ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Бързият растеж при децата води до болки в ставитe и костите

Приемът на калций с витамин Д при подрастващите деца предотвратява болките и се грижи за здрава костна система през целия живот.

Калцият е най-богато представеният елемент в човешкото тяло. Той има две ключови роли. Малко количество от него участва в регулацията на критични за живота функции – предаване на нервния импулс, съкращение на мускулите, активация на някои ензими. Повече от 99% от калция участва в изграждането на минералните структури на скелета и определя тяхната здравина. Калцият постоянно се натрупва в умножаващите се клетки на костите. Усвояването на калция се регулира от витамин Д, приемът на който подобрява абсорбцията на калций от организма. Колкото по-добро е развитието на костите в детството, толкова по-здрави ще бъдат те в късна възраст.

През юношеството костите растат бързо, затова подрастващите  се нуждаят от много калций в своята диета. Най-висока е усвояемостта на калция в детска и юношеска възраст, а с увеличаване на възрастта постепенно намалява. Риск от калциев дефицит се явява не само при абсолютен недостиг на минерала, но и при дисбаланс с приема на някои други минерални вещества. Недостатъчният прием на калций в критични периоди от живота е определящ при борбата в по-напреднала възраст с болести като остеопорозата или т. нар. „чупливи кости”. Необходимо е хранителният прием на калций да съответства на референтните стойности, съобразени с възрастта и физиологичното състояние на човека.

Отскоро на българския фармацевтичен пазар се предлага Коксамин Киндер. Той е разработен на база познатия вече и у нас Коксамин Д на ирландската фирма Маригот. COXAMIN KINDER осигурява необходимата дневна доза от калций, нужен за пълноценното развитие на децата. Препоръчва се при болки в ставите и костите по време на растежа, при непоносимост към лактоза,  както и при деца с алергии и  хроничен нефрит с бъбречна недостатъчност. Продуктът е подходящ при неспокойни деца, с емоционални избухвания, безпричинен плач, склонност към депресия. Тези симптоми са сигурен признак за недостиг на калций.

COXAMIN KINDER е подходящ при всички състояния, изискващи увеличен прием на микро- и макроелементите Калций (Ca), Магнезий (MG), Фосфор (P), Сяра (S), Желязо (FE), Калий (K), Манган (Mn), Бор(B), Йод (I), Цинк (Zn), Мед (Cu), Селен (Se), Кобалт (Co) и други подробно описани в листовка за пациента, както и на www.coxamin.com. За по-добра абсорбция всяко саше е обогатено с 5µg Vit D3 .

Д-р Людмила Коцева

педиатър, детски ревмокардиолог

МЦ”Орион”София, тел.:02/491 24 45

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ