Уважаеми клиенти, поради извънредната ситуация имаме забавяне на поръчките. Молим да бъдем извинени и благодарим за разбирането.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Холестерол Контрол / Cholesterol Control - при висок холестерол

Оптималното ниво на холестерол в кръвта е един от факторите, повлияващи правилната работа на сърцето, кръвоносните съдове, половите хормони, хормоните на стреса, паметта и концентрацията.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

БЪРЗА ПОРЪЧКА

само с телефонен номер

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 40 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611855
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Растителни капсули

Холестерол Контрол подпомага поддържането на нормални нива на холестерол в кръвта без да влияе негативно върху функцията на черния дроб и цялостната липидна обмяна. Дава добри резултати при възрастни хора с данни за хиперхолестеролемия. Благоприятно повлиява функцията на сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

Холестерол Контрол е хранителна добавка, фокусирана върху поддържането на здравословни нива на липидите в кръвта. Състои се от три взаимнодопълващи се съставки - екстракт от ферментирал червен ориз, Gugulipid® (екстракт от смолата на дървото Commmiphora Mukul) и витамин В3 под формата на никотинова киселина. Тези съставки имат доказан ефект за понижаване на серумния общ холестерол, серумните триглицериди и „лошия“ (LDL) холестерол, както и за повишаване на „добрия“ (HDL) холестерол.

Функция на екстракта от червен ориз:

Екстрактът от червен ориз се получава чрез ферментация на ориз (без съдржание на ГМО!) с Monascus purpureus. Този продукт се използва в китайската медицина за подсилване на далака, подобряване на функцията на храносмилателната система и подпомагане на функцията на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от червен ориз е със стандартизирано съдържание на монаколин К - фитостатин, който допринася за поддържането на нормална концентрация на холестерол в кръвта. Оптималното ниво на холестерол в кръвта е един от факторите, повлияващи правилната работа на сърцето, кръвоносните съдове, половите хормони, хормоните на стреса, паметта и концентрацията.

Благоприятният ефект на екстракта от червен ориз се дължи основно на наличието на инхибитор на HMG-CoA редуктазата – ензим, който контролира количеството холестерол,  произвеждан в черния дроб. Предполага се, че относително високата концентрация на ненаситени мастни киселини и други натурални съставки, които се срещат в екстракта от червен ориз, биха могли да действат в синхрон с инхибиторите на HMG-CoA редуктазата за осигуряване на допълнителни ползи за здравето.

Функция на Gugulipid®:

Втората съставка в Cholesterol Control е Gugulipid®. Това е екстракт от смолата на дървото Commiphora Mukul, която се използва в Аюрведичната медицина в продължение на повече от 2000 години за лечение на различни заболявания. Проучванията показват, че екстрактът от тази смола може да намали повишените липидни нива. Като активни вещества в смолата са идентифицирани стереоизомерите Е- и Z-гугулстерон. Това са съединения, които се свързват с рецептора за солите на жлъчната киселина - т.нар. фарнезоид Х рецептор (FXR), който е важен фактор за хомеостазата на холестерола. Смята се, че именно на този ефект се дължи намаляващото липидите действие на Gugulipid®.

Функция на витамин В3:

Последната съставка в Cholesterol Control е витамин В3 под формата на никотинова киселина. Той участва в обмяната на протеините, мазнините, аминокиселините и тъканното дишане. Никотиновата киселина подпомага нормализирането на концентрацията на липопротеини в кръвта и понижаването на нивата на холестерола. Също така подобрява микроциркулацията на кръвта чрез разширяване на капилярите и има умерен антиоксидантен ефект. Витамин В3 е много важен и за работата на мозъка - той подобрява паметта и координацията на движенията.

Съставки:

2 капсули

Екстракт от червен ориз

(3% монаколин К)

500 mg

(15 mg)

Gugulipid® - екстракт от смола на Commiphora Mukul

(2,5% гугулстерони)

250 mg

 (6,25 mg)

Витамин В3

(никотинова киселина)

10 mg (62,5% от RDA*)

*RDA - Дневно референтно количество за прием

Помощни вещества: няма.

Нетно тегло: 28.80 г

2 капсули дневно, приети с вода, препоръчително вечер. За оптимален ефект използвайте продукта минимум 8 седмици.

При хора с тежки чернодробни заболявания да се приема след консултация с лекар!

Да не се приема заедно със статини!

При хора с тежки чернодробни заболявания да се приема след консултация с лекар!

Да не се приема заедно със статини!

При бременност и кърмене да се приема след консултация с лекар!

Продуктът не е предназначен за деца!

Да не се приема при непоносимост към някоя от съставките!

Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене!

Да не се превишава дневната доза!

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца!

Няма отзиви