ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти Кризин / Acti Crysin - 60 капсули 200mg

Кризин е изключително ефективен флавоноид (5,7-дихидроксифлавон), който се извлича от цветовете на растение. Той е натурален инхибитор на ензима ароматаза, който участва в превръщането на половите хормони андрогени (тестостерон) в естрогени.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611152
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Веге капсула

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
ВЕГАН

Какво е Кризин

Кризинът, наричан още 5,7-дихидроксифлавон, е флавоноид, намиращ се в меда, прополиса, пчелната пита, цветята Passiflora caerulea и Passiflora incarnata.

Флавоноидите са клас вещества, които имат изявено антиоксидантно действие или поне една част от тях. Важно е да се извличат чрез подходяща технология, за да се запази тяхната бионаличност и действие, което настъпва след попадането им в организма.

Четирите вида флавоноиди, които се различават в множество клинични проучвания, са полифеноли, кверцетин, цитрусовите биофлавоноиди и проантоцианидините.

Кризинът ограничава увреждането на мастните молекули (липидна пероксидация) и по този начин предотвратява увреждането на клетъчната мембрана, протеиновото увреждане и дисбаланса на клетъчните функции.

Кризинът проявява взаимодействие с COX-2 и действа като конкурентен инхибитор. COX-2 играе ключова роля в индуцирането на възпаление и намаляване на нивата на простагландин Е2.

COX-2 е молекула, използвана от организма за производство на тип възпалителен хормон, наречен простагландин. Блокирането или инхибирането на COX-2 молекулата предотвратява образуването на простагландини и по този начин намалява възпалението. СОХ-2 се произвежда от организма само  като част от възпалителен отговор, за разлика от много други молекули с роля в имунната система, които се произвеждат до определено време.

Най-важните ползи, свързани с употребата на Кризин

Кризин може да предпазва от рак

Кризинът потиска развитието на туморни образувания чрез активиране на Notch1 сигнализиращия път в клинични и миши изследвания.

Също така, интересният флавоноид намалява клетъчната активност на NF-KB молекулата, която има критична роля в контролирането на възпалението, имунитета, клетъчното делене и оцеляването на клетките. Чрез това действие кризинът е в състояние да ограничи деленето на клетките на рака.

Кризинът има способността да предпазва от мозъчно увреждане

Флавоноидът предотвратява освобождаването на азотен оксид от микроглиата, както  и възпалителни цитокини. Това намалява увреждането на нервните клетки и помага за предотвратяване на развитието на невродегенеративни заболявания като болестите на Паркинсон и Алцхаймер.

Взаимодействие с тестостерона

При мъжки плъхове оралното приложение на флавоноид кризин значително увеличава производството на тестостерон, движението на спермата и концентрацията ѝ.

Кризин е в състояние да инхибира протеин, известен като DAX-1, който е отрицателен регулатор на StAR протеина. Това води до повишаване на регулацията на синтеза на StAR и тестостерон в организма. Този ефект се наблюдава само при концентрации от 5 µM или по-високи, което е над 70 пъти повече от откритите серумни концентрации от 400 mg орално приет кризин.

Кризин може да помогне за лечение на диабет

При диабетни плъхове пероралното приложение на кризин нормализира нивата на глюкозата и инсулина. Това също помага за подобряване на инсулиновото сигнализиране. Кризинът успява да намали възпалението, нивата на мазнините и оксидативните увреждания в мозъка, черния дроб и панкреаса.

Описание и предназначение на Acti Crysin

Суплементация от 400 mg кризин трябва да бъде достатъчна при чревни проблеми. За всички други случаи се посъветвайте със специалист за уточняване на дозировката на този флавоноид.

Други случаи, в които Акти Кризин може да ви бъде полезен:

  • Подпомага достигането на оптимално ниво на тестостерон в организма;
  • Подпомага поддържането на нормална мускулна маса;
  • Има благоприятно влияние върху правилното разпределение на мазнините в тялото;
  • Акти Кризин благоприятства функционирането на сърдечно-съдовата система;
  • Подпомага поддържането на нормална сексуална функция при мъжете;
  • Има благоприятен ефект върху жизнеността и настроението;
  • Притежава мощен атиоксидантен ефект.

Съставки в препоръчителен дневен прием от:2 капс.4 капс.

Crysin

400 mg800 mg

 Помощни вещества: емулгатори: микрокристална целулоза и магнезиев стеарат

2-4 капсули дневно, по време на хранене.

Продължителност на приема: няма ограничения в продължителността на приема.

Спиридон Галдов 2022-07-22
Акти Кризин - 60 капсули
Доволен съм от продукта и го препоръчвам.
Кирил 2019-10-20
Отличен продукт
Тренирам активно и ползвам Кризин. Изключително съм доволен. Цената е отлична.