ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Най-добрите хранителни добавки и съвети за начинаещи

Като всяка друга нова дейност, която започваме, и в началото на тренировките сме много ентусиазирани и мотивирани за бързи резултати. След известно време прекарано в блъскане по уредите разбираме, че капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство. Най-вероятно ще успеете да оформите страхотното си тяло с помощта на тренировъчен режим и основните хранителни добавки, ако бъдете също толкова постоянни колкото капката вода. Ако тази мотивация не ви е достатъчна, ние ще ви помогнем с няколко съвета за това как да тренирате и какви хранителни добавки е добре да приемате като за начало.

Защо е необходим приемът на хранителни добавки

Както се подразбира от наименованието им, те са допълнително ниво, което може да изкачите по пътя към оптималните фитнес резултати. С помощта на някои основни хранителни добавки ще си набавите целия комплекс от вещества, към които изпитвате по-остра нужда. Това се дължи на факта, че през първите три месеца от тренировките тялото се адаптира към новия режим на натоварване и реагира с нарастване на мускулите. От тук произлиза и по-голямата необходимост от хранителни добавки, благоприятстващи хидратацията, възстановяването и цялостния прогрес на организма. Твърде възможно е в началото да се чувствате объркани от всички нови термини и хранителни добавки. Особено ако сами съставяте режима си може да ви дойде в повече цялата нова информация. Хубаво е да запомните: нещата не се случват с магическа пръчка и самите хранителни добавки не са гаранция за успех ако не се храните здравословно и балансирано.

Различно време – различни хранителни добавки

Преди и след тренировка: приемайте суроватъчен протеин на прах, който е един от най-бързо усвояемите протеинови източници. Той помага за възстановяване след тежък престой в залата и за изграждане на мускулна маса. Въглехидратите са подходящи преди и след тренировка, като бързоусвоимите са веднага след края на заниманията. Подходящ продукт за подобряване смилането им е КорЕнзим. Други подходящи въглехидрати са декстроза, малтодекстрин, фруктоза и храни с нисък гликемичен индекс. Креатинът ще ви помогне за по-голяма издръжливост, както и за по-добро възстановяване между сериите упражнения. Витамините и минералите са задължителни, за да се възстановявате бързо след тренировка и да запълните дефицитите на някои вещества.

Хранителни добавки за жени

Дамите например трябва да приемат витамини с магнезий, желязо, селен, калций и витамин С.  Продукти, които съдържат всичко изброено, са Коксамин Магне и Нутри Есеншълс. Честно пренебрегвани остават зелените хранителни добавки като КелпФорте и Спирулина. Те са незаменими при хипофункция на щитовидната жлеза, бърза умора и за детоксикация на черния дроб.

Хранителни добавки за мъже

Рибеното масло е източник на основни мастни киселни, които поддържат тялото в отлична кондиция и предпазват от сърдечно-съдови заболявания, артрит и други. Освен това, то допринася за здравето на костите и регулира кръвното налягане. За контрол на кръвната захар и инсулина се препоръчва Метабол Контрол. За предпазване от оксидативен стрес и профилактика на важни органи като черен дроб и сърце най-подходящ е Л-Глутатион Натурал. Ползите от приема на хранителни добавки аминокиселини са най-вече за активни спортисти и бодибилдъри, защото повлияват мускулния растеж и цялостна издръжливост. Няколко важни съвета за начинаещи в тренировките За да бъдете още по-мотивирани и целеустремени по пътя към самоусъвършенстването ви съветваме да помислите върху някои правила. Те важат за всички – начинаещи, напреднали и професионалисти.
  • За да изградите мускули трябва да приемате необходимото количество калории всеки ден и не трябва да пропускате приема на всички хранителни вещества;
  • Необходимостта от протеин е голяма особено при качване на мускулна маса. Ако не успявате да си го набавите чрез храната, потърсете протеинови хранителни добавки или си правете шейкове;
  • По-малки хранения и по-често ще поддържат кортизола в норма и ще усвоявате правилно хранителните вещества;
  • Въглехидратите са основния двигател на мозъка и ви захранват на всички нива от тренировките. Също така отговарят за хормонални процеси в тялото – не бива да ги подценявате;
  • До 30 минути след тренировка трябва да сте приели бързоусвояем протеин и бърз въглехидрат – търсете хранителни добавки със суроватъчен протеин и нискомаслени храни;
  • Поне един час преди да отидете в залата трябва да сте се нахранили и заредили с енергия за бъдещото натоварване;
  • На всеки 10-14 дни си устройвайте един свободен, в който си почивате от строгия тренировъчен и хранителен режим;
И като за последно: не прекалявайте с хранителни добавки, които не са ви необходими на този етап. Храненето е в основата на всичко, а в началото ще ви трябват само протеин, мултивитамини и минерали и аминокиселини.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ