ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Газове, запек или диария – решението е формула МегаЕнзим

Едва ли има човек, който никога да не е страдал от стомашен дискомфорт. Подуване, газове, запек, или пък диария - всички тези състояния са изключително често срещани при всеки от нас и в повечето случаи се причиняват от нарушено храносмилане.

Какво да правим, за да облекчим неприятните симптоми, с какво да се храним, за да ги предотвратим, и всичко важно за храносмилането като цяло, ще разгледаме в настоящата статия.

От какво се причиняват газовете?

Метеоризмът, познат най-често просто като газове в червата, е особено дискомфортно състояние, което се причинява от редица фактори. Основен виновник за образуването на газове е начинът ни на хранене. 

Метеоризмът се получава когато при прием на храна, в червата ни попадне и по-голямо количество въздух. Това се наблюдава когато се храним твърде бързо, говорим по време на хранене, или успоредно с хапките приемаме и голям обем течности. 

За определени групи храни и напитки се смята, че също са водещи причинители на газове. Това са мазните или сладките храни, газираните напитки и кофеинът, както и млечните продукти с по-висока масленост.

Защо понякога имаме запек?

Начинът ни на живот е от огромно значение по отношение на констипацията. Стресът и липсата на движение отключват състоянието, а недостатъчният прием на течности и фибри усложняват допълнително отделянето и водят до подуване и затруднено изхождане.

Симптомите на това състояние са по-рядко ходене до тоалетната, подуване, затруднено отделяне и промяна във вида на фекалиите. Важно е проблемът да се диагностицира навреме, за да се избегне хроничното му развитие и допълнителни усложнения.

Какво представлява диарията?

Обратното състояние на запек, а именно диарията, е също толкова често срещано и все така неприятно стомашно разстройство. Получава се при напрежение, непоносимост към някоя храна или приемани медикаменти, и често отминава от само себе си, но при висока продължителност е необходимо да се обърне специално внимание на състоянието.

Диарията води до обезводняване, затова е от ключова необходимост при такъв проблем да увеличите приема на течности, за да стабилизирате организма си.

Какво е общото между тези състояния?

Изброените примери на стомашен дискомфорт са обединени от едно - лошо храносмилане. Начинът на живот на съвременния човек е забързан, обвързан със стрес и вредни навици, а всичко това води до неправилно усвояване на хранителните вещества от организма и съответно появата на някакъв вид дискомфорт в храносмилателната система.

Най-честата причина за стомашни проблеми е недостигът или липсата на храносмилателни ензими, които отговарят за правилната обработка на нутриенти в тялото. 

Чрез спазване на стриктна диета и избягване на всички вредни храни, храносмилането може да поддържа своята нормална функция, но най-лесният и все така естествен начин за справяне със стомашния дискомфорт, е приемът на подходяща хранителна добавка.

МегаЕнзим - решението при лошо храносмилане

MegaNZyme е високоефективна добавка, създадена единствено от натурални ензими, чиято мисия е да спомогнат за правилното усвояване на полезни вещества от храната.

В състава на продукта, част от семейството на Herbamedica, се съдържат 17 различни ензима. Това прави МегаЕнзим перфектната хранителна добавка при всеки вид стомашен дискомфорт. Също така, капсулите са произведени по специална технология, благодарение на която се адаптират към pH нивата в стомаха и червата за сигурна ефективност.

Проблемите с храносмилането са често срещан проблем, който лесно може да бъде овладян с правилните методи. Не е необходимо да въвеждате драстични промени в ежедневието си, за да облекчите симптомите на стомашен дискомфорт. Достатъчно е да приемате редовно правилната хранителна добавка.

Една капсула МегаЕнзим дневно преди хранене ви гарантира намаляване на стреса в храносмилателната система, облекчаване на симптомите на подуване и газове и превенция от развитие на по-сериозни заболявания. Решението за спокоен живот е много просто - вземете го още сега.

Използвани източници

Diaz S, Bittar K, Mendez MD. Constipation. [Updated 2023 Jan 31]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK513291/ 

Zhang L, Sizar O, Higginbotham K. Meteorism. 2022 Oct 17. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan–. PMID: 28613601. 

Hoyle T. The digestive system: linking theory and practice. Br J Nurs. 1997 Dec 11-1998 Jan 7;6(22):1285-91. doi: 10.12968/bjon.1997.6.22.1285. PMID: 9470654.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ