ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти Селен / Acti Selenium - 60 капсули 100mcg

Акти Селен е съставен от органичен екстракт, с високо съдържание на селен, добит от семената на растението черен синап.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

БЪРЗА ПОРЪЧКА

само с телефонен номер

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 40 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612692
Тегло
80.00 гр
Тип продукт
вегекапсула

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯДКИ
БЕЗ ЯЙЦА

Описание и предназначение на Акти Селен 60 капс. 100mcg

Акти Селен 60 капс. 100mcg е натурална хранителна добавка с високо съдържание на минерала селен. Селенът е от изключително значение за защитните сили и имунитета, както и за поддържане на хормонален баланс.

В растителните капсули Акти Селен се съдържа натурален селен 100 mcg. Селенът в продукта е извлечен от семената на растението черен синап.

Вашето тяло има нужда от малко, но достатъчно количество селен. Минималният дневен препоръчителен хранителен прием за този минерал е 55 микрограма (mcg) за възрастни. Селенът е един от хранителните нутриенти, които не трябва да изпадат в дефицит.

Хора с болест на Крон и автоимунни проблеми са в рисковите групи за недостиг на селен. Липсата на минерала може да доведе до косопад, отслабена имунна система, мускулна слабост и безплодие. Функциите на щитовидната жлеза също са в пряка зависимост от наличието на селен.

Ролята на селена за здравето

За подсилване на имунната система, по-добра концентрация и памет и оптимална функция на щитовидната жлеза, най-доброто е селенът. Няма съмнение, че той е от първостепенно значение за здравето, тъй като има силен антиоксидантен профил и се бори с възпалителните процеси в организма.  И не само – селенът може да противостои на свободните радикали, които застрашават вашето здраве. 

Минералът, който е необходим в много малки дози на тялото, детоксикира системите и подпомага репродуктивните функции. С негова помощ се поддържат и нормалните нива на щитовидните хормони, позволявайки да се постигне хормонален баланс.

Според статистически данни, между половин и един милиард души в света живеят с дефицит на селен, което им пречи да си осигурят превенция на някои болести. Ниските нива на селен се свързват с повишен риск от раково заболяване, а твърде високите дози в порядъка на 400 mcg могат да бъдат токсични. Затова трябва да бъдете внимателни в дозировката на селен, тъй като надвишаването на дадено количество може да застраши здравето. За повече информация как да дозирате и приемате Акти Селен 60 капс. 100mcg вижте секция „Прием“.

Ползи от приема на селен

Селенът е основен минерал, намиращ се в различни концентрации в почвата. Той също може да се открие в храни като бразилските орехи, слънчогледовите семки и чесъна, но количеството в дадена храна зависи от съдържанието на селен в почвата, в която се отглежда.

Селенът е силен антиоксидантен елемент и има важна роля за предотвратяване на хронични заболявания. Той участва в метаболизма на щитовидните хормони и обмяната на вещества, а липсата му може да доведе до дисбаланса им.

Селенът има множество хранителни ползи за тялото. Въпреки че минералът има широк спектър от потенциални въздействия върху здравето, следните са подкрепени от голям брой научни доказателства. 

Селенът играе важна роля за здравето на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза произвежда два жизненоважни хормона, наречени трийодтиронин и тироксин (Т3 и Т4). Тези хормони изпълняват много различни функции в тялото, включително регулиране на температурата, метаболизма и сърдечната честота. 

По-специално, някои хранителни вещества са от решаващо значение за оптималната функция на щитовидната жлеза, като това са йод и селен. Ако нивата на селен са недостатъчни това може да доведе до ниски нива на тиреоидните хормони, а това може да е причината за симптоми като умора и летаргия.

Селен за антиоксидантна защита

Селенът има антиоксидантни свойства и изследванията показват, че минералът може да подобри имунния отговор. В рандомизирани контролирани проучвания с над 500 пациенти с диабетна нефропатия, добавка със селен значително повишава кръвните нива на антиоксиданти като глутатион. 

Глутатионът също е известен като "най-мощният антиоксидант в тялото" и има решаваща роля за имунната система. Селенът може да има полезни свойства за борба с вирусни инфекции, включително ХИВ.

Обновяване на ДНК структурата

Генетичният код, който съдържа информация за всеки човек, може да бъде повреден от фактори като ултравиолетова радиация, токсични химикали и други влияния на околната среда. Селенът има способността да послужи за поправяне на увредената ДНК, като това е документирано в различни проучвания. 

Оптималните нива на селен могат да засилят реакциите за възстановяване на ДНК в организма.

Селенът може да понижи маркерите на възпаление 

Доказателствата сочат, че поради своята имуностимулираща антиоксидантна роля, оптималният прием на селен може да понижи оксидативния стрес и маркерите на възпалението.

Състав:

в 1 веге капсула

Натурален селен

100 mcg

Помощни вещества: оризово брашно, магнезиев стеарат.

1 капсула дневно по време на хранене

Дневни дози: 60

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.

При бременност и кърмене да се приема след консултация с лекар.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца.

Няма отзиви