ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Алкализиране на организма

Показване от 1 до 14 от общо 14 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Поддържането на естествен алкално-киселинен баланс е в основата на добро здраве. Когато се грижим за алкализиране на организма постигаме една естествена водна среда, която се характеризира с алкални свойства. Голяма част от храните, които са част от менюто на днешния вечно бързащ човек, са високо киселинни и нарушават добрата вътрешна среда на тялото. Това води до изсмукване на магнезий и калций от костите, за да се неутрализира киселинността и да се постигне алкализиране на организма, връщайки се към нормалната си среда.

Разбира се, трудно е да се избегнат повечето киселинни храни, но не е невъзможно. Месото, животинските продукти и рафинираната захар представляват окисляващи храни и затова не трябва да се прекалява с тях. Увеличената киселинност в тялото води до по-трудно функциониране на ензимите, метаболизма и имунната система, което от своя страна води до влошаване на цялостното здравословно състояние.

За да постигнете добро алкализиране на организма наблягайте на храни с преобладаващо алкализиращо действие като лайм, лимон, сурови и пресни зеленолистни, пресни диворастящи растения, кълнове, сурови и добре узрели плодове, зеленчуци и кореноплодни. Или с две думи – хранете се по-чисто и с повече зеленчуци и по-малко индустриално обработени храни. Хидратирайте се достатъчно с вода и прясно изцеден зеленчуков или плодов сок и намалете термичната обработка на зеленчуците.

За още по-добро алкализиране на организма използвайте хранителни добавки, предназначени за тази цел. В категорията Алкализиране на организма ще откриете витамини, минерали и комплексни формули за регулиране на киселинните рН нива.