ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Холестерол Контрол / Cholesterol Control - при висок холестерол

Оптималното ниво на холестерол в кръвта е един от факторите, повлияващи правилната работа на сърцето, кръвоносните съдове, половите хормони, хормоните на стреса, паметта и концентрацията.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

БЪРЗА ПОРЪЧКА

само с телефонен номер

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611855
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Растителни капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Холестерол Контрол подпомага поддържането на нормални нива на холестерол в кръвта, без да влияе негативно върху функцията на черния дроб и цялостната липидна обмяна. Дава добри резултати при възрастни хора с данни за хиперхолестеролемия. Благоприятно повлиява функцията на сърдечно-съдовата и храносмилателната система.

Холестерол Контрол е хранителна добавка, фокусирана върху поддържането на здравословни нива на липидите в кръвта. Състои се от три взаимнодопълващи се съставки - екстракт от ферментирал червен ориз, Gugulipid® (екстракт от смолата на дървото Commiphora Mukul) и витамин В3 под формата на никотинова киселина. Тези съставки имат доказан ефект за понижаване на серумния общ холестерол, серумните триглицериди и „лошия“ (LDL) холестерол, както и за повишаване на „добрия“ (HDL) холестерол.

Функция на екстракта от червен ориз:

Екстрактът от червен ориз се получава чрез ферментация на ориз (без съдържание на ГМО!) с Monascus purpureus. Този продукт се използва в китайската медицина за подсилване на далака, подобряване на функцията на храносмилателната система и подпомагане на функцията на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от червен ориз е със стандартизирано съдържание на монаколин К - фитостатин, който допринася за поддържането на нормална концентрация на холестерол в кръвта. Оптималното ниво на холестерол в кръвта е един от факторите, повлияващи правилната работа на сърцето, кръвоносните съдове, половите хормони, хормоните на стреса, паметта и концентрацията.

Благоприятният ефект на екстракта от червен ориз се дължи основно на наличието на инхибитор на HMG-CoA редуктазата – ензим, който контролира количеството холестерол,  произвеждан в черния дроб. Предполага се, че относително високата концентрация на ненаситени мастни киселини и други натурални съставки, които се срещат в екстракта от червен ориз, биха могли да действат в синхрон с инхибиторите на HMG-CoA редуктазата за осигуряване на допълнителни ползи за здравето.

Функция на Gugulipid®:

Втората съставка в Cholesterol Control е Gugulipid®. Това е екстракт от смолата на дървото Commiphora Mukul, която се използва в Аюрведичната медицина в продължение на повече от 2000 години за лечение на различни заболявания. Проучванията показват, че екстрактът от тази смола може да намали повишените липидни нива. Като активни вещества в смолата са идентифицирани стереоизомерите Е- и Z-гугулстерон. Това са съединения, които се свързват с рецептора за солите на жлъчната киселина - т.нар. фарнезоид Х рецептор (FXR), който е важен фактор за хомеостазата на холестерола. Смята се, че именно на този ефект се дължи намаляващото липидите действие на Gugulipid®.

Функция на витамин В3:

Последната съставка в Cholesterol Control е витамин В3 под формата на никотинова киселина. Той участва в обмяната на протеините, мазнините, аминокиселините и тъканното дишане. Никотиновата киселина подпомага нормализирането на концентрацията на липопротеини в кръвта и понижаването на нивата на холестерола. Също така подобрява микроциркулацията на кръвта чрез разширяване на капилярите и има умерен антиоксидантен ефект. Витамин В3 е много важен и за работата на мозъка - той подобрява паметта и координацията на движенията.

Информация за продукта

 

Препоръчителна доза за дневен прием:

1 капсула дневно, приета с вода, препоръчително вечер. 

 

Съставки в препоръчителен дневен прием от

1 капс.

Citrus Limon Osbeck Extract

150 mg

Екстракт от червен ориз

(Monascus purpureus),

съдържащ 1,6% Монаколин К

 

184,4 mg

 


(2,95 mg)

Екстракт от гроздови семки

35 mg

 

Л-Левцин

20 mg

Витамин C

18.85% от РС

15 mg 


Помощни вещества: няма.

Нетно тегло: 28.80 г

2 капсули, приети с вода, препоръчително вечер.


За оптимален ефект използвайте продукта минимум 8 седмици.

При хора с тежки чернодробни заболявания да се приема след консултация с лекар!

Да не се приема заедно със статини!

Предупреждение: При хора с тежки чернодробни заболявания, да се приема след консултация с лекар. Да не се приема заедно със статини.

Продуктът не е предназначен за деца.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.

Холестерол Контрол е хранителна добавка, съставена от три компонента, които благоприятстват нормалните нива на холестерол в организма. Основната му съставка е екстракт от червен ориз, който съдържа монаколин К. Това е фитостатин, който допринася за  нормалното съотношение на липиди в кръвта. Екстрактът от смолата на Commiphora Mukul и наличието на витамин В3 допринасят за благоприятния ефект на продукта върху нивата на холестерола.

Подпомага нормалните нива на липидите в организма.

Благоприятства баланса между LDL и HDL-холестерола.

Подпомага нормалната обмяна на протеини, мазнини и аминокиселини, както и тъканното дишане.

Благоприятно повлиява функцията на сърдечно - съдовата и храносмилателна системи.

Ирина Тилева 2021-11-27
Доволна от тизи продукт
От години, след като родих трите си деца имах проблеми с висок холестерол. Опитах доста неща, включително и хранителни диети, но нямаше особено подобрение, докато не започнах да пия този продукт. Холестерола ми вече е в норма, липиден профил много добър. Изключително доволна съм. Забравих за проблемите с холестерола.
Христо Петров 2021-08-10
Много бърз ефект
В продължение на години приемах статини, от които получавах доста странични ефекти. След като започнах да приемам Холестерол контрол успявам да поддържам ниски нива по естествен път. Препоръчвал съм и на мои близки, които също са останали доволни!