ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Б&Б Детокс - комплекс натурални съставки за цялостно пречистване на цялото тяло

Въпреки че напоследък имаме възможност да прекарваме повече време на открито и да практикуваме любимите си спортни занимания, дългото стоене вкъщи в продължение на месеци неизменно се е отразило на здравословното състояние на всеки човек. Сега е моментът да се възползваме от прекрасното време и плодовете на природата, с които лятото ни дарява. Предприемането на положителна промяна никога не е било по-лесно. Лек хранителен режим, с преобладаващи свежи плодове и зеленчуци, разходки и срещи с приятели - все неща, които ще ви накарат да се почувствате по-добре като задействат естествените детоксикационни механизми на организма. За това може да помогне и натуралната хранителна добавка Б&Б Детокс.

Колкото и да ни се иска, все още няма такова нещо като еднодневна чудодейна диета или детоксикационен режим. Но това не означава, че няма други ефективни начини за пречистване на тялото и освобождаване от задържаната вода, токсините и отпадъчните метаболитни продукти.

Б&Б Детокс включва специална селекция от натурални съставки, която ще оптимизира естествената детоксикация на организма изцяло благодарение на силата на природата.

Прочистване или детоксикация – прилики и разлики

Ако често ви се случва да преяждате с некачествена храна, качили сте излишни килограми и все по-рядко ви остава време за спорт, то най-вероятно вече сте си мислили да предприемете някаква диета. Но не само диетата е важна за отслабване и поддържане на хубава фигура – детоксът също може да ви помогне, ако се направи с подходящите средства.

В днешния контекст думите „почистване“ и „детоксикация“ имат нужда от пояснение. „Прочистване“ и „детоксикация“ често се използват взаимозаменяемо, но всъщност тези процеси имат известни разлики.

Прочистване 

Когато говорим за прочистване, на първо място поставяме здравето на червата. Ако често сте подути след хранене или имате запек, прочистването на храносмилателния тракт от токсини може да е първата важна стъпка към по-добро здраве. 

Често хората започват с елиминиране на храни, които могат да затруднят храносмилателната система. Такива храни може да са млечни продукти, яйца, глутен, соя, рафинирани захари, месо, риба, полуфабрикатни храни, както и алкохол. Те вредят на здравето по много начини – някои заради захарта, други – заради рафинираните въглехидрати, съдържащите се пестициди, тежки метали, а и някои храни съдържат алергени като глутен, лактоза и други. След като елиминирате тези видове храни от режима си, можете да опитате да ги замените с по-здравословни алтернативи.

В случай, че имате някаква хранителна алергия или непоносимост, то специалният диетичен режим с противовъзпалителни храни е силно препоръчителен. 

Детоксикация

Детоксикацията, от друга страна, е свързана с подобряване здравето на черния дроб и бъбреците. Черният дроб и бъбреците работят заедно с други органи, за да поддържат останалата част от тялото детоксикирана, с минимално количество вредни елементи и отпадъчни продукти, но понякога се нуждаят от допълнителна подкрепа. 

Както при прочистването, при детоксикация се препоръчва да забравите определени храни като съдържащите рафинирана захар, пържени и преработени храни, храни, съдържащи глутен и други алергени. След като премахнете тях, може да опитате да включите храни, за които е известно, че укрепват функциите на черния дроб и бъбреците. Някои от тях са много известни и достъпни навсякъде като лимон, чесън, кейл, ананас и джинджифил. 

Други съставки, които могат да помогнат, са с растителен произход и е необходимо да преминат специална обработка и подготовка, за да се използват ефективно. Именно седем такива стандартизирани екстракта се съдържат в Б&Б Детокс – нашата специална формула за цялостно прочистване на черния дроб, бъбреците и чревния тракт.

Състав на Б&Б Детокс / Blood & Body Detox 120 капс.

Растенията често се използват в терапията на различни заболявания и състояния от незапомнени времена. Документацията за терапевтичната полезност на растенията може да се проследи до ведическия период. В днешно време терапевтичната полезност и ефикасност на много растения са идентифицирани при заболявания от различен характер – възпалителни, автоимунни, невродегенеративни и много други.

В Б&Б Детокс са вложени седем стандартизирани растителни екстракта с изразено детоксикационно действие и антиоксидантен ефект. 

Лечебна ружа (Althaea officinalis), корен, 5% флавони

Коренът от лечебна ружа се е използвал в продължение на хиляди години за лечение на храносмилателни, дихателни и кожни проблеми. Растението оказва противовъзпалителен и успокояващ ефект, съдейства за по-добро кожно здраве и подпомага храносмилането по естествен начин. 

Различни проучвания установяват благоприятното действие на лечебната ружа за успокояване на раздразнение и възпаление в храносмилателния тракт.

Мравчено дърво (Tabebuia impetiginosa), кора, 5% флавони

Pau d'arco – мравчено дърво, е вид дърво, което расте в тропическите гори на Амазонка. Дървото Пау Дарко е плътно и не се поддава на гниене. Среща се още и с наименованията „Bignonia heptaphylla“, „Ébénier de Guyane“, „Ébène Vert“, „Handroanthus impetiginosus“ и много други. 

Учените до момента са идентифицирали два вида активни химикали в мравченото дърво. Това са нафтохинони: лапахол и бета-лапахон. При лабораторни тестове тези химикали убиват някои бактерии, гъбички, вируси и паразити. Те също имат противовъзпалителни свойства и могат да бъдат ефективни при лечението на заболявания като остеоартрит.

Същите съединения имат противогъбични, антивирусни и антибактериални свойства. Те също така съдържат значителни количества от силния антиоксидант кверцетин.

Сминдух (Trigonella foenum-graecum L.), семе, 20% сапонин

Сминдухът е многофункционално и интересно растение с лечебни характеристики. Хората в Западна Азия и Средиземноморието използват сминдух от хилядолетия за ароматизиране на храна, подобряване на здравето и успокояване на кожни раздразнения. Още повече, сминдухът има приложения в народната медицина като средство за контрол на холестерола, контрол на кръвната захар и други състояния. Документирана е употребата на сминдух при захарен диабет, затлъстяване, метаболитен синдром и други различни заболявания като антибактериално, противовъзпалително, хиполипидемично, анти-ейдж и антиоксидантно средство. Всичко това се дължи на съдържащите се в сминдуха компоненти – алкалоиди: триметиламин, неврин, тригонелин; аминокиселини: изолевцин, 4-хидроксиизолейцин, хистидин, левцин, лизин, L-триптофан; сапонини, флавоноиди, влакна и други.

Бял оман (Inula helenium L.), корен, 3% алкалоид

Белият оман е растителен вид, който се среща в Европа и Азия - от Испания до провинция Синцзян в Западен Китай и е натурализиран в части от Северна Америка. Белият оман е ефективно средство с отхрачващи, противовъзпалителни и затоплящи свойства, които помагат за успокояване на кашлица при респираторни заболявания. Билката е доста полезна за лечение на чревни паразити и глисти, за стабилизиране на кръвната захар, има антибактериален ефект и успокояващи стомашната лигавица свойства.

Репей (Arctium lappa L.), корен, 5% сапонини

Репеят се използва при кожни и стомашни проблеми, подуване на ставите и други състояния. Поради дълбокият растеж на корените му в почвата, те са изключително богати на хранителни вещества и минерали, както и инулин - специален вид пребиотик. Инулинът се има благоприятно действие върху храносмилателния тракт на човека, защото обогатява чревната флора и помага за поддържане на нейния баланс. Също така, репеят помага на организма да усвоява и използва по-добре мазнини и масла, което означава, че подпомага чернодробната функция.

Женско биле (Glycyrrhiza uralensis F.), корен, 5% глициризинова киселина

Glycyrrhiza uralensis (G. uralensis) е често срещано лечебно растение, което се използва главно за модулиране на фармацевтичната активност на растителни лекарства и добавки. Резултати от проучвания показват, че G. uralensis или неговите компоненти активират различни рецептори и осъществяват защитен ефект срещу чернодробно увреждане. Над 150 са различните биоактивни компоненти в женското биле, включително флавоноиди, тритерпеноиди, стилбеноиди и кумарини. Те придават на Glycyrrhiza uralensis F. противовъзпалителни и антибактериални свойства.

Бял трън (Silybum marianum L.), семе, 80% силимарин

Белият трън е одобрен през 1986 г. като средство за лечение на чернодробни заболявания. Той се използва за лечение на различни чернодробни заболявания и увреждания. Доказано е също така, че предпазва черния дроб от вредното действие на някои лекарства. Активната съставка или защитното съединение в белия трън е известно като „силимарин“. Това вещество, което всъщност се състои от група съединения, наречени флавонолигнани, помага за възстановяване на чернодробните клетки, повредени от алкохол и други токсични вещества, като едновременно с това стимулира синтеза на протеини. Допълнително силимаринът има противовъзпалително и антиоксидантно действие. Всичко това допринася за по-добра защита от оксидативен стрес и клетъчно увреждане.

Много от растенията, с които природата ни дарява, могат да подпомогнат чернодробното и бъбречното ни здраве. Това невероятно съчетание от седем растителни екстракта подпомага естествените очистителни процеси, подкрепя нормалната чернодробна функция, регулирането на водния и електролитния баланс в организма чрез бъбреците и отличната детоксикация на тялото.

Използвани ресурси

  1. yadav, Rashmi & Kaushik, Rahul & gupta, Dipeeka. (2011). The health benefits of Trigonella foenum-graecum: A review. International Journal of Engineering Research and Applications (IJERA). 1.
  2. Zaghlool SS, Shehata BA, Abso-Seif AA, Abd El-Latif AA. Protective effects of ginger and marshmallow extracts on indomethacin-induced peptic ulcer in rats. J Nat Sci Biol Med. 2015;6(2):421-428.26283843
  3. Curnow A, Owen SJ. An evaluation of root phytochemicals derived from Althea officinalis (marshmallow) and Astragalus membranaceus as potential natural components of UV protecting dermatological formulations. Oxid Med Cell Longev. 2016;2016;7053897.2695314410.1155/2016/7053897
  4. Gudej J. Flavonoid compounds of leaves of Althea officinalis L. (Malvaceae). Part 1. Glucosidoesters and monoglucosides. Acta Pol Pharm. 1985;42:192-198.
  5. Mehreen A, Waheed M, Liaqat I, Arshad N. Phytochemical, antimicrobial, and toxicological evaluation of traditional herbs used to treat sore throat. Biomed Res Int. 2016;2016:8503426.2742998310.1155/2016/8503426
  6. P. Sowmya and P. Rajyalakshmi, “Hypocholesterolemic effect of germinated fenugreek seeds in human subjects,” Plant Foods for Human Nutrition, vol. 53, no. 4, pp. 359–365, 1999.
  7. U. C. S. Yadav and N. Z. Baquer, “Pharmacological effects of Trigonella foenum-graecum L. in health and disease,” Pharmaceutical Biology, vol. 52, no. 2, pp. 243–254, 2014.
  8. I. M. A. Ghaskadbi, “Phenolic content and antioxidant activity of fenugreek seeds extract,” International Journal of Pharmacognosy and Phytochemical Research, vol. 6, no. 4, pp. 841–844, 2014.
  9. S. Khole, S. Chatterjee, P. Variyar, A. Sharma, T. P. A. Devasagayam, and S. Ghaskadbi, “Bioactive constituents of germinated fenugreek seeds with strong antioxidant potential,” Journal of Functional Foods, vol. 6, pp. 270–279, 2014.
  10. Khan F. Effect of sprouted fenugreek seeds on various diseases: a review. J Diabetes Metab Disord Control. 2018;5(4):119-125. DOI: 10.15406/jdmdc.2018.05.00149


ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ