ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Имунитет

Показване от 1 до 30 от общо 139 (5 страници)

ОПИСАНИЕ

Висша форма на защита и устойчивост

Ако можехте да изберете суперсила, какво бихте предпочели? Да летите или да се телепортирате? Да сте невидими? Мислили ли сте някога за имунитет? Как това е суперсила въобще? 

Имунитетът означава да бъдем защитени от нещо и да не бъдем засегнати от неговото действие.

Удивително е, че вече имаме форма на тази суперсила в лицето на имунната система. Тя ни защитава през цялото време и помага да се преборим с болестотворните организми. Микроорганизмите като микроби и вируси буквално дебнат навсякъде и в момента ви причакват на бравата на вратата или върху телефона. Много от тях могат да причинят заболяване и се наричат патогени. 

Имунитет

Имунитетът е изграден от два съставни вида – придобита имунна система и вродена имунна система.Вроденият имунитет предпазва гостоприемника от инфекция, но няма „памет“ и така не може да изгради дългосрочен имунитет. Адаптивният имунитет разполага с механизъм, подобен на "памет" чрез специалните бели кръвни клетки  В и Т-лимфоцити. Този вид имунитет осигурява дългосрочна защита срещу специфични патогени.

Имунна система

Вродената имунна система винаги работи за защита на тялото и не изисква специална подготовка за спиране на инфекцията. Придобитата имунна система обаче трябва да бъде "подготвена", преди да може да работи до пълната си ефективност и е наистина ефективна само след като е установила възможен инфекциозен агент преди това.

В цялата имунна система участват още лимфната система, лимфоидната тъкан и възли, тимусът, далакът, костен мозък и други елементи. 

Понякога защитните сили на имунната система обаче отслабват и тогава е изключително важно да направите нещо, за да я подкрепите. Най-добрите варианти включват прием на природни продукти като билки и билкови екстракти, витамини и минерали, антиоксиданти и омега мазнини, пробиотични храни и добавки като Комбуча, Про10Биотикс, ProSpore Biome, Lipofer C и други.