ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Екстракт от кора на хлъзгав бряст и L-Карнозин - съставки в два нови продукта този месец

Годините се отразяват не само на външния вид, но и на целия организъм. Колкото по-възрастни ставате, толкова повече проблеми може да имате с нервната система, зрението и сърцето. Сред най-често срещаните са: 

 • Невъзможност да се концентрирате и да запомняте важни детайли;
 • Проблеми със сърцето и високо кръвно;
 • Катаракта;
 • Болести като Алцхаймер и Паркинсон.

Но истината е, че стареенето не е предизвикано само от увеличаване на възрастта. Основните причинители на здравословни проблеми се оказват свободните радикали, които ни заобикалят всеки ден. Натрупването им в организма причинява онова, което наричаме „стареене“. Ето защо, ако искате да бъдете здрави и да изглеждате по-млади за по-дълго време, трябва да се преборите със свободните радикали. Добър помощник за това е L-карнозин, основна съставка в Акти Карнозин.

Какво е L-карнозин

L-карнозин е вещество, което организмът произвежда по естествен начин. Класифициран като дипептид, съединение, съставено от две свързани аминокиселини (в случая аланин и хистидин), L-карнозин е силно концентриран в мускулната тъкан и в мозъка. Той също така присъства в значителни концентрации в говеждо месо и риба и в по-ниски концентрации в пилешко месо. 

Карнозинът действа като антиоксидант - вещество, което неутрализира свободните радикали, които увреждат клетките. Така той спомага за подобряване на състоянието при болести като: 

 • Аутизъм;
 • Катаракта;
 • Усложнения, свързани с диабет;
 • Високо кръвно налягане;
 • Бъбречни проблеми;
 • Проблеми с паметта и концентрацията;

Освен това е известно, че L-карнозин стимулира имунната система, подобрява настроението, подобрява паметта, бори се с бръчките и запазва зрението в по-добра кондиция за по-дълго време.

Защо L-карнозин е толкова важен за тялото

Доказано е, че L-карнозин притежава мощни антиоксидантни свойства, което му позволява да предпазва клетките от увреждане на свободните радикали като намалява възпалението. Имено то е двигател на много видове хронични заболявания и е в основата на възпалителни чревни заболявания.

Това далеч не са всички причини да харесваме съединението. Карнозинът е важен за тялото, защото има още няколко ключови характеристики:

Предпазва от свободните радикали

Антиоксидантните и намаляващи умората ефекти на L-карнозин се добавят към потенциалните ползи против стареене. Комбинацията от аминокиселини в L-карнозин има синергичен ефект, който подмладява клетките, подобрява имунитета, намалява възпалението и предотвратява образуването на определени протеини в мозъка, които са свързани с болестта на Алцхаймер.  

Неговите антиоксидантни и противовъзпалителни свойства го правят предпочитана добавка сред спортисти и културисти за подобряване на атлетичните показатели и ускоряване на времето за възстановяване при натоварване и наранявания. 

Освен L-карнозин други елементи също могат да защитят организма от оксидативен стрес, който може да възникне в следствие на физическо натоварване. Например, глутатион, диметилглицин, л-аргинин и други.

Защитава мозъка и паметта

L-карнозин подпомага нервната функция, като модулира предаването на нервен импулс в синапса - пространството между нерв и неговата мишена. 

Той предотвратява окисляването на липидите в мозъка и може да бъде полезен за лечение на различни неврологични състояния, включително болестта на Паркинсон на Алцхаймер. 

Според проучвания L-карнозин и антиоксидантите на зеления чай имат синергични защитни ефекти върху мозъка, предотвратяващи стареенето. И двете съединения активират ензим, участващ в стресовия отговор и предотвратяват дегенерацията на нерви поради оксидативен стрес.

Достатъчното количество L-карнозин в организма може да повлияе състояния като загуба на памет, когнитивен спад и деменция. 

Има положителен ефект върху метаболизма

Метаболитните ефекти на L-карнозин включват контрол върху кръвното налягане и регулирането на кръвната захар, контрол върху апетита, разграждането на мазнините и производството на енергия.

Това се случва, тъй като L-карнозин има силата да активира нервната система, която контролира автоматичните функции като храносмилането и метаболизма, а също и чрез въздействие върху област на мозъка, която контролира същите тези функции. Освен това, приемът на L-карнозин помага за забавяне на появата на диабет и облекчава симптомите, ако болестта вече е на лице. 

Грижи се за зрението

Едно от най-интересните приложения на L-карнозин е свързано с очното здраве и потенциалното лечение на катаракта. L-карнозинът намалява липидната пероксидация и протеиновото омрежване в очната леща, които са отговорни за образуването на катаракта. Освен това има някои доказателства, че карнозинът има способността да разбива белтъчини, съставляващи съществуваща катаракта.

Защо Акти Карнозин

Ако искате  да повишите нивата на L-карнозин в тялото си, да се предпазите от оксидативен стрес и болестите, причинени от него, както и да изглеждате и да се чувствате по-млади, доверете се на Акти Карнозин. 

Той ще забави процесите на стареене и ще подпомогне функциите на черния дроб, бъбреците, мозъка и сърцето. 

Освен тази съставка, в продукта има още екстракт от хлъзгав бряст, който има противовъзпалително и защитно действие в организма. От това растение се прави и специален чай, който има имуностимулиращ ефект, облекчава стомашен дискомфорт, диария и запек, както и други състояния.

Лекарите и билкарите от XIX век са препоръчвали чай от хлъзгав бряст при лечение на белодробни заболявания като пневмония, туберкулоза и плеврит. Голяма доза от билковия чай се смятало, че действа за убиване на тении, като буквално кара паразитите да напуснат храносмилателния тракт. 

Кожни язви, циреи, абсцеси, възпаления, изгаряния, херпес са били успокоявани с лапа направена от кората на хлъзгав бряст.

Разтворимите фибри в хлъзгавия бряст също намаляват нивата на холестерола. Слузта образува сложни съединения с жлъчни киселини в тънките черва и абсорбира холестерола.

Хлъзгавият бряст е чудесен лечител както вътрешно, така и външно, тъй като покрива, отпуска и лекува възпалени тъкани, включително раздразнени и възпалени лигавици на стомаха, червата и бъбреците. 

Подходящ ли е за мен Акти Карнозин

Акти Карнозин е подходящ за вас, ако искате да подобрите здравето си и да облекчите симптомите при следните състояния: 

 • Ако имате проблеми с паметта и концентрацията (когнитивен спад и деменция);
 • При проблеми, засягащи нервната система;
 • Ако страдате от Паркинсон или Алцхаймер;
 • Ако имате проблеми с очите и катаракта;
 • Заболявания, свързани със стареенето на тялото. 

Как да го приемам

В зависимост от състоянието си и целта на прием, можете да приемате от 1 до 3 таблетки Акти Карнозин дневно. 

Всяка капсула Акти Карнозин ще даде на тялото ви 400 мг. L-карнозин, който ще подпомогне естествените детоксикиращи сили на организма. Това ще облекчи не само симптомите при конкретни състояния, но и ще подобри цялостното състояние на организма. 

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ