ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Бабини зъби срещу женско и мъжко безплодие

До 800 метра надморска височина в планините Витоша и Люлин расте билка, която може да помогне на много семейства с репродуктивни проблеми. Тревожната статистика на двойките, които изпитват проблеми със сдобиването с наследник по естествен път, е повод да се обърнем към природата за естествен начин за лечение на безплодието.

В билката бабини зъби се съдържат много лечебни съставки – стероидни фуростанови и спиростанови сапонини, сапогенинът диосгенин, гиогенин и хлорогенин, хектогенин, β-ситостерол, стигмастерол и кампестерол, флавоноидите кемпферол, астрагалин, трибулозид и рутин, алкалоиди от харманов тип и др.

Екстрактът от сока на билката представлява мощен и ефективен нехормонален препарат за засилване на потенцията и сексуалното влечение и е средство срещу мъжко безплодие. За мъжката потенция отговаря хормонът тестостерон. Изследвания сочат, че е по-безопасно не да се въвежда в тялото готов тестостерон, а да се помогне на организма сам да произвежда хормона. Екстрактът от бабини зъби увеличава производството на тестостерон чрез стимулиране на работата на хипоталамуса и хипофизата и посредством усилване на изработването на хормона лютеин, който е отговорен за тестостерона.
Многогодишни клинични изпитания са потвърдили високата ефективност на екстракта от билката бабини зъби при лечението на различни видове импотентност. Билката притежава свойството да стимулира работата на половите жлези, да нормализира хормоналния фон, да активира сперматогенезата и да повишава потенцията.

В народната медицина на Изтока и Запада бабини зъби се прилага както при мъже, така и при жени. Приемът на билката от жени след навършване на 30 години е препоръчителен, тъй като бабини зъби се отразява добре върху работата на хипофизата, като възстановява баланса на синтеза на естроген, тестостерон и прогестерон.

Билката бабини зъби е полезна за нежната половина на света и с друго ценно свойство. Тя помага при нередовна менструация и менструални болки, а за кърмещите жени идва на помощ, като стимулира производството на кърма. Настойки от билката се пият при хронично възпаление на половите органи при мъжете и жените.

Благотворното въздействие на едногодишното растение бабини зъби не се изчерпва само с нормализиране работата на половата система на човека. В народната медицина билката се използва успешно при лечението на мигрена, невралгия, бронхит, спазми на жлъчните пътища, стомаха и червата и др.
Активните компоненти в билката имат диуретично действие, като спомагат за извеждането на излишните течности от тялото, възпират образуването на камъни в бъбреците и атеросклерозата на кръвоносните съдове. Растението бабини зъби влияе благоприятно върху сърдечносъдовата система: регулира съкратителната способност на миокарда, подобрява коронарното кръвообращение и намалява вискозитета на кръвта.

Билката бабини зъби е ценна и за хората, които имат проблеми със стомаха. Растението притежава противовъзпалително действие, стимулира образуването на стомашен сок и подобрява перисталтиката на червата.

На прага на есента и зимата
Едногодишното растение оказва общоукрепващо действие върху човешкия организъм. Билката съдържа витамин С и помага при настинка, простуда, вирусни заболявания и главоболие.

Противопоказания:

Билката Бабини зъби не се препоръчва като лечебно средство при понижено артериално налягане. Приемът й следва да се осъществява със знанието и след консултация с лекар.

Билката не трябва да се прилага при стомашно-чревни възпаления и възпаления на бъбреците, тъй като силното дразнещо действие може да изостри заболяването и да влоши протичането му.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ