ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Д-р Павлова за Атопичният дерматит и Прим Ойл

Д-р Елмира Павлова,  

дерматолог,

Управител на Национален Онкологичен Медицински Център – ЕООД, гр. София

Атопичният дерматит (АД, атопична екзема, ендогенна екзема, невродермит) е хронично-рецидивиращо, неконтагиозно, възпалително и интензивно сърбящо заболяване. Най-ранно проявяващият се компонент на атопичния симптомо-комплекс, включва бронхиална астма, уртикария, мигрена, опстипация, алергичен риноконюнктивит и атопична характеропатия.

Съществуват различни хипотези за възникването на заболяването. Индентифициран е генът, отговорен за синтеза на рецептори, локализирани върху мастоцитите и Лангерхансовите клетки, които имат афинитет към IgE. До 70 % от болните имат нарушения в обмяната на ненаситените мастни киселини. В маслото на вечерната иглика има две важни ненаситени мастни киселини: линоленова (алфа-линолеинова) и гама-линоленова киселина. Първата е една от есенциалните мастни киселини, което означава, че организмът не може да я синтезира, а трябва да си я набавя от храната. Втората се синтезира от организма на базата на основни съставки, внесени с храната. Около 72% от маслото от иглика е линоленова киселина, а около 9%  - гама-линоленова киселина. Затова растението се смята за най-добър природен източник на витамин  F, антиоксидант, неутрализиращ вредните свободни радикали. Игликата (Oenothera biennis) е дошла от източния бряг на Канада. Тя е била много популярна сред индианците, най-вече за лечение на проблеми с кожата и заздравяване на раните.

Лечението на АД е насочено към употреба на емолиенти, намаляващи увеличената трансепидермална загуба на вода. Те стабилизират повърхностния липиден слой на кожата и допълнително имат антипруригинозен ефект. Точно такова е и маслото от вечерна иглика, което  подобрява еластичността и помага да се задържa влагата. Препоръчвам на моите пациенти Прим Ойл 4 капсули  дневно при обострени състояния и 2 капсули за поддържане на здрава и красива кожа.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ