ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Хлорела / Chlorella 200 грама

Хлорела – източник на всички незаменими аминокиселини

Новият продукт в асортимента на Хербамедика Хлорела пудра доставя и 9-те незаменими киселини. Открийте тази суперхрана от водорасли тук.
ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800500524283
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
пудра

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГМО
БЕЗ ЗАХАР
ВЕГАН
КЕТО

Микроводораслите Хлорела имат потенциала да се превърнат в суперхраната на бъдещето. Те представляват изключително добре балансиран източник на всички най-важни хранителни вещества. А особено по отношение съдържанието на протеини трудно бихме им намерили достъпен конкурентен хранителен източник. Затова новият продукт в асортимента на Хербамедика – Хлорела пудра е средство, което може успешно да допълни всеки хранителен режим, с който се цели пълноценно набавяне на всички важни хранителни компоненти, които нашият организъм не може да си синтезира сам

Хлорела – и 9-те незаменими аминокиселини в един продукт

Новият ни продукт предлага фина пудра от изсушени микроводорасли от вида Chlorella vulgaris във вид на 100% био продукт. Водораслите хлорела носят пълноценен аминокиселинен профил, в който присъстват и деветте есенциални, или незаменими аминокиселини. В тази група попадат аргинин, валин, лизин, левцин, изолевцин, метионин, фенилаланин, треонин и триптофан. Всички тях трябва да приемаме с храната, защото е невъзможно да се синтезират в тялото ни. От стандартните хранителни продукти пилешкото и говеждото месо също имат много разнообразен аминокиселинен профил, но водораслите хлорела са сред много малкото достъпни растителни и веган продукти, които да съставляват толкова пълноценен източник.

Хлорела предлага уникално съотношение между консумирано количество продукт и набавени полезни хранителни вещества. От гледна точка на пълноценен състав, тези водорасли наистина са уникален за природата продукт.

Около 60-65% от състава на хлорела се заема от протеини. Това преобладаващо наличие на точно този тип хранителни вещества е типично за водораслите, но при хлорела съдържанието е наистина изключително високо и пълноценно по отношение на есенциалните аминокиселини.

Ненадминатото съдържание на хлорофил в тези водорасли

Друг огромен плюс на хлорела сред останалите продукти от микроводорасли е уникално високото съдържание на хлорофил. Този род се слави с най-високото съдържание на този пигмент сред всички други водорасли и дори сред растенията. Хлорофилът участва във фотосинтезата, при която погълнатата енергия на слънчевата светлина се трансформира в енергия за растителните клетки. Водораслите хлорела имат изключително висока фотосинтетична ефективност в сравнение с други нисши и висши организми които се хранят чрез фотосинтеза. Подобно на всички останали растителни пигменти, хлорофилът е супер потентен антиоксидант. Той е сред най-мощните природни продукти по отношение способността му да неутрализира свободните радикали и да намалява оксидативния стрес в организма.

Освен това химичната му структура е близка до тази на хемоглобина в кръвта ни. Проучвания показват, че консумацията на продукти, богати на хлорофил, може да помогне за успешното лечение на анемия, таласемия и други състояния, провокирани от дефицит на хемоглобин. В резултат на тези си особености хлорофилът може да окаже тонизиращо и енергизиращо действие, подпомагайки насищането на кръвта с кислород и повишаването на сатурацията. По този начин се подпомага и борбата с хроничната умора. В допълнение, изключително високото съдържание на хлорофил в пудрата от хлорела може да подпомогне и детоксикацията на тялото, извеждайки различни типове токсини и отпадни продукти.

Роля на хлорела растежния фактор за имунитета

Друг уникален за хлорела нутриент, който също има голяма роля за мощната им фотосинтетична ефективност е т.нар. хлорела растежен фактор. Наличие на това комплексно органично съединение засега е установено само в ядрата на точно тези водорасли. Затова и е наречено на тях. Счита се, че именно хлорела растежният фактор е сред причините за изключително бързия растеж и размножаване на клетките на тези микроорганизми. Тази му роля се подсигурява от полезните хранителни вещества в състава му. В човешкия организъм тези полезни вещества оказват силно стимулиращо действие върху факторите на имунитета.

Друга причина за имуностимулиращата роля на хлорела е много пълноценното съдържание на различни минерали и витамини. Тези водорасли съдържат всички витамини от групата В-комплекс, включително фолиева киселина и инозитол. Към тях следва да прибавим още витамин С, D и Е, както и микро- и макроелементи като йод, фосфор, калций, магнезий и др.

По отношение на хранителните си качества хлорела е изключително пълноценен продукт, който предоставя всички изброени полезни вещества в лесна за усвояване форма. Това е причината тези водорасли през последните години да изземват ролята на спирулина като водещ продукт в този клас. А популярността на хлорела в световен мащаб расте сериозно, особено в азиатските страни. Проучвания на тамошните пазари показват, че в Япония например природните продукти, базирани на тези водорасли, са сред най-предпочитаните общоукрепващи хранителни добавки. Там те са почти толкова популярни, колкото е витамин С по нашите ширини. Освен това Япония е и най-големият производител на продукти от тези водорасли в световен мащаб.

Хлорела пудра – нов веган и 100% био продукт

Хербамедика вече предлага новия продукт Хлорела пудра в опаковка от 200 гр. Това е 100% био продукт, предлагащ чиста и фина пудра от изсушени сладководни водорасли от вида Chlorella vulgaris. Той може да предложи всички полезни свойства на водораслите хлорела, които споменахме. Има стимулиращ ефект върху имунитета и метаболизма. Освен това тонизира тялото и подпомага детоксикацията и снабдяването на клетките и тъканите с кислород.

Пудрата от хлорела е подходяща за добавяне към различни сурови хранителни изделия – смутита, сокове, мюсли закуски и др. Тя позволява много бързо усвояване на полезните вещества, скрити във водораслите. При препоръчителен прием за възрастни от около 5 гр. дневно, опаковката може да подсигури достатъчно количество за прием за повече от месец. Продуктът не съдържа продукти от животински произход и ГМО. Той е изцяло веган. Предлага пълноценен източник на витамин В12 и желязо, които са ключови нутриенти за хората, спазващи веган режим на хранене, тъй като обичайно се набавят в най-високи дози от животински хранителни продукти.

Произход: Извън ЕС


 
  Хранителна стойност   в 100 г
  Мазнини     5 -10 г
  Въглехидрати    10 - 20 г
  Вода       6 - 7 г
  Протеини    50 - 65 г


Помощни вещества: няма 

Алергени: не съдържа глутен, яйца, соя, мляко и продукти от животински и рибен произход


Дневна препоръчителна доза: 2 ч.л (6 г) 

  • Продуктът не е заместител на разнообразното и балансирано хранене. 
  • Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  • Не е подходящ за деца. Бременните и кърмещи жени да се консултират със специалист, относно употребата на продукта. 
  • Да се съхранява при температури до 25 ° C, далеч от пряка слънчева светлина и замразяване. 
  • Да се съхранява на място, недостъпно за деца. 

  • Поддържа имунитета и метаболизма
  • Допринася за намаляване на умората и изтощението
  • Поддържа функцията на нервната система
  • Подходяща като съставка в храни и напитки

Няма отзиви