ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Алкамин или сода бикарбонат - кой продукт е по-добър за алкализиране на организма

Содата, която се използва при приготвяне на любимия ни хляб, кекс или други вкусни рецепти, има доказани кулинарни приложения във времето. Освен това, тя допринася за намаляване на стомашните киселини, благодарение на алкализиращото си действие. Но дали има нещо още по-добро от нея за алкализиране на организма? 

Днес ще ви представим най-важната информация за два алкализиращи продукта - сода бикарбонат и Алкамин. Освен това ще направим сравнение между свойствата им, за да разберем кой от тях превъзхожда другия по своите ползи. Останете с нас, за да научите повече за добре познатата сода и богатата формула на Алкамин.

Сода бикарбонат – най-важното за популярния набухвател

Содата за хляб, известна още като „натриев бикарбонат“ се използва широко за приготвяне на печива и други кулинарни продукти. Тя е от полза за направата им, защото допринася за втасването. Това е процесът, при който тестото бухва и уголемява размера си неколкократно заради произведения въглероден диоксид, което става именно благодарение на содата.

Содата за хляб е алкална или още основна съставка. Ако тестото съдържа кисел елемент, като мътеница, сок от цитрусови плодове, закваска от кисело тесто или кисело мляко, содата за хляб ще реагира с нея, за да произведе квас. Подобно на бакпулвера, содата за хляб може да повлияе отрицателно на цвета и вкуса на крайните продукти и да доведе до много кисел или горчив вкус.

Освен в кулинарията, содата за хляб има и много други битови приложения, както и ползи за здравето, които ще разгледаме по-долу.

Облекчаване на киселини

Натриевият бикарбонат се разпада, образувайки натрий и карбонат, разтворен във вода. Това разграждане прави разтвора алкален, което означава, че е в състояние да неутрализира киселини. Поради това, натриевият бикарбонат често се използва за лечение на състояния, причинени от висока киселинност в организма, като киселини в стомаха и рефлукс. 

Ако използвате натриев бикарбонат като антиацид, то трябва да се приема от 1 до 2 часа след хранене, с пълна чаша вода. Ако използвате натриев бикарбонат по друга причина, то може да се приема с или без храна. 

Натриевият бикарбонат допринася за намаляване на стомашната киселина, когато се приема перорално. Използва се като антиацид за лечение на нарушено храносмилане и стомашно разстройство. Натриевият бикарбонат всъщност е много бързо действащ антиацид и трябва да се използва само като средство за временно облекчение. При продължителни гастроинтестинални проблеми трябва да се потърси лекарска помощ.

Примери за материали, в които е описано действието на содата за облекчаване на стомашно-чревни проблеми:

Облекчаване на сърбежа по кожата и слънчевите изгаряния

За успокояване на сърбежа по кожата често се препоръчва баня със сода за хляб. Използването на това средство при сърбеж от ухапвания от насекоми и ужилвания от пчели е документирано в материали като Soothing Your Summer Skin Problems, Recurrent Dermatitis and Dermal Hypersensitivity Following a Jellyfish Sting: A Case Report and Review of Literature и други източници.

Хлебна сода за поддържане на орална хигиена 

Водата за уста е чудесно допълнение към добрата орална хигиена и превенцията на стоматологични проблеми. Водата има способността да достига до най-недостъпните ъгълчета на устната кухина и в междузъбните пространства, които могат да бъдат пропуснати по време на миене само с четка.

Много хора използват сода за хляб като заместител на водата за уста. Някои проучвания показват, че тя може да помогне за освежаване на дъха и дори да осигури антибактериални и антимикробни свойства. Проучвания, които свидетелстват за това, са:

Почистващо средство за дома

Универсалното приложение на содата я прави чудесен почистващ препарат за кухня и баня. Тя може не само да премахне упорити петна, но и да помогне за премахване на неприятните миризми.

За да използвате сода за хляб във вашата кухня, направете паста, като смесите содата за хляб с малко количество вода. Нанесете пастата върху желаната повърхност с гъба или кърпа и изтъркайте старателно. Може да почистите със сода за хляб и уреди като фурна, кухненски плочки, запушен канал, микровълнова фурна, мазни петна по котлона и други.

Това са само част от по-известните възможности за употреба на сода бикарбонат за лични или домакински нужди. Нашето предложение е Сода бикарбонат – продукт с фармацевтична чистота, без токсични метали и алергени като глутен. Съдържанието ѝ е само и единствено 100% натриев бикарбонат, без никакви примеси, подобрители или други агенти. Може да я използвате стандартно в кулинарията, както и за почистване на сериозни замърсявания. Чистотата на формулата позволява прием на содата като алкализиращо средство в организма, допринасящо за неговото прочистване.

С по-широк диапазон на действие е формулата на Алкамин, която съдържа чиста форма на натриев бикарбонат и още 3 ключови компонента.

Алкамин – най-важното за този алкализиращ продукт 

Алкамин е комплексна формула с внимателно подбран състав, който включва:

  • Чиста форма на натриев бикарбонат и калиев бикарбонат – натриевият и калиев бикарбонат са отлични средства за естествено алкализиране при лечението на множество заболявания, включително рак. Натриевият бикарбонат е универсално и популярно средство за справяне с увреждащата ацидоза - процес, който предизвиква повишена киселинност в кръвта и други тъкани на тялото.
  • Аквамин: естествен мултиминерален комплекс от калцифицирани червени водорасли – този вид водорасли обитава чисти брегови територии в Ирландия и Исландия. За краткия си живот, водораслите успяват да усвоят голямо количество минерали (калций, магнезий, цинк и други). Естествено съдържащият се в тях калций се усвоява много по-добре от други видове, допринася за здравето на костите, добрия вид на кожата, подкрепя имунитета и помага за регулация на алкално-киселинния баланс. Именно той е основната отправна точка на продукта Алкамин/Alkamin.
  • Натриев цитрат – този компонент има за цел да намали киселинноста на урината. Урината, която е с по-ниска киселинност, помага на бъбреците да се освободят от пикочната киселина и допринася за предотвратяване на подагра и някои видове камъни в бъбреците (уратни камъни). Това средство може също да предотврати и съдейства за лечението на определени метаболитни проблеми (ацидоза), причинени от бъбречно заболяване.

Всички тези 4 компонента заедно допринасят за възстановяване на алкално-киселинния баланс, който е необходимо условие за нормална работа на всички органи и системи в тялото, детоксикацията и пълноценното възстановяване. Начинът на живот играе ключова роля за цялостното здраве и благосъстояние. Имайте предвид, че рН на тялото се влияе от диетата, физическата активност, нивата на стрес и приеманите лекарства. Един от най-добрите начини за подобряване на алкално-киселинния баланс в тялото е като се спазва целесъобразен начин на живот и здравословна диета.

Нормални нива на pH

За определяне на киселинността в тялото могат да се използват лесно достъпни pH тест ленти. За най-добра точност на резултата, тестът трябва да се извърши рано сутрин. Тестовете за pH на урината са лесни за употреба в домашни условия. Оптималните нива на pH са между 6,8 и 7,5. Когато нивото на рН е по-ниско от 6,5, тялото се счита за киселинно, а когато нивото на рН е по-високо от 7,5, тялото се счита за алкално. 

Изключително важно е да споменем, че патогенните микроорганизми, които представляват заплаха за здравето, не могат да виреят в алкална среда. Това е много сериозен повод да се замислите за алкализиране на организма и промяна на вредните навици. 

Контрол на киселинно-алкалния баланс: защо е необходим

Киселинно-алкалният баланс в тялото се контролира изключително прецизно, тъй като дори незначително отклонение от нормалното може да засегне сериозно много органи. Тялото използва различни механизми за контрол на киселинно-алкалния баланс на кръвта. Тези механизми се изпълняват основно от следните органи и системи:

  • Бели дробове 
  • Бъбреци
  • Буферни системи

Има два вида аномалии на киселинно-алкалния баланс в човешкото тяло:

  • Ацидоза: В кръвта има твърде много киселина (или твърде малко основа), което води до намаляване на рН на кръвта.
  • Алкалоза: В кръвта има твърде много основа (или твърде малко киселина), което води до повишаване на рН на кръвта.

Ацидозата и алкалозата не са болести, а по-скоро са резултат от голям брой нарушения. Наличието на ацидоза или алкалоза е важен сигнал за медицинските специалисти, че съществува сериозен здравословен проблем. Нарушеният баланс е предпоставка за боледуване, нарушение на детоксикацията и метаболизъма, клетъчно увреждане и други сериозни последствия за здравето.

Как Алкамин може да помогне

Натуралните съставки на продукта имат синергично действие в посока балансиране на естествените нива на рН, нормализиране на електролитния баланс и изхвърляне на отпадъчни продукти от тялото. Към всеки продукт Алкамин получавате и ленти за измерване на pH в урина или слюнка. Указания за правилното им измерване има в описанието на продукта.

Някои от основните причини за по-киселинна среда са прекомерна консумация на животински протеини, млечни продукти, храни с високо съдържание на захар, зърнени храни, алкохол, кафе, чай, шоколад, безалкохолни напитки и прекалено физическо натоварване.

Когато киселинността е повишена, тялото започва да черпи минерали (калций, магнезий, калий и натрий) от костите и органите за да я неутрализира, причинявайки недостиг на минерали. Тези дефицити могат да останат недиагностицирани в продължение на години и да провокират много други здравословни проблеми.

За постигане на оптимално балансирано ниво на рН в тялото, седемдесет до осемдесет процента от приеманата храна диета трябва да бъде съставена от храни с алкализиращ характер. Това означава да хапваме повече пресни плодове и зеленчуци, особено зеленолистни зеленчуци и салати. Освен тях, минералната формула Алкамин може да помогне за по-добър контрол на киселинността и поддържане на баланса, който е необходим за нормална работа на организма. 

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ