ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Епимедиум – виаграта на предците, цяр срещу безплодието

По данни на Световната здравна организация (СЗО) всеки десети мъж на възраст над 21 години изпитва затруднения в половия си живот, а всеки трети мъж над 60 години въобще не е способен да осъществява полов акт. Еректилната дисфункция се превръща във все по-чест, а понякога и неизбежен проблем за съвременния мъж. Сред основните фактори за това са ежедневният стрес, прекомерната употреба на алкохол, пушенето, замърсената околна среда...и др. Всички те влияят не само на физическото здраве на мъжа, но и на емоционалното- изразено в лошо настроение, депресия и липса на полово влечение.

В опит за намиране на решение на деликатния проблем мъжете и жените често посягат към различни синтетични медикаменти, които обаче носят със себе си нежелани странични ефекти – главоболие, проблеми със сърцето и стомашни разстройства. Търсейки най-новите продукти и „върхове” на съвременните технологии, забравяме да почерпим от мъдростта на предците ни. А там, няколко хилядолетия назад, откриваме Епимедиум – „златото” на Китай и Япония.

Билката Епимедиум, известна още като Разгонен козел, представлява тревисто растение, виреещо в дивата природа на Япония, Корея, Североизточен Китай и източните части на Русия. Неотдавна италиански учени установиха, че в листата на билката се съдържа веществото икариин, което по свойства и мощ наподобява популярната в наши дни виагра, а по безопасност далеч я надминава. Това откритие доказва по медицински път онова, което хилядолетия наред се е знаело. Лекарствените свойства на Епимедиум са описани още през 400 г. преди новата ера в класическия труд на Шен Нонг – „Канон на лекарствените растения”. За въздействието й върху сексуалния нагон пък съществува легенда. Тя разказва за китайски пастир, чието стадо пасяло от билката Разгонен козел и давало признаци на повишена сексуална активност.

В Древен Китай растението Епимедиум се е прилагало при лечението на редица заболявания и неразположения. Лечителите на Поднебесната империя го използвали като средство за изчистване на организма от шлаките, за нормализиране на функцията на бъбреците и за повишаване на мъжката сила. Освен това всеизвестно било положителното въздействие на препаратите от билката върху производството на сперматозоиди и лечението на мъжко безплодие. Древните лечители били убедени в способностите на Епимедиум да засилва ерекцията, да предотвратява преждевременната еякулация и да дава сила на мъжа за многократни и продължителни полови актове. В наши дни за благотворното въздействие на билката има научно обяснение – учените са установили, че при приема й в организма се наблюдава повишаване на нивата на адреналин, норадреналин, допамин и серотонин. Това води до повишаване на нивото на мъжките хормони и настъпването на ерекция.

Днес освен като средство за подобряване на половия живот Епимедиум намира приложение и при лечението на неврози, при справянето с климактериума при жените и отстраняването на негативното влияние на радиация върху репродуктивните органи. Освен това билката има свойството да укрепва костите и сухожилията, бори ефективно депресията, повишава жизнения тонус и подобрява умствените способности.

Важно за уточняване, когато говорим за сексуалното въздействие на билката Разгонен козел върху човека е, че тя повлиява стимулиращо не само на мъжете, но и на жените. Съдържащият се в растението икариин задейства химически процес, който засилва притока на кръв към половите органите и при двата пола. Като резултат настъпва рязко повишаване на количеството на невромедиаторите, предизвикващи сексуална възбуда. Способността на билката да стимулира чувствителността на сензорните нерви изостря усещанията по време на полов акт, а това означава, че ще изпитате възможно най-голямо удовлетворение от интимната близост.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ