ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Биоидентичен хормон тестостерон микро - 1% - 50 г / Bioidentical hormone testosterone micro - 1% - 50 g

Хормонална терапия с биоидентичен тестостерон може да се прилага и при мъже, и при жени. В случаите, в които е установен дефицит на тестостерон и при двата пола, може да се пристъпи към терапия с биоидентичен хормон, която да помогне за възстановяване на загубения баланс.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
NB0000000011
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
гел

Хормонална терапия с биоидентичен тестостерон може да се прилага и при мъже, и при жени. Защото този определян като мъжки полов хормон е представен в определени концентрации и в женския организъм. При жените той изпълнява регулаторна роля, съпоставима с тази при мъжете, а освен това класическите женски полови хормони от групата на естрогените са негови производни.

Всичко това показва колко важен е хормоналният баланс и колко ключова роля има поддържането в нормални граници на концентрацията на тестостерон при жените, не само при мъжете. За целите на тестостероновата терапия, която може да помогне за възстановяването и поддържането на хормонален баланс и при двата пола, Хербамедика предлага 2 иновативни продукта, които ще представим по-долу.

Секреция на тестостерон при жените 

Яйчниците, надбъбречните жлези и мастната тъкан в женския организъм секретират около 250 микрограма тестостерон на ден. Този нормален секреторен капацитет се запазва до половото съзряване на жената, след което, с напредване на възрастта, той постепенно отслабва. Като пряко последствие от това, балансът на хормоните неминуемо се нарушава и може да се появят характерните симптоми на хормонален дисбаланс, свързани с емоционалното и физическото състояние на жената, включително и със сексуалните ѝ функции.

Симптоматиката при нисък тестостерон засяга основно именно сексуалния капацитет на жената. Нейното влечение и способността да преживява пълноценно този вид общуване. Смущения в тази насока обаче може да са следствие и от нарушената секреция на женските полови хормони – естроген и прогестерон, особено в периода около менопаузата. Затова разкриването същината на проблема изисква да се направят необходимите изследвания на хормоните. Само на база на показателите от такива изследвания може да се предприемат терапевтични мерки, които да дадат позитивни, трайни и най-вече безопасни резултати за поставяне на оплакванията под контрол.

За случаите, в които е установен дефицит на тестостерон при жени или мъже, може да се пристъпи към терапия с биоидентичен хормон, която може да помогне за възстановяване на загубения баланс.

Методи за терапия с биоидентичен тестостерон и дозиране

Асортиментът на Хербамедика включва два продукта, които може да се ползват успешно с цел възстановяване на хормоналния баланс в случаите, когато е установен дефицит на тестостерон. Двата продукта са, както следва:

  • Биоидентичен хормон тестостерон микро 1% - 50 мл
  • Биоидентичен хормон тестостерон микро 10 % - 100 мл

Терапия с биоидентичен тестостерон може да се прилага и при мъже, и при жени. Тя има за цел да повиши конкретно нивата на този хормон в организма. Това може да помогне за елиминиране на съпътстващата симптоматика, но и за редуциране риска от последващи усложнения от хормоналния дисбаланс.

Приложена навреме, въпросната тестостеронова терапия може да доведе до нужните позитивни резултати. От особена важност е тя да се провежда информирано и релевантно, т.е. при вече установен дефицит на тестостерон. Само тогава може да се постигне желаната резултатност. От друга страна, безопасността на терапията изисква тя да се провежда според нуждите на пациента. Затова прилаганите препарати се приемат и дозират по строго регламентирани индивидуални схеми. Те се определят от специалистите, които провеждат терапията и са запознати с особеностите на съответния пациент - мъж или жена.

Няма отзиви