ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Детокс Ликуид за бърза детоксикация преди лятото

Смяната на сезоните води и до промени в телата ни, с цел да се адаптираме към променящите се условия на околната среда и да се чувстваме добре по всяко време от годината. Независимо дали става дума за козметиката, която ползваме, храната, която консумираме, или ежедневните ни навици, годишните времена носят със себе си потребност за промени и у нас самите.

Един от най-осезаемите преходи е този от пролетта към лятото - това е периодът, в който всеки започва да се подготвя за горещите месеци, било то чрез смяна на гардероба, по-сериозното въвеждане на слънцезащита в грижата за кожата, или детоксикацията на организма.

Днес ще ви запознаем с най-добрите начини да подготвите организма си за предстоящия плажен сезон и да се чувствате чудесно през цялото лято!

Защо е необходимо да променяме грижата за себе си?

Природата преминава от един сезон към друг, а в следствие на променящите се температури, дневна светлина и други фактори на околната среда, нашите тела също претърпяват промени. Човекът има силна връзка със земята и смяната на годишните времена влияят по различен начин на нашата физиология, от метаболизъм и имунни функции, до нивата на енергия и дори настроението ни. 

За да бъдем в синхрон с природата и да поддържаме естествения баланс на тялото си, е важно да се адаптираме към сезонните промени и да коригираме начина си на живот спрямо съответния сезон.

Как да се подготвим за лятото?

Преминаването от пролет към лято е един от най-осезаемите преходи от един сезон към друг, не само заради смяната на гардероба. Съществуват няколко важни фактора, на които трябва да обърнете внимание, за да сте сигурни, че тялото и организмът ви са готови за предстоящите горещи месеци.

Хидратация

С повишаването на температурите се повишава и тенденцията към изпотяване, а поддържането на добра хидратация е от решаващо значение за правилните телесни функции и поддържане на здравето на организма ви. Макар да е ключово да пиете много вода целогодишно, лятото е периодът, в който наистина трябва да наблягате изключително на хидратацията. Стремете се да приемате поне по два литра дневно и обмислете включването на повече сочни плодове и зеленчуци в диетата си за допълнителна хидратация.

Защита от слънцето

Слънце има през цялата година, така че е важно да използвате слънцезащитни продукти върху лицето си не само на плажа. През летните месеци обаче излагането на слънце е много по-често, а нивото на UV лъчите по-високо. Ето защо е необходимо да защитавате кожата на цялото си тяло с крем с висок SPF, като не забравяте да я подновявате на всеки два часа или по-често, в зависимост от степента на защита.

В най-горещите часове от деня се старайте да стоите на сянка. Подгответе и шапките и слънчевите очила - освен стилни, тези аксесоари ви защитават и от вредното влияние на слънцето.

Промени в храненето

Лятото е идеалното време да включите пресни, сезонни продукти в диетата си. Заредете се със свежи сезонни плодове и зеленчуци, богати на витамини, минерали и антиоксиданти, за да поддържате имунната функция и да насърчите цялостното си здраве. Листните и кръстоцветни зеленчуци като зеле и спанак, както и цитрусовите плодове са чудесни източници на полезни хранителни вещества и начин да детоксикирате организма си естествено.

Детоксикация на организма

Детоксикацията е естествен процес, чрез който тялото елиминира токсините и отпадните продукти, като помага за поддържане на чернодробната функция, подобрява храносмилането и повишава енергийните нива. За да се чувствате добре през целия летен сезон, е от ключово значение да прочистите организма си още сега. Наблегнете на приема на билкови чайове, вода с лимон, зелени сокове и богати на фибри храни като пълнозърнести храни, бобови и пресни зеленчуци.

В процеса на прочистване на организма ви може да помогне и Детокс Ликуид - продуктът стимулира естествената детоксикация, вследствие на което допринася за правилните функции на ключови органи и системи, повишава енергията и когнитивните функции, стимулира имунната система и баланса на чревния микробиом.

Детокс Ликуид съдържа бял трън, лист от болдо, сок от алое вера, корен от ревен, листа от артишок и други напълно натурални съставки. В комбинация, тези компоненти създават мощен детоксикиращ комплекс за пречистване от натрупаните токсини и подсилване функциите на имунната система, за да сте защитени от неприятните летни вируси, които често съпътстват морските почивки.

Физическа активност

Възползвайте се от повечето светли часове и по-топлото време, за да се занимавате със спорт на открито и да възвърнете тонуса си. Дейности като ходене, бягане, плуване или колоездене освен, че насърчават здравето на сърдечно-съдовата система и укрепват мускулите, могат да ви помогнат да влезете в перфектна форма точно навреме за плажа.

Не забравяйте почивката

Сред динамиката и суматохата около летните приключения е важно да не забравяте да дадете на организма си нужната почивка и време за възстановяване. За да можете да отговорите на забързания ритъм на горещия сезон, се постарайте да си осигурявате достатъчно сън всеки ден. Ограничете времето пред екрана на телефона и телевизора поне час преди лягане и се стремете към 7 до 9 часа почивка всяка нощ.

Подготвката за лятото е период, изпълнен с много вълнение и планиране на морски почивки, но е важно освен новия бански за плажа и слънцезащитата, да обърнем внимание и на други важни фактори от подготовката за сезона.

Добрата хидратация, правилното хранене, адекватната почивка и качествената детоксикация на организма са ключови моменти от грижата за вас самите и ще ви помогнат да се чувствате по-жизнени и здрави и да се насладите на предстоящото лято по най-добрия възможен начин.

Използвани източници

Klein AV, Kiat H. Detox diets for toxin elimination and weight management: a critical review of the evidence. J Hum Nutr Diet. 2015 Dec;28(6):675-86. doi: 10.1111/jhn.12286. Epub 2014 Dec 18. PMID: 25522674.

Mead MN. Benefits of sunlight: a bright spot for human health. Environ Health Perspect. 2008 Apr;116(4):A160-7. doi: 10.1289/ehp.116-a160. Erratum in: Environ Health Perspect. 2008 May;116(5):A197. PMID: 18414615; PMCID: PMC2290997.

Geoffrey K, Mwangi AN, Maru SM. Sunscreen products: Rationale for use, formulation development and regulatory considerations. Saudi Pharm J. 2019 Nov;27(7):1009-1018. doi: 10.1016/j.jsps.2019.08.003. Epub 2019 Aug 16. PMID: 31997908; PMCID: PMC6978633.

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ