ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Акти Селен / Acti Selenium - 60 капсули 100mcg

Акти Селен е съставен от органичен екстракт, с високо съдържание на селен, добит от семената на растението черен синап.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612692
Тегло
80.00 гр
Тип продукт
веге капсула

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯДКИ
БЕЗ ЯЙЦА

Минералът селен е препоръчан като допълнителна хранителна добавка в последната версия на официалния протокол за лечение на COVID-19
Медицински изследвания установяват, че при 44.4% от хоспитализираните с COVID-19 пациенти в Германия, се наблюдават много ниски серумни нива на селен (Se).

Вирусната инфекция е свързана с повишен оксидативен стрес, предизвикан от индуциране на ензими, които произвеждат вредни реактивни кислородни видове (ROS). Селенът намалява производството на ROS и вирусно индуцираната клетъчна смърт (апоптоза) в заразените клетки.

Доказано е, че селенът има значителен потенциал да помогне за намаляване на уврежданията, причинени от ендотелит и системното съсирване на кръвта, което e ключова характеристика на COVID-19.

Ендотелът представлява много тънък слой епител, който покрива вътрешната повърхност на всички кръвоносни съдове. Ендотелитът е възпаление на ендотела в кръвоносните съдове, който може да причини оток на околната тъкан, образуване на съсиреци и множество други опасни за живота усложнения.

Описание и предназначение на Акти Селен 60 капс. 100mcg

Акти Селен 60 капс. 100mcg е натурална хранителна добавка с високо съдържание на минерала селен. Селенът е от изключително значение за защитните сили и имунитета, както и за поддържане на хормонален баланс.

В растителните капсули Акти Селен се съдържа натурален селен 100 mcg. Селенът в продукта е извлечен от семената на растението черен синап.

Вашето тяло има нужда от малко, но достатъчно количество селен. Минималният дневен препоръчителен хранителен прием за този минерал е 55 микрограма (mcg) за възрастни. Селенът е един от хранителните нутриенти, които не трябва да изпадат в дефицит.

Хора с болест на Крон и автоимунни проблеми са в рисковите групи за недостиг на селен. Липсата на минерала може да доведе до косопад, отслабена имунна система, мускулна слабост и безплодие. Функциите на щитовидната жлеза също са в пряка зависимост от наличието на селен.

Ролята на селена за здравето

За подсилване на имунната система, по-добра концентрация и памет и оптимална функция на щитовидната жлеза най-доброто е селенът. Няма съмнение, че той е от първостепенно значение за здравето, тъй като има силен антиоксидантен профил и се бори с възпалителните процеси в организма.  И не само – селенът може да противостои на свободните радикали, които застрашават Вашето здраве. 

Минералът, който е необходим в много малки дози на тялото, детоксикира системите и подпомага репродуктивните функции. С негова помощ се поддържат и нормални нива на щитовидните хормони, позволявайки да се постигне хормонален баланс.

Според статистически данни между половин и един милиард души в света живеят с дефицит на селен, което им пречи да си осигурят превенция на някои болести. Ниските нива на селен се свързват с повишен риск от раково заболяване, а твърде високите дози в порядъка на 400 mcg могат да бъдат токсични. Затова трябва да бъдете внимателни в дозировката на селен, тъй като надвишаването на дадено количество може да застраши здравето. За повече информация как да дозирате и приемате Акти Селен 60 капс. 100mcg вижте секция „Прием“.

Ползи от приема на селен

Селенът е основен минерал, намиращ се в различни концентрации в почвата. Той също може да се открие в храни като бразилските орехи, слънчогледовите семки и чесъна, но количеството в дадена храна зависи от съдържанието на селен в почвата, в която се отглежда.

Селенът е силен антиоксидантен елемент и има важна роля в предотвратяването на хронични заболявания. Той участва в метаболизма на щитовидните хормони и обмяната на вещества, а липсата му може да доведе до дисбаланса им.

Селенът има множество хранителни ползи за тялото. Някои от изброените по-долу са подкрепени от голям брой научни доказателства. 

Селенът играе важна роля за здравето на щитовидната жлеза

Щитовидната жлеза произвежда два жизненоважни хормона, наречени трийодтиронин и тироксин (Т3 и Т4). Тези хормони изпълняват много различни функции в тялото, включително регулиране на температурата, метаболизма и сърдечната честота. 

Също така някои хранителни вещества са от решаващо значение за оптималната функция на щитовидната жлеза, като йод и селен. Ако нивата на селен са недостатъчни, това може да доведе до ниски нива на тиреоидните хормони, което от своя страна може да предизвика симптоми като умора и летаргия.

Селен за антиоксидантна защита

Селенът има антиоксидантни свойства и изследванията показват, че минералът може да подобри имунния отговор. В рандомизирани контролирани проучвания с над 500 пациенти с диабетна нефропатия, добавка със селен значително повишава кръвните нива на антиоксиданти като глутатион. 

Глутатионът също е известен като "най-мощният антиоксидант в тялото" и има решаваща роля за имунната система. Селенът може да има полезни свойства за борба с вирусни инфекции, включително ХИВ.

Обновяване на ДНК структурата

Генетичният код, който съдържа информация за всеки човек, може да бъде повреден от фактори като ултравиолетова радиация, токсични химикали и други влияния на околната среда. Селенът има способността да послужи за поправяне на увредената ДНК, като това е документирано в различни проучвания. 

Оптималните нива на селен могат да засилят реакциите за възстановяване на ДНК в организма.

Селенът може да понижи маркерите на възпаление 

Доказателствата сочат, че поради своята имуностимулираща антиоксидантна роля, оптималният прием на селен може да понижи оксидативния стрес и маркерите на възпалението.

Съставки в препоръчителен дневен прием от:

1 капс.

Екстракт от черен синап 

/ Organic Mustard Extract/,

от който селен / Se /

16 mg


100 mcg


Помощни вещества: емулгатор: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат.

Алергени: не съдържа продукти от животински и млечен произход, соя, риба, яйца.


Препоръчителна доза за дневен прием: Една капсула дневно по време на хранене.

Дневни дози: 60


Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

При бременност и кърмене да се приема след консултация с лекар.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.


Виолета 2022-09-07
Селен
Всяка есен пия селен за засилване на имунната система. Доволна съм от този продукт! Препоръчвам!
Мими 2021-06-12
Отличен
Много е добър, реши ми продлемите с щитовидната жлеза.