ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Холестерол Контрол / Cholesterol Control - при висок холестерол

Холестерол Контрол е първокласна натурална формула, предназначена за регулиране на баланса между LDL и HDL-холестерола, нормализиране на липидните нива в организма и подобряване на сърдечносъдовото здраве.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611855
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Растителни капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Холестерол Контрол е 100% натурален суплемент, който подпомага поддържането на оптимални холестеролни нива в организма. Прецизно селектираната формула повишава ефективността на ензима HMG-CoA reductase, отговорен за биосинтеза на холестерол в черния дроб. Приемът на продукта предотвратява окисляването на холестрола и стимулира експресията на LDL – рецепторите в черния дроб. По този начин добавката допринася за понижаване на стойностите на лошия холестерол в кръвта и понижава риска от коронарни заболявания. В допълнение, Холестерол Контрол благоприятства обмяната на белтъчини, мазнини и аминокиселини и подпомага тъканното дишане.

  • Подпомага поддържането на оптимални липидни нива в кръвта
  • Подобрява сърдечносъдовата и храносмилателна функции
  • Редуцира нивата на общия холестерол, триглицеридите и LDL – холестерола
  • Повишава нивата на HDL – холестерола


Мощната формула на Холестерол Контрол

Citrus Lemon Osbeck Extract

Лимоновият екстракт е добре известен с благотворното си въздействие върху черния дроб. Той съдържа комплекс от биоактивни вещества, етерични масла и витамини, които имат изразен хепатопротективен ефект и подобряват сърдечносъдовото здраве. Високата концентрация на флавоноиди подпомага секрецията на жлъчка от черния дроб и предпазва от чернодробни увреждания. В допълнение, екстрактът се отличава с мощни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Екстракт от червен ориз

Екстрактът от червен ориз се получава чрез ферментация на ориз (без съдържание на ГМО!) с Monascus purpureus. Този продукт се използва в китайската медицина за подсилване на далака, подобряване на функцията на храносмилателната система и подпомагане на функцията на сърдечно-съдовата система. Екстрактът от червен ориз е със стандартизирано съдържание на монаколин К – фитостатин, който допринася за поддържането на нормална концентрация на холестерол в кръвта. Оптималното ниво на холестерол в кръвта е един от факторите, повлияващи правилната работа на сърцето, кръвоносните съдове, половите хормони, хормоните на стреса, паметта и концентрацията.

Благоприятният ефект на екстракта се дължи основно на наличието на инхибитор на HMG-CoA редуктазата – ензим, който контролира количеството холестерол, произвеждан в черния дроб. Предполага се, че относително високата концентрация на ненаситени мастни киселини и други натурални съставки, които се срещат в екстракта от червен ориз, биха могли да действат в синхрон с инхибиторите на HMG-CoA редуктазата за осигуряване на допълнителни ползи за здравето.

Екстракт от гроздови семки

Екстрактът от гроздови семки е натурален еликсир, който е известен с широк спектър от здравни ползи. Според редица изследвания приемът му предпазва черния дроб от вредното влияние на различни токсични вещества, в това число медикаменти. Освен това екстрактът от гроздови семки дава положителни резултати при пациенти с чернодробна стеатоза, влошена циркулация и висок холестерол. Съдържащите се в него антиоксиданти помагат за редуциране на кръвните нива на триглицеридите, общия холестерол и LDL – холестрола, често наричан „лош“ холестерол.

Л-Левцин

Л-левцинът е есенциална аминокиселина, която участва в синтеза и метаболизма на протеини. Известно е, че приемът на веществото подпомага секрецията на инсулин от подобрява цялостната глюкозна хомеостаза. Редица клинични тестове показват, че аминокиселината дава положителни резултати при чернодробни заболявания, в това число стеатоза. Според учените благотворният ѝ ефект се дължи на способността да редуцира прекомерното акумулиране на липиди в черния дроб.

Витамин С

Витамин С е водоразтворимо вещество, което подпомага естествените защитни сили на организма и предпазва клетките от свободните радикали. Мощният антиоксидант е особено полезен в борбата с чернодробните заболявания, тъй като предотвратява натрупването на мазнини в органа и превентира развитието на чернодробна стеатоза. Освен това витамин С понижава нивата на оксидативен стрес, който може да допринесе за увреждане на черния дроб. Допълнителният прием на витамина подобрява чернодробното здраве и глюкозния метаболизъм, стимулира клетъчната регенерация, допринася за поддържането на здрави кръвоносни съдове.

Произход : ЕС
Състав:1 капусла
Citrus Limon Osbeck Extract150 mg
Екстракт от червен ориз
(Monascus purpureus),
съдържащ 1,6% Монаколин К
184 mg
(2,95 mg)
Екстракт от гроздови семки35 mg
Л-Левцин20 mg
Витамин С15 mg


Помощни вещества: магнезиев стеарат

Нетно тегло: 28.80 г

Препоръчителна доза за дневен прием: 1 капсула, заедно с чаша вода. За най – добри резултати суплемента трябва да се приема вечер.  

Да се съхранява на сухо и хладно, недостъпно за деца място.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да не се надвишава препоръчителната дневна доза.

Да не се приема от лица под 18 – годишна възраст, бременни жени и кърмачки.

Да не се приема заедно с лекарства за понижаване на холестерола.

Да не се приема заедно с други продукти, които съдържат ориз, обработен с червени дрожди.

Да не се приема дневно количество от 3 mg монаколин К от ориз, обработен с червени дрожди.

Да се приема след консултация с лекар в случай на здравословни проблеми. 

Предупреждение: При хора с тежки чернодробни заболявания, да се приема след консултация с лекар. Да не се приема заедно със статини.

Продуктът не е предназначен за деца.

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.

Подпомага нормалните нива на липидите в организма.

Благоприятства баланса между LDL и HDL-холестерола.

Подпомага нормалната обмяна на протеини, мазнини и аминокиселини, както и тъканното дишане.

Благоприятно повлиява функцията на сърдечно - съдовата и храносмилателна системи.

Ирина Тилева 2021-11-27
Доволна от тизи продукт
От години, след като родих трите си деца имах проблеми с висок холестерол. Опитах доста неща, включително и хранителни диети, но нямаше особено подобрение, докато не започнах да пия този продукт. Холестерола ми вече е в норма, липиден профил много добър. Изключително доволна съм. Забравих за проблемите с холестерола.
Христо Петров 2021-08-10
Много бърз ефект
В продължение на години приемах статини, от които получавах доста странични ефекти. След като започнах да приемам Холестерол контрол успявам да поддържам ниски нива по естествен път. Препоръчвал съм и на мои близки, които също са останали доволни!