ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

ДАОФууд® Плюс / DAOfood® Plus - 60 капсули

DAOfood®  Plus е хранителна добавка за специализирано медицинско приложение, която цели да регулира нивата на ензима Диамино Оксидаза в тънките черва и така да подпомогне разграждането на хистамина от храната. Когато в тялото има дефицит на този ензим или е с намалена активност хистаминовите единици не се усвояват, което води до редица неприятни симптоми.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
8437009482933
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Веге капсули

Какво представлява DAO

Диаминооксидаза е основният ензим, отговорен за метаболизма на хранителния хистамин в червата. DAO катализира окислителното дезаминиране на първичната аминогрупа от хистамин до имидазол ацеталдехид, като се отделят също водороден пероксид и амоняк. Той се съхранява във везикулите на плазмената мембрана в епителните клетки на бъбреците и червата и се отделя в циркулацията при различна стимулация. Включва се в групата на медни аминооксидази, а активната му форма е хомодимерната с активен кофактор 2,4,5-трихидроксифенилаланин хинон. Кинетиката му е 20 µmol / L за хистамин, а оптималното му функциониране е при pH 7,2.

Какво е хистамин и каква е връзката между двете вещества

Хистаминът е съединение, присъстващо в тялото и типично за много храни. Той е участник в множество жизненоважни процеси в човешкия организъм. За да бъде полезен обаче, той трябва да достигне от храносмилателната система до кръвния поток. Важна стъпка в този процес е неговото разграждане. Ако хистаминът не бъде правилно разграден, той преминава от червата в кръвообращението непроменен и започва да предизвиква различни здравословни проблеми. 

Тъй като основният храносмилателен ензим, който разгражда хистаминът е именно DAO, неговият дефицит или ниска активност имат значителни последици за състоянието ни.

Как да разберете дали имате недостиг на DAO

Дефицитът на този ензим се установява при извършването на съответните лабораторни тестове. Основните симптоми, свързани с липсата на DAO са:

  • Мигрена или хронично главоболие;
  • Стомашно-чревни разстройства, особено тези, свързани със синдрома на раздразненото черво (IBS), като запек, диария, ситост, метеоризъм или подуване на корема;
  • Дерматологични нарушения, като суха кожа, атопия или псориазис;
  • Болка в меките тъкани, често диагностицирана като фибромиалгия;
  • Хронична умора;
  • В детска и юношеска възраст дефицитът на DAO е свързан със синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност (ADHD).

Ако се установи дефицит на ензима, е добре да започнете да приемате DAO от външни (екзогенни) източници. Идеален за целта е DAOfood® Plus,  стомашно-устойчиви капсули.

Как работи DAOfood®

DAOfood® Plus е екзогенна лесно усвоима и бионалична форма на ензима. При правилен прием, той достига до червата, където в допълнение  с наличния вече DAO разгражда хистамина. Приемът на една капсула DAOfood® Plus преди всяко хранене увеличава количеството на DAO в тънките черва и така значително редуцира различни здравословни проблеми.

Как да приемате DAOfood® Plus

Вземете 1 капсула с малка чаша вода двадесет до тридесет минути преди хранене. Капсулата трябва да се погълне цяла без да се дъвче. Ако не можете да преглътнете капсулата, отворете я, и погълнете намиращите се в нея пелети цели с малко количество вода.

DAOfood® се предлага в опаковки, съдържащи 30 и 60 стомашно-устойчиви капсули.

DAOfood® Plus не може да замести балансираната диета и здравословния начин на живот, нито може да служи като единствен хранителен източник. Алкохолът и някои лекарствени препарати могат значително да инхибират действието на ензима Diamine Oxidase (DAO). 

При недостиг на Диаминоксидаза се препоръчва ограничен прием на храни богати на хистамин и други биогенни амини, като краве мляко, млечни продукти и  цитрусови плодове.Препоръчително е да се избягва консумацията на алкохолни напитки, поради това, че съдържат хистамин и други биогенни амини, както и поради факта, че алкохолът потиска действието на DAO и възпрепятства метаболизирането и разграждането на хистамин.


Произход: Испания


Съставки в препоръчителен дневен прием от:

3 капс.

Кверцетин 95%

120 mg

Витамин С

60 mg

Естествен протеинов екстракт 7% DAO,

от който Диаминоксидаза ( DAO)

12,6 mg 

0,9 mg

Помощни вещества: емулгатор: микрокристална целулоза, хидроксипропил целулоза; картофено нишесте, оризово нишесте, средноверижни триглицериди; стабилизатор: хидроксипропилметилцелулоза, магнезиев стеарат, олеинова киселина, натриев алгинат; антислепващ агент: стеаринова киселина, магнезиев карбонат, дикалциев фосфат; овлажнител: глицерин; оцветител: карамел; глазиращ агент: хидроксипропилметилцелулоза, етил целулоза.

Препоръчителна доза за дневен прием: по една капсула, с малко вода, 20 минути преди всяко хранене (три пъти на ден). В случай, че не можете да преглътнете капсулата цяла, отворете я и погълнете пелетите , намиращи се вътре, без да ги дъвчете или чупите.

Дневни дози: 20

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Мария Х. 2022-03-26
ДАО фууд
Уникален продукт! Успокои всичките хранителни алергии, които се провокираха при консумацията на някои храни. Горещо препоръчвам!