ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Биоидентичен хормон тестостерон микро 10 % - 100 мл / Bioidentical hormone testosterone micro 10 % - 100 ml

Мъжкият полов хормон тестостерон е особено важен и за здравето на жените. Той се секретира естествено и в женския организъм и има не по-маловажна регулаторна роля отколкото при мъжете.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
NB0000000010
Тегло
0.25 кг
Тип продукт
гел

Естественият процес на остаряване означава, че всеки човек рано или късно ще навлезе в период на хормонален дефицит. Това го знаем всички. Малко хора обаче предполагат колко важна роля има разглежданият единствено като мъжки полов хормон тестостерон при жени. Той се секретира естествено и в женския организъм и има не по-маловажна регулаторна роля отколкото при мъжете.

Дефицитът на тестостерон при жените се проявява с характерните симптоми, подобни на тези при менопауза – горещи вълни с нощно изпотяване, тревожност, отслабен мускулен тонус, различни прояви на сексуална дисфункция като отслабено желание за секс, незадоволително изживяване на сексуалното общуване, значително отслабена сетивност на зърната и др. Биоидентичната терапия с тестостерон е модерен метод за справяне с хормоналния дисбаланс както при мъжете, така и при жените.

Кога може да се приложи терапия с биоидентичен тестостерон при жени

Посочените симптоми измъчват огромен процент от жените в перименопауза или в същински климактериум. В някои случаи се назначава терапия с антидепресанти срещу емоционалните и психологически нарушения. Нерядко се прилага и оперативен подход като опит за укрепване на мускулатурата в зоната на таза и справяне с едно от най-честите оплаквания – неволното изпускане на урина, или инконтиненция.

Налагането на такива подходи е неприемливо, без да се извърши предхождащо изследване на хормоналния баланс на жената. В голяма част от случаите при жени над 40-годишна възраст именно дисбалансът на хормоните се оказва основна причина за посочените оплаквания. А в тези случаи посочените терапевтични подходи рядко оказват траен позитивен ефект. Именно в тези ситуации, на база на резултати от хормоналните изследвания, лекаря би могъл да насочи жената към терапия с биоидентичен тесотстерон.

Хормонален дисбаланс може да настъпи в различна възраст и поради най-разнообразни причини. Не е задължително жената или мъжа да са прехвърлили 40-те си години, за да изпитват симптоми, подобни на посочените. Но появата на такива оплаквания, особено при повече от едно, следва да насочи към съответните изследвания на хормоните. А при установен дефицит на тестостерон и при жени, и при мъже може да се пристъпи към изясняване на ползите от тестостеронова терапия с биоидентичен хормон.

Какви са ползите от биоидентичната тестостеронова терапия

Всички изброени симптоми на хормонален дисбаланс може да се повлияят добре от тестостероновата терапия. При вече установен дефицит на тестостерон и с подходящото провеждане на терапията може да се очакват позитивни ефекти за трайно овладяване на симптоматиката и при двата пола.

При голяма част от жените и мъжете, преминали през тестостеронова терапия се отчита:

    • Повишаване на сексуалното желание и подобряване на представянето. Резултат от регулиращата роля на хормоните върху сетивността в областта на гениталиите;

    • Подобряване тонуса на мускулатурата;

    • Нормализиране омазняването на кожата, особено видимо при жени и мъже, при които хормоналният дисбаланс се изявява със сериозно акне и други кожни прояви;

    • Балансиране на емоциите и овладяване на нехарактерните психологически прояви.

С навлизането в зряла възраст, секрецията на тестостерон при жени може да отслабне наполовина. Биоидентичният тестостерон може да помогне за възстановяване на загубения баланс на женското тяло. В портфолиото на Хербамедика се предлагат 2 продукта, които може да се ползват успешно за тези цели:

    • Биоидентичен хормон тестостерон микро 1% - 50 мл;

    • Биоидентичен хормон тестостерон микро 10 % - 100 мл.

Прилагането на терапията следва винаги да е консултирано със специалист. Негова задача е да изясни нейните особености, очакваните ползи и евентуалните нежелани ефекти. За всеки конкретен случай следва  да се подбере терапевтичен метод, който би се вписал най-добре в начина на живот на пациента и би могло да доведе до най-позитивни резултати.

Важно е да се отбележи, че прилагането на биоидентичен тестостерон при жени и мъже става по стандартизирани и строго регламентирани схеми, с които може да се гарантира позитивния резултат на терапията и нейната безопасност.


    

Няма отзиви