ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Билките като афродизиаци

Много билки биват определени като природни афродизиаци и намират все по-широко приложение при хора, които искат да увеличат сексуалните си желания и либидото.

Начинът ни на живот, храната, физическата активност и отношението ни към света са еднакво важни за нашето либидо и само закупуването на някакво чудодейно прахче, което е считано за природен афродизиак няма да ни направи първокласни секс атлети, но при разумна употреба и балансиран начин на живот може наистина да има изключително позитивен ефект върху нас. Разбира се, ако не просто искате да увеличите желанието за секс, а имате еректилни дисфункции или други проблеми, е по-добре първо да се посъветвате с отговорен лекар, преди да прибегнете веднага до различни отвари и добавки. Тук обаче ще ви представим някои от най-популярните билкови афродизиаци, които все повече хора използват през последните години.

Женшен

Женшенът е една от най-популярните билки в света, намираща редица приложения при различни проблеми, включително при борба с раковите клетки. Освен всичко друго, женшенът е силен природен афродизиак, който се използва от източните култури за повишаване на сексуалното желание. Женшенът може да се намери като чай или в редица добавки и си остава една от най-продаваните билки в света.

Йохимбе

Йохимбе е мощен афродизиак, който се извлича от кората на вечно зелено дърво в Западна Африка. Екстрактът от Йохимбе се използва при еректилна дисфункция, като ефектите му се свързват с увеличаване вместимостта на кръвоносните съдове в гениталиите и удължаване на ерекция.

Разгонен козел

Разгоненият козел, както може да се досетите от името му, е изключително мощен афродизиак, спомагащ при еректилни проблеми при мъжете. Билката е позната в традиционната китайска медицина и силният му ефект като афродизиак се дължи на веществото икарин, което повишава количеството на азотен оксид в организма. То разширява кръвоносните съдове и притока на кръв към половите органи.

Билката е позната още под името епимедиум и може да се срещне в редица билкови стимуланти за повишаване на либидото. При жените може да увеличи желанието за секс при хормонален дисбаланс от недостиг на андроген (женският сексуален хормон).

Дългия Джак

Дългият Джак е популярното в Щатите и Европа наименование на растението Eurycoma longifolia Jack, което на изток е известно и като Тонгкат Али и Пасак Буми. Билката е изключително мощен имуностимулатор и афродизиак, познат на народите от Индонезия, Малайзия и островите по югоизточното крайбрежие на Тихия Океан.

Освен като чудодейно средство за повишаване на ниско либидо в традиционните индонезийски и малайзийски култури, билката вече намира широко приложение като активна съставка в редица билкови стимулатори и добавки за спортисти и бодибилдъри, които могат да се намерят и у нас.

Дамяна

Дамяната (Turnera aphrodisiaca) е храст с ароматни и назъбени листа, който е традиционно срещан в културата на ацтеките и маите от Мексико, Централна и Южна Америка. Нейните листа са използвани от тези култури в продължение на векове като мощен стимулант и афродизиак. Всъщност, Дамяната бива изследвана като афродизиак от западната култура още от 19 век. Предлаганите билкови екстракти от Дамяна лекуват импотентност при мъжете, а приемът от жени по време на менопаузата помага за връщане на хормоналния баланс и намаляване честотата на горещите вълн

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ