ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Активирай своя метаболизъм!

В края на януари сякаш времето забавя ход - дните ни се струват безкрайно дълги, задачите нямат край, а забавленията изглеждат твърде далеч. Забавя се и метаболизмът, особено в студеното време, когато движението е малко, а храната тежка. Днес ти предлагаме няколко лесни стъпки, с които да активираш своя метаболизъм, с които да подобриш не само теглото си, но и цялостното си настроение.

Връзката между доброто настроение и доброто храносмилане

Неведнъж сме обсъждали силата на стомашната микробиота върху цялостното ни състояние. Емоционалното ни здраве не прави изключение, то също зависи от здравето на чревната лигавица и нивата на пробиотиците в стомаха. Защо? Защото храносмилателната и нервната система са свързани чрез вагус нерва. Това, което се случва на ниво чревна микрофлора оказва директно влияние върху хормоналния ни баланс и мозъчната активност.

Пробиотиците имат пряко въздействие и върху килограмите ни. Някои видове стомашни бактерии предизвикват слаби възпалителни процеси, които допринасят за напълняването и възпрепятстват здравословното отслабване. Скорошно изследване, например, демонстрира, че при хората с наднормено тегло се наблюдава наличие на 20% повече бактерии от групата фирмикут и почти 90% по-малко бактерии от семейство бактероидити. Всички те подпомагат тялото в извличането на калории от сложни захари и съхраняването им под формата на мазнини.

Първа стъпка към по-добрия метаболизъм

Това означава, че стъпка 1 за стимулиране на метаболизма е да си набавяме достатъчно пробиотици. Това може да се случи чрез добавка, като пием напитки от типа на комбуча и кефир или по традиционния начин – чрез консумиране на ферментирали храни. Все още в сезона на домашните туршии и киселото зеле можете да се възползвате от зимнината и да подобрите чревната си микрофлора.

Втора стъпка

Друг въпрос, който изниква при редовното хапване на такива храни обаче е дали солта в тях не ни вреди. Задържането на течности не е проблем, типичен за студения зимен сезон. Диетата, богата на сол обаче, предразполага именно към такъв проблем и свързаните с него подуване на крайниците и лицето. Ако сте склонни да задържате течности, е добре редовно да приемате дренираща добавка. Добър избор е Liquid Off – неговата мощна формула активира чернодробния и бъбречния циркулаторен механизъм. Дренирането на тези два органа не просто освобождава излишните течности от тялото, но и подобрява цялостната им функция и всички процеси, свързани с нея. Така че стъпка номер 2, е да премахнем задържаните течности. Liquid For Fit, от своя страна, има и детоксикиращо, и стимулиращо действие. Той действа като лек диуретик и сам по себе си стимулира метаболитните процеси.

Трета стъпка

Стъпка номер 3 е редовното движение. Заседналият начин на живот има множество негативни последствия върху здравето ни – от болки и скованост до нарушен ритъм на съня. Ние от екипа на Herbamedica сме убедени, че всички можем да включим повече спорт в ежедневието си, бил той тичане в парка, фитнес тренировки или групови занимания. За да подпомогнем тези от вас, които имат нужда от мотивация и повече мобилност в ставите, разработихме мисия ГОЛЯМОТО ХОДЕНЕ. При всяка покупка Flex Code Premium имате шанс да спечелите една от 51 награди. Какви са условията, можете да разберете тук. Стъпка номер 3 в нашия списък за подобряване на метаболизма е редовното движение.

Има случаи обаче, в които здравословното хранене и спортът не са достатъчни и теглото ни не се повлиява. Възможно е проблемът да е хормонален или да е свързан с определено здравословно състояние, за което не знаем. Затова е важно, ако усилията ни не носят резултати да се свържем със специалист. Добър избор е DetoxCenter, където ще ти предложат пълни изследвания и Weight Management програма, която е индивидуална и съобразена изцяло с твоите специфични нужди и цели.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ