ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Храносмилане

Показване от 1 до 30 от общо 103 (4 страници)

ОПИСАНИЕ

Разграждането на хранителни вещества, разпространението им в организма и усвояването им са основни етапи в храносмилането.

При по-висока температура храносмилането е по-бързо, което ще рече, че през лятото би трябвало да огладняваме повече. Но всъщност усещането за глад се влияе от много повече фактори, навици на хранене и степен на обработка на приетите храни.

Различни групи ензими участват в процесите на храносмилане, като храносмилането при човека протича на три етапа: от устата през гълтача, хранопровода, тънкото, дебелото и правото черво и извеждане от организма.

Без осъществяване на фазите на храносмилането няма как да извлечем необходимите вещества от храните и напитките, които приемаме. Пълният цикъл на храносмилане отнема около 8-12 часа, тъй като храната преминава през много различни места за обработка и отстраняване на ненужното.

И тъй като много фактори влияят на доброто храносмилане, все повече хора имат проблеми с обработването на някои храни и подправки. При богато на фибри и течности хранене значително могат да се намалят трудностите за обработка на храната.

Също така ядките, бобовите растения, семената, пресните зеленчукови сокове помагат за оптимално храносмилане. А при хора с проблеми в усвояването на хранителните вещества може да се препоръчат пробиотици и пребиотици, специални комплекси с ензими и други хранителни добавки.