ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Билките, които лекуват дихателните пътища

Нова вълна от вируси и бактериални инфекции се задава с топенето на снега и промените в атмосферното налягане, хората се лекуват по-бавно и инфекциите в горните дихателни пътища са често срещано явление. Ако разчитате на конвенционалната медицина, която лекува подобни инфекции с антибиотици, вероятно вие възпирате оздравителните механизми на своето собствено тяло, което в повечето случаи е напълно способно да се справи с подобни симптоми. Разбира се, понякога вече е станало твърде късно за алтернативно лечение и консултацията с лекар е необходима за нас, но в повечето случаи традиционните билкови отвари и лекове не само ще отпушат горните дихателни пътища, но също така са способни да се справят с инфекциите и дори да „поправят“ белите ни дробове.

bronhalМащерка

Мащерката е изключително мощна сила в борбата срещу хрипове и задръствания в гърдите. Тя произвежда изключително силни антисептични етерични масла, които действат като натурални антибиотици и имат антигъбично действие. Чаят от мащерка преследва бактериите и може да победи всяка инфекция, използван е като лек за дихателните пътища от векове и до днес остава една от най-популярните билки в нашата народна медицина, предотвратяваща и лекуваща всякакви дихателни инфекции и бактериална пневмония.

Мента

Ментата и ментовото етерично масло съдържат изключително силния антисептик ментол, който е способен да отпуска и успокоява мускулите на респираторния тракт и прави дишането много по-леко. Изсушената мента, която се използва за билкови чайове е чудесен лек за изчистване на наслояванията в горните дихателни пътища. Ментовото масло се използва от много хора за като балсам за задръствания в гърдите или синузит.

Подбел

Отварата от листата на тази традиционна за нашия край билка имат отхрачващо и противовъзпалително действие. Подбелът има мощен ефект срещу всяка форма на кашлица като спомага за втечняване на храчките и по-лесното им изхвърляне. Отпушва синусите и бронхите, успокоява и тонизира възпалената лигавица. Без съмнение една от най-ценните билки за дихателните пътища, подбелът облекчава хрипове, сенна хрема, астма и всякакви респираторни проблеми.

Живоволяк

Живовлякът е една от най-често срещните билки в нашата страна, може да се срещне почти навсякъде, често растейки като плевел в градините. Всички видове живовляк намират широко приложение в народната медицина, някои от свойствата му са спиране развитието на бактерии и мощен антибиотичен ефект, който е в състояние да се справи с редица усложнения в горните дихателни пътища. Билката успокоява лигавицата, отпушва бронхите, намалява слузта и несъмнено е едно от най-популярните народни средства за борба с кашлицата.

Лавандула

Всички знаят за успокояващите свойства на лавандулата. Тя успокоява раздразнената лигавица и спомага за бързото и ефективно разреждане на жилавите секрети в горните дихателни пътища. Лавандулата спомага за бързото възстановяване на респираторния тракт и втечнява храчките за тяхното по-лесно изхвърляне. Изпаренията от лавандуловото масло също могат да се използват против всякакви запушвания и инфекции на дихателните пътища.

Повечето от тези билки и много други могат да бъдат комбинирани помежду си за още по-добър ефект. Всички те могат да бъдат намерени под различни фрми като натурални добавки и имуностимуланти, чайове или етерични масла. Разбира се, всички те се срещат свободно в нашата природа и могат да се засеят и отглеждат вкъщи или на двора.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ