ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Големите здравословни ползи от малкото свалени килограми

Работата върху мотивацията за борбата с излишните килограми е от огромно значение, особено ако сте с наднормено тегло и се чувствате обезсърчени от броят на килограмите, които трябва да свалите, за да се почувствате наистина здрави. Изследвания в тази насока, твърдят, че дори няколко килограма минус, могат да допринесат за забележителни здравословни подобрения. Една обща препоръка за борбата с наднорменото тегло и затлъстяването е желаещите да загубят между 5% и 10% от телесното си тегло, за да се почувстват по–здрави.

Защо е важно да свалите килограми, ако сте с наднормено тегло

През 2014 година се състои проучване, което анализира данни на повече от 5 милиона хора на възраст над 16 години, където става ясно, че всеки 5 кг отгоре повишават риска от 10 вида рак, включително левкемия, рак на маточната шийка, на бъбреците и други. Освен това, хората, които са в капана на затлъстяването са подложени на 18% по–висок риск за живота и смъртност. Наднорменото тегло увеличава риска от астма, нарушения със съня, депресия, усложнения при бременност и намалени резултати при хирургични практики.

Защо нивата на затлъстяване нарастват

Високата степен на преработени и генетично създадени храни са първостепенния виновник, тъй като те са „натъпкани” със съставки, които допринасят за метаболитната дисфункция и трудното за овладяване наднормено тегло. Генно модифицираният царевичен сироп, транс мазнините и ГМО захари, заедно с високата степен преработени рафинирани зърнени култури са основните причини за големия брой хора с наднормено тегло.

Четири стъпки към желаното тегло

Ако случайно сте с наднормено тегло или със затлъстяване и желаете да загубите няколко килограма, може би се чудите как и от къде да започнете. Най–подходящо в този случай е да погледнете обстойно основните причини, поради които искате да се борите с излишните килограми.

Следвайте тези четири лесни стъпки и скоро ще видите страхотни резултати.

  1. Елиминирайте или ограничете приема на захари в диетата си и следвайте здравословна хранителна програма. Заменете преработените храни с истинска храна!
  2. Може да използвате стратегическа диета, за да стимулирате значителния потенциал на тялото ви да изгаря само излишните мазнини в организма.
  3. Включете в режима си и фитнес упражнения с висока интензивност. Те изгарят мазнините и увеличават мускулната маса. Старайте се да сте повече в движение, като допълнение към програмата ви за упражнения.
  4. Използвайте хранителни добавки, които освобождават задържаните течности и токсини, без да нарушават естествения воден баланс на тялото. Такъв продукт е мощният дренатор „Liquid Оff”, който съдържа билкови екстракти, стимулиращи детоксикацията на организма, посредством ускоряване на чернодробния и бъбречен дренаж. Забавената обмяна на веществата и нарушеният баланс в организма са сериозни предпоставки за проявата на проблеми с наднорменото тегло. Внимателно селектираните съставки притежават троен ефект: дренаж, детоксикация и отслабване. Това се постига чрез активиране на чернодробен, бъбречен и циркулаторен механизъм. „Liquid Off” естествено подпомага правилната бъбречна и чернодробна функция, основа за постигане на добри резулатати при второстепенни терапии.

Ефектите на всяка от съставките, които „Liquid Оff”са следните:

  • Артишок-дренаж, черен дроб;
  • Болдо–дренаж,черен дроб;
  • Полски хвощ-дренаж, реминерализация;
  • Царевична свила–дренаж;
  • Розмарин-дренаж, черен дроб;
  • Червена лоза-циркулация, уринарен антисептик.

Как да определите вашето здравословно тегло

Индекс на телесната маса (ИТМ) е инструмент за измерване на телесна маса, обаче съществуват редица недостатъци, свързани с този метод, затова ИТМ не се препоръчва от специалистите. Съотношението между талия и ханш е по–надежден индикатор за бъдещи рискови заболявания, тъй като по–високото съотношение предполага, че притежавате повече висцерална мастна тъкан. Опасността от тях е свързана с отделянето на протеини и хормони, които могат да предизвикат възпаление, което може да увреди артериите и целият черен дроб. За да се определи вашето съотношение талия–ханш може да вземете метър и да запишете резултата от обиколката на талията и ханша си.

Таблица с препоръчителни см отношение ханш-талия

Обиколка талия - ханшМъжеЖени
Идеална0,80,7
Нисък риск<0,95<0,8
Среден риск0,96 до 0,990,81 до 0,84
Висок риск>1,0>0,85

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ