ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Есен, есен, (не)умиращ сезон!

Когато дългите летни дни, изпълнени със слънце и емоции, ни напуснат, ни посреща есента, не по-малко прелестна – магнетична, цветна, плодовита. Преходът към нея обаче може да донесе на част от хората лек дискомфорт, който сме свикнали да наричаме „есенна умора”. Това състояние се развива заради намаляването на ярките слънчеви лъчи, които през летния период са провокирали по-усилено производство на серотонин, ободряващ тялото и организма. Характеризира се с намален жизнен тонус, сънливост, загуба на концентрация, предразположеност към развиване на вирусни инфекции, апатия. В опитите да се преодолеят неприятните симптоми от есенната умора всички ние следва да включим повече активни физически упражнения, по-голяма нощна почивка, промени в храненето и прием на някои хранителни добавки с укрепващ имунната система ефект и придаващ тонус на тялото.

Едно от нещата, свързани с нашето хранене, на които е хубаво да наблегнем, са пробиотиците – тези така полезни за нашия организъм малки живи бактерии, подобряващи вътрешния ни микробен баланс. Редица заболявания започват поради първоначално възникнал дисбаланс на вътрешната микробна флора на човека и свързаната с нея имунобиологична реактивност. Напоследък много се говори за пробиотиците, поради благотворното им влияние върху човешката физиология. Нека си поговорим и ние. Още повече заради „българската следа” в тази област.

Българското кисело мляко се приема за първия пробиотик, привлякъл вниманието на лауреата на Нобелова награда проф. И. Мечников. След изолирането от д-р Стамен Григоров през 1905 г на причинителя на подквасването – Lactobacillus bulgaricus – Мечников заключва, че тайната на дълголетието на българите се крие в консумирането на кисело мляко. Така И. Мечников става основател на концепцията за пробиотиците. Това поставя началото на множество изследвания върху лечебните и профилактични свойства на киселото мляко и лактобацилите. Установяват се пробиотичните свойства на българското кисело мляко – не само традиционен и оригинален български продукт, а и лидер сред пробиотичните храни в света.

Пробиотиците са разработвани и като космически храни повече от 30 години в България на базата на българското кисело мляко от научен екип във Военномедицинска Академия като част от космическата програма Интеркосмос и в последствие след разсекретяването им са многократно подобрени и развити.

Освен българското кисело мляко, други храни, съдържащи естествени пробиотици, са киселото зеле, киселите краставички, кефир, мисо, гауда, хлябът с квас и др.

Растителните капсули Про 10 Биотик са създадени по оптимална формула, така че да предоставят най-добрите възможни ползи за организма. Продуктът съдържа различни бактериални щамове, част от които е един от най-високоефективните – Lactobacillus Acidophilus DDS-1.  Основните свойства на продукта са:

  • Подпомага храносмилането и по-специално асимилирането на трудно смилаеми храни, към които повечето индивиди са чувствителни
  • Увеличава синтезирането на витамини от B групата и подобрява усвояването на калций
  • Спомага за поддържане на здравословен баланс на чревната микрофлора
  • (При жените) Повишава вагиналното здраве
  • Поддържа цялостната имунна функция

И така – не тъжете за лятото! Сезонът на зрелостта и уюта настъпи. Наслаждавайте му се!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ