ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

Бетаин хидрохлорид и пепсин – необходима комбинация за добро храносмилане

dobro-hranosmilane

Храносмилателните проблеми в наши дни са се превърнали в ежедневие. Те са толкова разпространени, че повечето хора смятат, че е напълно нормално да изпитват дискомфорт, свързан с храносмилателната им система. Хората приемат за напълно логично да имат запек, диария, киселини, подуване, язва и т.н. Позволили са си да преядат, да изядат нещо, което знаят, че им действа по този начин, и сега трябва да си понесат последствията. Случва се дори здравословният проблем да се възприеме като нещо, което е вече налице и не може да бъде избегнато в бъдеще. Диагноза за цял живот.

В повечето случаи ситуацията не е толкова категорична. Опознавайки състоянието и причините за възникването му, можете да овладеете процеса и да го избегнете в бъдеще. Разбира се, трябва да знаете едно – напълно възможно, ако не и сигурно е, че именно начинът Ви на живот провокира проявата на неразположението. Това означава, че ще трябва да предприемете различни стъпки за коригиране на навиците си.

На пазара за хранителни добавки ще откриете различни продукти, предназначени за възстановяване и подобряване на работата на храносмилателната система. В следващите редове ще обърнем внимание на комбинацията бетаин хидрохлорид и пепсин.

betain-complexЗащо вървят заедно ли? Има основателна причина за това. Пепсинът представлява фермент, който се съдържа в стомашния сок. Тялото ни изпитва нужда от него, за да разгражда приетите с храната протеини и след това да ги усвоява пълноценно. За да може пепсинът да изпълнява функциите си, той се нуждае от взаимодействие със солна киселина. Тук се появява бетаин хидрохлоридът. Той е източник на солна киселина, която регулира нивата на бактериите и процесите на ферментация в стомаха.

Освен клетки, които разграждат храната, в стомашните стени има клетки, чиято функция е да отделят солна киселина. Става дума за париеталните клетки. Киселината, която се отделя, е много силна. Тя е толкова концентрирана, че при допир с кожата я изгаря. Именно високото ниво на париетални клетки при някои хора е причина за развитието на язва на дванадесетопръстника, а отсъствието им – за стомашна язва.

Защо е важна стомашната киселина?

Първо, ще отбележим, че тя е много важна за смилането на протеините и за унищожаването на вредните бактерии, попадащи в тялото ни чрез храната. Освен това от нея зависи усвояването на важни хранителни вещества, като калций, магнезий, желязо, цинк, витамин С, витамини В9 и В12. Какво е заключението? От нормалното функциониране на храносмилателната система зависи здравето ни. Ако тялото ни не може да усвоява основни хранителни вещества, то започва да отслабва и да боледува.

След като париеталните клетки секретират стомашна киселина в стомаха, тя започва да смила протеините в храната. Последните биват денатурирани и вече могат да бъдат обработени от храносмилатените ензими.

Този добър бетаин хидрохлорид

Бетаин хидрохлоридът стимулира образуването и отделянето на жлъчка, активизира мастната обмяна в черния дроб и подобрява храносмилателния процес като цяло. Приемът му е препоръчителен при редица функционални нарушения, свързани с храносмилането. Да споменем някои от тях: метеоризъм, киселини, оригване, гадене, дискомфорт и болка в областта на стомаха. Практиката показва, че бетаин хидрохлоридът влияе благоприятно върху състоянието на хора, които се оплакват от бавно храносмилане или се хранят нередовно и небалансирано, както и на такива, които консумират прекомерни количества храна и алкохолни напитки.

[fb_button]

1 Comment

 1. Simov 10.11.2015 Reply

  Бетаин хидрохлорид – амнокиселина в помощ на храносмилането.
  Бетаин хидрохлорид е синтетично химично съединение. Тои се използва като помощ за храносмилането и при недостиг на стомашни кеселини /киселинен рефлукс/ осигурява допълнителни солна киселина за стомаха.
  Като хранителна добавка Бетаин хидрохлорид се прилага също и за лечение на необичаино ниски нива на калии /хипокалемия/, сенна хрема, анемия, астма, втърдяване на артериите /атеросклероза/, гъбични инфекции, диария, хранителни алергии, камъни в злъчката, вътрешни ушни инфекции, ревматоиден артрит, смущения в щитовидната железа и за лечение на високи нива на хомоцистеин в урината. Предпазва чврния дроб от токсичното въздеиствие на алкохол и тежки метали.
  Препоръчитлен прием 1.5 – 2 гр. на ден разделен на три приема.
  Цена: 250 гр. – 20 лв. и куриерски.
  За контакт 0876265091

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*