ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Детоксикация плюс Хидратация – пътят към мечтаното тяло за лятото

Отслабването е възможно по всяко време на годината, макар да се сещаме за него малко след нова година и… малко преди лятото. Стига да има воля, подходящ хранителен режим и физическа активност, отслабването е мисия възможна. Тя става още по-лесно постижима с адекватните природни средства, които да ускорят процеса по редуциране на телесното тегло, намаляването на подкожните мазнини, регулиране на апетита и разбира се, елиминирането на онези елементи в тялото, които ни пречат да се вталим. 

Детоксикацията е първата, задължителна стъпка в диетата за отслабване. Тя е важна подготвителна фаза, която дава на организма да премине по-лесно и ефективно през предстоящата трансформация. По-важното е, че детокс режимът освобождава свободните радикали от тялото и намалява негативния им ефект върху клетъчната структура и функции, а по този начин подпомага общия оздравителен процес. Защото нека не се лъжем, затлъстяването е болест, а борбата срещу него – терапия, която подновява всички активни органи. 

Каква е ролята на водата за диетата и детоксикацията?

В тази продължителна и упорита терапия освен детоксикацията, отводняването е не по-малко съществен фактор за финалния положителен резултат. Задържането на течности е част от негативните ефекти, до които води оксидирането на клетките. Същевременно то е масов и ключов проблем през лятото. 

Всъщност в летните месеци се отслабва и по-трудно, защото по-лесно задържаме вода. В жегите често дори неволно покачваме телесното си тегло, без да увеличаваме броя консумирани калории или да променяме режима си на хранене. Всичко това се случва заради задържана вода и колкото да е странно, тя е там, защото тялото ни е достатъчно хидратирано. При повишена консумация на въглехидрати и захар организмът също задържа повече вода, така че внимавайте със сладките напитки като лимонади и коктейли.

Ето защо експертите са категорични, когато препоръчват отводняване като метод за детоксикация и отслабване на тялото. Тя е ключов момент в диетата за редуциране на теглото през лятото, но трябва да се направи правилно.  

Рискът на отводняващите препарати по време на диета 

Основната опасност, която може да ви застигне, ако успеете да отслабнете и да детоксикирате тялото си чрез диуретици, е обратният ефект. Той се състои в дехидратация на организма. Подобен ефект, от една страна, е опасен за здравето, а от друга – дава незадоволителни резултати за основната ви цел, редукция на теглото. 

Причината е, че самите резултати са временни. Веднага след като регулирате нормалния си хидробаланс в тялото, а това е необходимо, за да започнат органите да функционират правилно след отводняването, теглото ще се покачи отново. 

Ето защо безразборният и неправилно дозираният прием на диуретици може да е особено опасен по време на диета, а и изобщо. Готови формули като Ликуид фор фит са надеждно средство, което не елиминира всички нужни на тялото течности, а напротив – подпомага отделянето само на ненужните, без да влияе на оптималния воден баланс в организма. В продукта са налични само билкови екстракти, които стимулират диурезата и подпомагат контролирането на апетита в допълнение. 

Кои са подходящите билки за детокс с хидратация едновременно?

Много растения съдържат специфични вещества, които намаляват и вредните токсини в тялото, и задържаните течности. Същевременно част от тях разполагат със свойството да поддържат в норма алкално-киселинния и баланса на солите в организма. Това допълнително действие на билки като полски хвощ, розмарин и червена лоза ги превръща и в естествени регулатори на вашата ежедневна хидратация чрез консумация на питейна вода. Тези растения са добавени във формулата Ликуид Оф, която макар да е предназначена да извежда вода, не дехидратира, а напротив – подпомага бъбречните функции. Продуктът работи и като мощен детоксикатор, тъй като стимулира прочистващите свойства на черния дроб, без да го претоварва, тъй като съдържа екстракт от артишок. 

Колко важен е хидробалансът за храносмилателната дейност?

Храносмилането е водещ процес, върху който обикновено се опитваме да повлияем, когато целим отслабване. Не е нужно дори да се цели изкуствено засилване на честотата на изхождането, което всъщност е вредна практика. Напротив – при затлъстяване в следствие на натрупани токсини често храносмилателният процес е нарушен, а от там се отключва и хроничен запек, лениви черва, постоянни смущения в перисталтиката. Когато тези здравословни рискове се преодолеят, консумираната храна се преработва по-бързо и ефективно, апетитът е регулиран, а теглото започва да пада надолу. 

Хидробалансът е съществена част от регулацията на храносмилателната дейност. Чували сте много често, например, че при запек трябва да се пие повече вода. Съществуват и билки, които влияят еднакво положително и на поддържането на оптимален баланс на течностите в тялото, и на храносмилателната дейност, като я стимулират. В Детокс Ликуид са използвани сок от алое, редуциращ запека и хидратиращ тялото, корен от ехинацея за общо пречистване на организма, включително при задръстен стомашен-чревен тракт и кора от американски зърнастец, който извежда всички задържани токсини и патогени от червата. 

В специалната категория Детоксикация на Herbamedica ще откриете широка гама от едновременно детоксикиращи и нормализиращи водния баланс в тялото продукти за отслабване. Техният природен състав носи и допълнителни ползи за летния сезон, включително превенция от класическите за него чревни инфекции, отоци и съдови проблеми по крайниците в следствие на високите температури, редуцирани когнитивни способности, влошаване на състоянието на кожата. 

И дори да не употребявате добавки, поне не пропускайте да хидратирате добре организма си, защото той е повече от 70% вода. Желаем ви прекрасно слънчево и здраво лято! 

Използвана литература

ANNUAL REVIEW OF BIOCHEMISTRY Volume 6, 1937 Review Article Detoxication Mechanisms, https://www.annualreviews.org/content/journals/10.1146/annurev.bi.06.070137.001451

Liquid calories, sugar, and body weight2 Author links open overlay panelDrewnowski Adam 1, Bellisle France 1, https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S000291652327971X

Liquid versus solid carbohydrate: effects on food intake and body weight DP DiMeglio & RD Mattes, https://www.nature.com/articles/0801229

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ