ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Глутен Контрол / Gluten Control - 20 / 60 капсули 300mg

Gluten Control е формула, специално разработена да подпомага смилането на глутен, казеин и други протеини, които предизвикват алергии и хранителни непоносимости.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612982
Тегло
0.80 кг
Тип продукт
Веге капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯДКИ
ВЕГАН

Описание и предназначение на Gluten Control

Gluten Control съдържа DPP-IV (дипептидил пептидаза IV). Това е ензимен комплекс, който разгражда глутена и казеина – проблемните за някои хора протеини.

Формулата на Глутен Контрол включва още пет допълнителни протеази, всяка от които има специфична храносмилателна активност, като допълват DPP-IV за цялостно понижаване на протеините. Храносмилането значително се улеснява и от съдържащите се в Gluten Control амилаза, лактаза и липаза.

Глутен Контрол е високоефективен продукт, който подпомага цялостното протеиново асимилиране.

Неусвоените протеини могат да навлязат в кръвния поток при хора, страдащи от синдром на пропускливите черва. Проучванията показват, че чревната пропускливост е изключително сериозен проблем, който може да доведе до развитието на различни автоимунни заболявания.

Gluten Control съдържа пълната гама протеази, подпомагащи усвояването на протеини.

Това е важно, тъй като тези протеини причиняват проблеми на стомашно-чревния тракт и оттам – на целия организъм.

Глутенът и казеинът са протеини, които представляват големи, сложни молекули с хиляди аминокиселини, последователно навити в молекулата. Без достатъчно специфични ензими, които да ги разрушат, аминокиселинните връзки в тези големи протеини могат да останат неусвоени. Това води до обособяването на протеин, който е само частично усвоен. Тези по-малки пептидни връзки са достатъчно дълги, за да предизвикат проблеми с храносмилането. Такива проблеми са газове, подуване на корема, случайни редки изпражнения, запек, умора, а понякога дори тежки стомашно-чревни възпаления.

Неправилното храносмилане на въглехидрати често се дължи на състояние, наречено глутенова непоносимост. Глутен Контрол се справя с този проблем с помощта на два вида амилаза, глюкоамилаза и целулаза, които спомагат пълното разграждане на захари и въглехидрати.

Въпреки че избягването на храни, съдържащи глутен, е най-доброто, което може да се направи за облекчаване състоянието на тези пациенти, това невинаги е лесно изпълнимо. Дори когато страдащите от глутенова непоносимост поддържат строга безглутенова и безказеинова диета, много продукти могат да бъдат скрити източници на тези протеини и да причинят сериозни проблеми.

Глутен Контрол е ефективно допълнение към безглутенова и безказеинова диета, тъй като той облекчава стресовите състояния, предизвикани от скрити глутени и казеини. С негова помощ организмът може да се справи със задачата тези протеини да бъдат правилно разградени и абсорбирани.

Източници на скрит глутен

Храните, които съдържат глутен, са изключително много, което не е изненадващо. Той е евтин слепващ агент, който за съжаление предизвиква здравословно неразположение и при по-тежки случаи трябва напълно да се изключи от храненето.

Ето и малка част от храните, които го съдържат:

синьо сирене, кубчета бульон, карамелен цвят или аромат, шоколадово мляко и напитки, къри на прах, ароматизирани/овкусени инстантни чайове или кафе, хранителни оцветители, желатин, скорбяла, спирт от зърнени култури (като бира, ръж, скоч, бърбън или водка), гума база (като дъвка), хидролизирани растителни протеини, малц, бонбони, модифицирани храни, нишесте, мононатриев глутамат, безмлечни кремове, опаковани миксове, ориз, консерванти, добавени към преработени меса (като наденици, кренвирши, кайма), салатен дресинг, соев сос, подправки, смеси от подправки, растителни протеини, растително нишесте, оцет (бял или малцов).


Ензимна активност на Gluten Control – патентована марка

ЕнзимиМеханизъм на действие

Дипептидил пептидаза IV (DPP-IV)

SEB-Pro GR

GR SEB-Pro ™ SEB-Pro GR е комбинация от пет мощни протеази, които функционират в един широк рН диапазон, подобрявайки храносмилането на протеина. DPP-IV действа върху протеините глиадин (намиращ се в глутена) и казеин и спомага за регулиране на възпалителния отговор към глутен.
Амилаза I, II и глюкоамилазаРазграждат въглехидратите, по-специално нишестето, на по-малките декстрин и захари
ЦелулазаСмила целулоза, сложни полизахариди, намерени във всички вещества с растителен произход, включително и влакнодайни.

Хемицелулаза и ксиланаза

(HemiSEB® cellulose)

Разрушават въглехидрати (например фибри) и други растителни полизахариди като хемицелулоза, основен компонент на стените на растителните клетки.
Алфа-галактозидазаРазгражда сложните въглехидрати като рафиноза и стахиоза, често съдържащи се в бобовите растения, кръстоцветни зеленчуци и зърнени храни.
ЛактазаРазгражда лактоза – това е трудният за смилане дизахарид (открит в млякото), до прости захари за по-лесно усвояване.
Липаза

Катализира разграждането на мазнини в есенциални мастни киселини, които са необходими за здрави тъкани и клетки.Продуктът да не се ползва от хора с цьолиакия.


Произход: Извън ЕС

Съставки в препоръчителен дневен прием от:


 1 капс.

2 капс.

Дипептидил Пептидаза IV

(DPP-IV)

SEB-Pro GR  (Протеаза I, Протеаза II,

Протеаза III, Протеаза IV, Протеаза V)


72 mg


144 mg

Амилаза

48 mg


96 mg

Глюкоамилаза

16 mg


32 mg

Целулаза 


13,5 mg


 27 mg

HemiSEB ®

(Хемицелулаза, Бетаглюканаза, Ксиланаза, Пектиназа и Фитаза) 

13 mg


26 mg

Алфа-галактозидаза 


6 mg


12 mg

Лактаза

6 mg


12 mg

Липаза


5,5 mg


 11 mg


Помощни вещества: емулгатор: царевичен малтодекстрин. 

Алергени: не съдържа глутен, лактоза, яйца и рибни продукти. Подходящ за вегетарианци

Препоръчителна доза за дневен прием: 1-2 капсули, непосредствено преди всяко хранене.

Дневни дози: 60


Продуктът да не се ползва от хора с цьолиакия.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

При бременност, кърмене или прием на други лекарства, да се приема след консултация с лекар.

Продуктът е хранителна добавка.

Гавраил Сарафов 2022-02-10
GLUTEN CONTROL - 20 КАПСУЛИ 300MG
Много съм доволен! Препоръчвам, използвам продукта повече от 6 месеца и усещам облекчение.
Мария Русанова 2021-08-13
помага ми
От години имам затруднено храносмилане, проблеми с червата и тежест след хранене. Това е единственото нещо, което ми помага за облекчаване на симптомите. Препоръчвам горещо!
Йоанна Петрова 2020-11-29
Много съм доволна
Продукта е страхотен, изпозлвам го вече от година и наистина има ефект.