ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

ДАОФууд® Плюс / DAOfood® Plus - 30 капсули

DAOfood Plus 30 е ензимна формула, подпомагаща разграждането на хистамин в организма, чрез осигуряване на диаминоксидаза. ДАО е задължителен ензим, който участва в процеса на декомпозиция на хистамините, които постъпват в тялото от различни храни и напитки. 


ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
8437009482995
Тегло
0.10 кг
Тип продукт
Веге капсули

Какво е DAOfood Plus 30 капс.

DAOfood Plus 30 е специализирана ензимна формула за улесняване на разграждането на хистамин в организма. За оптимално действие и антиоксидантна защита към формулата са добавени защитни елементи - кверцетин и витамин Ц, които да осигурят необходимите условия за действие на ДАО и силна имунна функция.

Състав на DAOfood Plus 30 капс.

В обновената формула на DAOfood Plus 30 се включват три важни съставки за преодоляване на хистаминова непоносимост и подобряване на имунната защита. Това са:

 • ДАО - Диаминоксидаза (ДАО) е ензим отговорен за разграждането на биогенните амини, погълнати с храната (екзогенен хистамин). Ензимът е активен в илеума и йеюнума на тънките черва. Той също се намира концентриран в бъбреците, тимуса и плацентата;
 • Кверцетин - Кверцетинът има антиоксидантни и антиканцерогенни свойства. Кверцетинът също е невроактивен и принадлежи към групата на биофлавоноидите, намиращи се в различни плодове и зеленчуци;
 • Витамин Ц - есенциален витамин за възстановяване, имунна защита и ензимно производство на определени невротрансмитери.

Непоносимостта или чувствителността към хистамин се причинява от натрупване на хистамин в организма до ниво, което надвишава количеството, необходимо за нормалното функциониране. Излишъкът от хистамин води до симптоми, наподобяващи алергия. 

При нормални условия излишъкът от хистамин се разгражда от специфични ензими, особено диаминоксидаза (ДАО). След това продуктите на разграждането на хистамина се отделят чрез бъбреците с урината. Обикновено това ще гарантира, че нивата на хистамин не надвишават „лимита на толерантност“ на човека (нивото, над което се развиват симптоми). 

Ако обаче количеството на ДАО е недостатъчно, за да се справи с излишъка, нивата на хистамин се повишават и се развиват типични симптоми на чувствителност към хистамин.

Хранителните добавки с диаминоксидаза са предназначени да увеличат количествата на ДАО в храносмилателния тракт и да засилят разграждането на хистамина, чието натрупване предизвиква характерните симптоми на хистаминова непоносимост.

DAOfood Plus 30 е оптимален избор, защото:

 • Съдържа лесно усвоима форма и бионалична форма на диаминоксидаза;
 • Таргетиран за предотвратяване и овладяване на хистаминова непоносимост;
 • Помага за по-бързо разграждане на хистамина и ограничаване на неприятните симптоми от натрупването му в организма.

Повече за хистамина и хистаминовата непоносимост

Хистаминът е изключително важен биоактивен химикал, който е незаменим в ефективното функциониране на много телесни системи. Той действа и като невротрансмитер (химикал, който предава съобщения между клетките на нервната система) и участва в регулацията на стомашната киселина, пропускливостта на кръвоносните съдове, съкращаването на мускулите и мозъчната функция. Хистаминът се появява в различни концентрации в редица тъкани на бозайници.

При хората най-високите концентрации на хистамин се намират в кожата, белите дробове и червата, както и по-малки количества в мозъка и сърцето. 

Хистаминът също е от съществено значение за защитата на организма от инвазията на причинители на болести като бактерии, вируси и други чужди нашественици. Хистаминът се произвежда и съхранява в белите кръвни клетки (левкоцити), като мастоцити в тъканите и базофили, които циркулират в кръвта. Когато имунната система се активира в отговор на чужд агент, влизащ в тялото, хистаминът е първият „защитен химикал“ или по-правилно да се каже - възпалителен медиатор, освободен в процеса, наречен възпаление. Възпалението е клиничното доказателство, че имунната система реагира на нашествениците и се опитва да ги обезоръжи.

Хистаминовата непоносимост е резултат от дисбаланс в натрупания хистамин и способността за разграждане на хистамин. Хистаминът е биогенен амин, който се среща в различна степен в много храни. При здрави хора хистаминът постъпил от храни и напитки може бързо да се детоксикира от аминооксидази, докато хората с ниска активност на аминооксидаза са изложени на риск от хистаминово натрупване и развитие на съответните симптоми.

Симптоми на излишък на хистамин

Независимо от източника на хистамин - произведен от собствените клетки или постъпил чрез храна, когато общото ниво на хистамини в тялото надвишава катаболитната способност на ензимите да го разграждат, се появяват симптоми на непоносимост. Такива може да бъдат:

 • Сърбеж (основно по кожата, очите, ушите и носа);
 • Назална конгестия и хрема;
 • Подуване на тъканите, включително лицевите и устните;
 • Конюнктивит (раздразнени, воднисти, зачервени очи);
 • Умора, объркване, раздразнителност;
 • Разстройство на храносмилателния тракт, киселини и рефлукс;
 • Хипотония;
 • Тахикардия;
 • Уртикария (копривна треска).

Съставки в препоръчителен дневен прием от:

3 капс.

Кверцетин 95%

120 mg

Витамин С

60 mg

Естествен протеинов екстракт 7% DAO,

от който Диаминоксидаза ( DAO)

12,6 mg 

0,9 mg

Помощни вещества: емулгатор: микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза; картофено нишесте, оризово нишесте, средноверижни триглицериди; стабилизатор: хидроксипропилметилцелулоза,магнезиев стеарат, олеинова киселина, натриев алгинат; антислепващ агент: стеаринова киселина, магнезиев карбонат, дикалциев фосфат; овлажнител: глицерин; оцветител: карамел; глазиращ агент: хидроксипропилметилцелулоза, етил целулоза.

Препоръчителна доза за дневен прием: по една капсула, с малко вода, 20 минути преди всяко хранене (три пъти на ден). В случай, че не можете да преглътнете капсулата цяла, отворете я и погълнете пелетите , намиращи се вътре, без да ги дъвчете или чупите.

Дневни дози: 10

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Няма отзиви