ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Дао Кидс / Dao Kids - 60 мини таблетки

DAOKids е нов, специализиран продукт, който съдържа лесноусвоима форма на важния ензим диаминоксидаза, означаван накратко като DAO.  Това е важен храносмилателен ензим, необходим за разграждането на хистамина. 

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
8437009482957
Тегло
0.10 кг
Тип продукт
таблетки

Повече за ролята на ензима и симптоми при дефицит на диаминоксидаза

Нашият организъм може сам да си произвежда диаминоксидаза. Това е един от ключовитехраносмилателни ензими, необходим за разграждането на хистамина. При определени условия обаче синтезираните количества DAO са недостатъчни за нуждите на тялото. При продължителен дефицит на диаминоксидаза може да се развие хистаминова нетолерантност. В такива случаи голяма част от приетия с храната или синтезиран в тялото хистамин остава неразграден. Той се задържа в чревния тракт и част от него преминава в кръвообращението. В резултат нивата му в кръвта се покачват значително. Това води до поява на отчетливи симптоми, засягащи основно храносмилателната, сърдечно-съдовата и централната нервна система, като:

 • Раздразнени черва;
 • Запек;
 • Подуване и хронични болки в стомаха;
 • Аритмия;
 • Хрема;
 • Мигренозно главоболие;
 • Замаяност;
 • Синдром на дефицит на вниманието или хиперактивност в детска възраст.

Често симптомите са индивидуални и е трудно да се определи точната причина за появата им. Нивата на хистамин може да се установят чрез тест за хистаминова непоносимост. Високите му нива може да се разглеждат като знак за дефицит на диаминоксидаза. В такива ситуации специализираната добавка DAOKids може да помогне за балансиране нивата на важния ензим и да подпомогне разграждането на хистамина.

DAOKids подсигурява диаминоксидаза в лесноусвоима форма и гарантира висока бионаличност на активната съставка след прием. Тя достига лесно и бързо до тънките черва, където действа пряко за подобряване разграждането на хистамина.

Добре е приемът на DAOKids да се консултира с лекар, за да се назначи оптимален режим на прием. Така ще се избегнат нежелани взаимодействия с някои лекарствени продукти, които може да инхибират активността на диаминоксидазата. 

DAOKids® е специализирана хранителна добавка, която цели да регулира активността на ензима ДАО в тънките черва и да подпомогне разграждането на хистамина от приетата храна.

Хистаминът е основно съединение, което се среща в голям набор от хранителни продукти. Той изпълнява редица функции в организма и подпомага цялосното здраве. За да достигне до тъканите и органите, където е необходим, хистаминът трябва да бъде разграден. В противен случай, остава в храносмилателната система и започва да предизвиква здравословни проблеми. Това разграждане се случва чрез храносмилателни ензими. Най-важният за хистаминовата абсорбция е ензимът диаминооксидаза (DAO).

Когато този ензим е в недостатъчни количества или неговата активност е ниска, хистаминът не може да бъде разграден и преминава от чревната лигавица в кръвния поток, причинявайки неблагоприятни симптоми.

Симптомите при дефицит на DAO са разнообразни и индивидуални. Най-често срещаните сред тях са:

 • Мигрена или хронично главоболие;
 • Стомашно-чревни разстройства, особено тези, свързани със синдрома на раздразненото черво (IBS), като запек, диария, метеоризъм или подуване на корема;
 • Дерматологични нарушения, като суха кожа, атопия или псориазис;
 • Болка в меките тъкани, често диагностицирана като фибромиалгия;
 • Хронична умора;
 • В детска и юношеска възраст дефицитът на DAO е свързан със синдром на вниманието и хиперактивност (ADHD).


Повече за DAO

DAO катализира окислителното дезаминиране на първичната аминогрупа от хистамин до имидазол ацеталдехид, като едновременно произвежда водороден пероксид и амоняк. Той се съхранява във везикулите на плазмената мембрана в епителните клетки на бъбреците и червата и се отделя в циркулацията при различна стимулация. Включва се в групата на медни аминооксидази, а активната му форма е хомодимерната с активен кофактор 2,4,5-трихидроксифенилаланин хинон. Кинетиката му е 20 µmol / L за хистамин, а оптималното му функциониране е при pH 7,2.

При установяване на дефицит на ензима, пациентът трябва да започне да приема DAO от външни източници. 

Защо да се доверите на DAOKids®

DAOKids® е лесно усвоима, бионалична форма на ензима. Когато се приема според упътването, той с лекота достига до тънките черва и (заедно с наличния вече DAO) подпомага хистаминовото разграждане.  Една капсула DAOKids® преди хранене значително редуцира различни здравословни проблеми.


Произход: Испания

Хранителната добавка DAOKids® съдържа естествен протеинов екстракт, без хистамин, богат на ензима Диаминоксидаза (DAO), във вид на стомашно-устойчиви таблетки, с контролирано освобождаване на DAO в червата, устойчиви на киселинното рН в стомаха.

Съставки в препоръчителен дневен прием: в 1 мини таблетка в 3 мини таблетка
Съставки в препоръчителен дневен прием от:

Естествен протеинов екстракт 7% DAO
4,2 mg 12,6 mg

от който Диаминооксидаза (DAO)
0,3 mg 0,9 mg 


Помощни вещества: емулгатор: микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза; глазиращ агент: етил целулоза, картофено нишесте, хидроксипропилметилцелулоза стабилизатор: магнезиев стеарат, олеинова киселина, натриев алгинат; стеаринова киселина. Без глутен, без хистамин, без лактоза, без захар.
Дневен Прием:  1 мини таблетка с малка чаша вода двадесет до тридесет минути преди хранене. Таблетката не трябва да се дъвче или чупи, а трябва да се поглъща цяла. При такава дозировка една опаковка от 60 мини таблетки подсигурява 20 дневни дози от продукта.  


DAOKids® не може да замести балансираната диета и здравословния начин на живот, нито може да служи като единствен хранителен източник. Алкохолът и някои лекарствени препарати могат значително да инхибират действието на ензима Diamine Oxidase (DAO). 

Дръжте далеч от деца. 

Да се ​​съхранява на хладно и сухо място.
Няма отзиви