненти са от най-високо качество, с гарантирана усвояемост и висока бионаличност.

  • Витамин К2 е под формата на VitaMK7, което е 0,25% менахинон 7. Това е формата на витамин К, която е с доказано по-висока бионаличност спрямо масово използваните в хранителните добавки витамин К1 и късоверижния менахинон 4.
  • Витамин К2 е с натурален произход. Добит е от натто - ферментирали соеви зърна от щама Bacillus subtilis var.natto.
  • Витамин D3 в Acti К2 е под формата на висококачествен холекалциферол.

Двата витамина са в максимални количества за дневна доза в една таблетка. По този начин приемът се свежда до една таблетка дневно.

Други ползи, които хранителната добавка ще Ви донесе:

  • Акти К2 подобрява усвояването на калций от костите и съответно подобрява костната плътност;
  • Акти К2 намалява риска от сърдечно-съдови заболявания, предизвикани от натрупването на калций по стените на кръвоносните съдове;
  • Акти К2 поддържа нормалната концентрация на калций в кръвта;
  • Акти К2 подпомага заздравяването на счупени кости;
  • Акти К2 въздейства благоприятно на мускулните функции.

Произход: ЕС

Съставки:

Една таблетка Акти К2 съдържа 40 mg VitaMK7, от които 100  μg витамин К2 (менахинон 7) и 10 μg витамин D3 (холекалциферол, 400 IU).

Помощни вещества: подсладител: манитол: емулгатори: микрокристална целулоза, талк, магнезиев стеарат, силициев диоксид.


Препоръчителна дневна доза: Една таблетка дневно след храна.


Генади 2022-05-02
ТОП
От години пия К2 + D3 и този продукт ми действа много добре!
Диана Е. 2020-12-10
Уникален продукт
Препоръчвам на всеки да закупи Акти К2! Заздравява костите и подобрява мускулатурата. Отлично действа и на имунната система!
Стефан М. 2017-10-27
Ползвам го от близо една
Ползвам го от близо една година