ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Алергиите и как да им се противопоставим

Настъпването на пролетта носи добро настроение и много позитивни емоции за мнозина, но също така отключва и доста сезонни алергии, които идват с цъфтенето на много цветя и дръвчета през март и април.

imunalforte_1Цветният прашец при всички растения може да бъде разнесен на десетки километри и да предизвика алергични реакции при хора, които са предразположени към тях и не предприемат мерки за защита. Симптомите на алергията към цветния прашец – полинозата – могат да приличат досущ на обикновената настинка, при която се проявява раздразнение на лигавицата на очите и носа.

За да се противопоставим на алергиите е необходимо преди всичко да избягваме контакта си с места в близост до цветен прашец, който би отключил нашите алергични реакции, дори и времето да не е ветровито и полените все още да не са в своя пик.

Добре е да затваряме прозорците в жилищата си при ветровито време и редовно да почистваме дома си с прахосмукачка.

Приемът на достатъчно витамини А, C, D и E засилва устойчивостта към алергените, така че здравословната диета може да бъде ключ в борбата срещу алергичните реакции. За целта е нужно просто да се храним с повече сурови и сезонни плодове, зеленчуци, семена и ядки. За предпочитане са храни като лимони, портокали, круши, ябълки, тиквено семе, слънчогледово семе, орехи и сусам.

Изключително ефективни в натуралната борба с алергиите са храните богати на кверцетин, химично съединение, което имитира антихистаминови свойства на лекарствата против алергии. Такива блокиращи хистамина храни са чесън, лук и люти чушки. Известен в народната медицина лек срещу алергии е и суровият ябълков оцет, който може да се приема по една лъжица в съотношение 1:1 с вода на гладно преди всяко хранене.

Чаят от лайка може да неутрализира сърбеж и раздразнени лигавици в носа и очите при алергични реакции, а мокрите торбички от лайков или липов чай могат да бъдат поставени върху клепачите на очите в продължение на няколко минути.

Хранителните добавки и имуностимулантите също ни предпазват от алергии, тъй като при отслабена имунна система ставаме много по-силно предразположени и към алергени. При всяко отслабване на имунната система е желателно да избягваме всякакъв контакт с потенциални алергени, които могат да предизвикат хронична алергия.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ