ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Гъбичките Кандида - обстойна програма за идентифициране и изчистване (1)

Свръхрастежът на гъбички от семейство Кандида е едно от най-често срещаните състояния, особено сред хора с автоимунни заболявания. Много от тях страдат също от храносмилателни проблеми, умора, повтарящи се гъбични инфекции, проблеми с кожата, промени в настроението и други необясними за тях на пръв поглед проблеми.

Със сигурност вече се чудите „Какво тогава е Кандида и как не знам нищо за нея?“ Кандида е род гъбички, форма на дрожди, много малка част от която живее в устата и червата. Тяхната работа е да подпомагат храносмилането и усвояването на хранителни вещества, но когато е в свръх големи количества, тя разбива стената на червата и прониква в кръвния поток, като освобождава токсични странични продукти в тялото и причинява пропускливост на червата.

Това може да доведе до много различни здравословни проблеми, вариращи от храносмилателни проблеми до депресия, кожни обриви и акне и други.

Като при много други неща в живота, и тези гъбички търсят баланса… Всъщност вие сте решаващият фактор за тяхното количество. Продължете да четете, за да разберете защо и как да се справите с тях, ако евентуално вече са ви увредили.

Кога се получава свръх растеж

Има много щамове на кандида, но най-често срещаните са кандида албиканс. Кандида не е нищо ново, от което да се страхувате. Всъщност всеки жив човек постоянно крие множество щамове кандида. Кандида се превръща в проблем, когато прераства и изтласква други полезни микроби. Когато това се случи, това нарушава баланса на полезните бактерии, гъбички и дрожди в чревния микробиом, което води до множество симптоми, вариращи от леки до тежки.

Кандида има уникалната способност да променя формата си, за да се предпази от негостоприемна среда. Тя реагира на промяна в температурата или нивата на киселинност чрез превръщане от закръглена клетка в удължена клетка. Тези удължени клетки имат способността да проникват в лигавицата на червата, като причиняват пропускливост и веднъж в кръвния поток нахлуват в други тъкани.

Това означава, че Кандида може бързо да премине от проблем с червата към проблем с цялото тяло, тъй като колонизира кожата, устата, ушите, щитовидната жлеза, пикочо-половите органи или другаде.

Поради тази причина симптомите на растежа на Кандида са широкообхватни и могат да се представят по следния начин:

  • Гъбични инфекции на кожата и ноктите, гъбички на ноктите на краката;
  • Чувство на умора и отпадналост, хронична умора или фибромиалгия;
  • Храносмилателни проблеми като подуване на корема, запек или диария‘
  • Автоимунно заболяване като тиреоидит на Хашимото, ревматоиден артрит, улцерозен колит, лупус, псориазис, склеродермия или множествена склероза;
  • Затруднено концентриране, лоша памет, липса на фокус, ADD (синдром на хиперактивност с дефицит на вниманието), ADHD (Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието);
  • Проблеми с кожата като екзема, псориазис, копривна треска и обриви;
  • Раздразнителност, промени в настроението, тревожност или депресия;
  • Вагинални инфекции, инфекции на пикочните пътища, ректален сърбеж или вагинален сърбеж;
  • Тежки сезонни алергии или сърбеж в ушите;
  • Силно желание за храни, богати на въглехидрати и захари.

Кандида и автоимунните процеси в организма

След като Кандида проникне във вътрешностите на червата и предизвика пропускливост на чревната ви тъкан, тя отваря вратите за необработени хранителни частици, токсини, вируси и бактерии, които преминават кръвната бариера. Това предизвиква възпалителен отговор от имунната система в опит да се пребори с тези чужди „нашественици”.

Тъй като червата остават по-пропускливи от обикновено, имунната ви система продължава да се противопоставя на възпалението, но скоро отслабва, обърква се и започва да работи по-неефективно. Когато това се случи, тъканите на собственото ви тяло могат да се окажат в пресечна точка с имунната ви система. С течение на времето това може да се развие до автоимунно заболяване.

Как да тествате нивата

IgG, IgA и IgM антитела на Кандида

Кръвните тестове проверяват за IgG, IgA и IgM антитела Кандида в кръвта ви и могат да се извършват практически във всяка лаборатория. Високите нива на тези антитела показват, че е налице свръх растеж на Кандида някъде в тялото и че имунната ви система реагира на това.

Не забравяйте, че Кандида има способността да потиска имунната система, така че е важно да тествате общите нива на IgG, IgA и IgM заедно с антителата на Кандида.

Ниските нива на общия IgG, IgA или IgM могат да предизвикат фалшив отрицателен отговор на антителата на Кандида, което означава, че имате Кандида, но тъй като имунната ви система е отслабена, не можете да дадете отговор и вашият кръвен тест излиза отрицателен.

Пълна кръвна картина

Често има улики, които подсказват, че тук някъде има Кандида. Нисък брой на белите кръвни клетки е свързан със свръхрастеж на Кандида, както и с модел на висок неутрофил и нисък брой лимфоцити.

Фецес диагностика

С помощта на фецес диагностика се проверява за Кандида в дебелото черво или долната част на червата. Въпреки това, трябва да се уверите, че вашият лекар ще направи подробен тест на изпражненията вместо стандартния тест.

Планът за пречистване

Най-добрият естествен начин за преодоляване на растежа на кандида и възстановяване на баланса е да се спазва диетичен начин на хранене, съчетан със специфични природни средства.

Диетата в случая представлява ограничаване на захарите, нишестетата и някои други храни, като същевременно предлага голямо разнообразие, от което да избирате.

Основната цел е да се оставят гладни онези излишни гъбички, които трябва да ви оставят намира. Това означава да им препречите пътя към техните първични хранителни източници (а именно захари), като едновременно с това възстановите чревната микробиота с хранителни, пробиотични и пребиотични храни.

Стъпка 1 – Всички захари и изкуствени подсладители

Тъй като захарта е предпочитан източник на храна на кандида, премахването на захарта е най-важният ключ към вашия успех. Същото се отнася и за изкуствените подсладители. Изкуствените подсладители не са разрешени, тъй като те често съдържат вредни химикали или алергени. Те са свързани с множество здравни проблеми, включително увеличаване на теглото, диабет и сърдечни заболявания. Списъкът на захарите и изкуствените подсладители, които трябва да се избягват, включва всички изкуствени подсладители, ечемичен малц, сироп от кафяв ориз, кафява захар, тръстикова захар, кокосова захар, мед, кленов сироп, меласа, палмов сироп, сосове, съдържащи захар, бяла захар и други.

Стъпка 2 – Елиминиране на глутен и съдържащи глутен храни

И от тази стъпка нататък ще продължим в статия номер 2 съвсем скоро в блога.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ