ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти ПИА / Acti PEA - 60 капсули 400 mg

Палмитоилетаноламид или PEA се използва като добре поносима хранителна добавка, първо идентифицирана като противовъзпалително, аналгетично и неврозащитно средство, изолирано от соя, яйчен жълтък и  фъстъци.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613040
Тегло
80.00 гр
Тип продукт
Веге капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Acti PEA – какво представлява продуктът

Palmitoylethanolamide (PEA) се произвежда в организма за борба с болката и възпалението. Тази мастна киселина може безопасно да повиши естествените канабиноидни нива и да предпази нервите в цялото тяло. Установени са окуражаващи ползи в широк кръг от трудно лечими заболявания и състояния като депресия, Алцхаймер и автоимунни заболявания.

Acti PEA е хранителна добавка без соя, глутен, млечни продукти и яйца, която съдържа оптимални количества палмитоилетаноламид (PEA).

Активни съставки на Acti PEA

Палмитоилетаноламид или PEA се използва като добре поносима хранителна добавка, първо идентифицирана като противовъзпалително, аналгетично и неврозащитно средство, изолирано от соя, яйчен жълтък и  фъстъци.

Много животни и растения произвеждат PEA. Най-високите количества могат да бъдат намерени в соевия лецитин, соята, яйчния жълтък и други.

РЕА е известна от 50-те години на миналия век и е предмет на многобройни проучвания. Като ендогенен, безопасен амид на мастни киселини, палмитоилетаноламид се използва за облекчаване на състоянието при заболявания от различен характер.

Механизъм на действие на PEA

На първо място, ефектите са не само директни, но и косвени, чрез други ендогенни молекули като анандамид и олеоетаноламид. Той предизвиква голям брой биологични функции и прави това по напълно безопасен начин.

Основната цел на палмитоилетаноламида е PPAR-алфа (NR1C1). Това е група рецепторни протеини, които регулират липидния метаболизъм в черния дроб и се намират в скелетните мускули, бъбреците, червата, надбъбречните жлези и сърцето. РЕА също така е важна част от кетогенезата и противовъзпалителните реакции на организма.

В голяма степен РЕА присъства в централната нервна система, но също така и в бъбреците, черния дроб и белите дробове.

Друг рецептор, който е засегнат от PEA, е CB2, който играе важна роля в човешката имунна система. Той се намира в хемопоетични клетки, макрофаги и В клетки и спомага за увеличаване броя на кръвните клетки, елиминира микробите и раковите клетки и създава антитела. Вероятно много от ползите, които PEA оказва върху имунната система, произтичат от неговите ефекти върху CB2.

PEA също се свързва с GPR55 и GPR119. Те считат за нови канабиноидни рецептори. Смята се, че те имат важна роля за основните ефекти на ендоканабиноидната система, които са очевидни, но чийто механизъм все още не е напълно ясен. GPR55 се открива в костните клетки и в малкия мозък, докато GPR119 се намира в панкреаса и храносмилателния тракт, регулирайки чувството на глад и секрецията на инкретин и инсулин.

PEA е идентифициран през 50-те години на миналия век като терапевтично вещество с мощни противовъзпалителни свойства. От 1970 г. противовъзпалителните и други имуномодулиращи свойства на PEA са установени в редица плацебо-контролирани двойно-слепи клинични проучвания върху грип и обикновена простуда.

Приложение на Acti PEA

РЕА е ефективна и напълно безопасна алтернатива за справяне с хроничната болка,  възпаленията и дегенеративните изменения при различни патологии:

  • Невралгични опорно-двигателни болки;
  • Хронично главоболие, мигрена и окципитална невралгия;
  • Невродегенеративни заболявания (Алцхаймер и ЛАС);
  • Депресия, потиснатост;
  • Автоимунни заболявания (напр. МС, фибромиалгия);
  • Инфекциозни заболявания.

Как Acti PEA помага на вашето здраве

Освен гореспоменатите рецептори и техните предимства срещу усещането за болка, включително противодействие на възпалението, PEA също помага за регулирането на мастни и глиални клетки. По този начин контролира имунния отговор, освобождаването на хистамин, алергиите и различните автоимунни заболявания.

Благодарение на РЕА може да се поддържа състояние на хомеостаза, да се защитят невроните и да се осигурят хранителни вещества и кислород на организма.

Една от най-важните характеристики на Acti PEA е, че тя е напълно безопасна хранителна добавка. Палмитоилетаноламидът, съдържащ се в Acti PEA, е напълно естествен амид на мастни киселини и не може да бъде предозиран, не предизвиква пристрастяване и странични ефекти или алергични реакции.

Acti PEA може да се приема още за намаляване на болката и възпалението, предизвикано от фибромиалгия, ендометриоза, артритни болки и други.

РЕА има благоприятен ефект и върху когнитивните умения, цялостното здраве на мозъка и ежедневното функциониране. Ефектите са забележими след 30 дни и допълнително се подобряват през следващия месец на прием на добавки.

Съставки в препоръчителна дневна доза от:

1 кап.

2 капс.

3 капс.

Palmitoylethanolamide (PEA)  OptiPEAⓇ

400 mg

800 mg

1200 mg

Помощни вещества: магнезиев стеарат

Нетно тегло: 24.48 г в една капсула

Не съдържа соя, глутен, млечни, яйца и морски храни.
Подходящ за вегетарианци.

Препоръчителна доза за дневен прием:

Приемайте от 1 до 3 капсули дневно, по време или след хранене, или според указанията на Вашия лекар. Адаптирайте дозата след 2-месечен прием. 

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца.

Не се препоръчва при бременност и кърмене.

Елеонора Колева 2021-08-26
Сртахотен продукт
Продуктът наистина работи! Моето трайно решение в борбата с болката и възпалението! Препоръчвам го на 100%.