ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Алергиите – надеждна диагностика и още полезни съвети

Не е тайна, че с идването на пролетта и разцъфването на цветя и дръвчета идва и сезонът на алергиите. Топлото време и промяната в околната среда обаче далеч не са единствените фактори, които обуславят бума на алергии при хора от всички възрасти.

Бедната на важни хранителни вещества диета, стресът, забързаният начин на живот, мръсният въздух, тютюнопушенето и употребата на антибиотици и други лекарства могат да бъдат основни предпоставки за развитието на различни алергични реакции. Според Световната здравна организация алергиите се нареждат на четвърто място сред хроничните заболявания в световен мащаб, като до 2050 г. СЗО дава стряскащата прогоноза, че 50% от населението на развитите страни ще бъде засегнато най-малко от една алергична болест.

Алергията представлява реакция на имунната система след контакт с анормални за нея външни субстанции, които наричме алергени. Алергените могат да бъдат най-различни и, в повечето случаи, безвредни за по-голямата част от хората, но да провокират алергични реакции при чувствителните към тях хора. Сред най-разпространените алергични заболявания е алергичният ринит, който засяга около 500 милиона души по света и продължава да се разпространява с все по-бързи темпове дори и в страни, в които съвсем до скоро от него са страдали незначителен брой хора.

Все пак хората, които се грижат за себе си и своето здравословно състояние са по-малко податливи на алергени от останалите, дори следвайки няколко съвсем прости съвета за ограничаване на алергичните реакции.

Проверете нивото на витамин D

Недостигът на витамин D може да се окаже една от причините хората да стават все по-податливи на различни алергени. Най-лесният начин да си набавим този жизнено важен витамин обаче е просто редовното стоене на слънце, половин часова разходка под топлите слънчеви лъчи през пролетта и лятото може да бъде напълно достатъчна, но при хроничен недостиг на витамина или в облачните и дъждовни дни можем да си набавим необходимите 2000 IU от 25-hydroxyvitamin D, също наречен витамин D3 от хранителните добавки, които можете да намерите лесно в специализираните магазини за хранителни добавки и аптеките.

Яжте повече ябълки

„Една ябълка на ден и алергиите ще бъдат далеч от мен“. Съдържащият се кверцитин в ябълките има силни противовъзпалителни и протиалергенни свойства, като също така понижва нивата на интерлевкин 6, който причинява имунните дисфункции, отговорни за развитието на алергиите. Можете да ядете сурови и добре измити ябълки или ги добавяйте към своето зелено смути или прясно изцеден сок в комбинация с моркови и червено цвекло, за да се справите с алергиите.

Намалете значително консумацията на млечни продукти

Алергиите към мляко и млечни продукти са най-често срещаните алергии в световен мащаб. Повече от половината от населението на планетата е алергично към лактозата, а млечният протеин, казеин, може значително да влоши алергични състояния. Млечните продукти и съдържащите се в тях хормони и антибиотици могат сериозно да влошат алергичните симптоми и да подпомогнат развитието на лошите бактерии в организма, като гъбичките кандида.

Спрете глутена и вижте как ще реагира организма ви

Пшеничният протеин глутен е друг често срещан алерген, на който се обръща все по-голямо внимание от специалистите в диагностицирането и лечението на алергии. Глутенът може да бъде причина за стотици различни симптоми и е един от най-трудните за диагнотициране алергени в диетата. Ако се съмнявате в алергични реакции към глутена, задължително направете тест в DeTox Center за хранителна алергия от тип III и напълно изключете глутена от своята диета поне за седмица или двете, наблюдавайки за промени в своето състояние.

Добавете пробиотици в диетата си

Въпреки че пробитиците не са най-доброто решение при алергични реакции, тяхното добавяне в диетата може значително да подобри работата на червата ви и да подсили имунната система. Пробиотичните и ферментирали храни (кефир, комбуча, кисело зеле и пр.), както и пробиотичните хранителни добавки ще създадат здравословна среда за добрите бактерии в дебелото черво и следователно помогнат на организма ни сам да стане устойчив на всички външни негативни влияния.

Тъй като качеството на живот на хората страдащи от алергични заболявания е сериозно нарушено и проявяват симптоми на бърза умора, безсъние, раздразнение и дразнене и намаляване на чувствителността на всичките им сетива, ранното диагностициране на алергените става задълително и необходимо дори за хора, които не проявяват сериозни симптоми на алергия.

Надеждните тестове за алергични реакции могат достъпни за всеки в центровете на Центъра за иновативна медицина DeTox Center, където можете да си направите иновативния кръвен тест ImuPro, който може да открие хранителни алергии от забавен тип (тип III). В обширен кръвен анализ, ImuPro определя високи нива на специфични антитела IgG към определени храни, който представлява индивидуален хранителен имунен профил.

DetoxCenter - Център за иновативна медицина

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ