ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

ФИЛТЪР
Производители

Щитовидна жлеза

Луголов разтвор / Lugol Oplossing - 50 мл
22.00 лв
Показване от 1 до 27 от общо 27 (1 страници)

ОПИСАНИЕ

Пеперуденото чудо на женския пол

Щитовидната жлеза е ендокринна жлеза, която се намира във врата и има фундаментални функции заедно с други компоненти на ендокринната система. Тя произвежда два хормона, които се секретират в кръвта: тироксин (Т4) и трийодтиронин (Т3). Тези хормони са необходими, за да могат всички клетки в тялото ви да работят нормално. 

Т4, или по-скоро Т3, получен от него и Т3, секретиран директно от щитовидната жлеза, влияят върху метаболизма на вашите телесни клетки. С други думи, жлезата  регулира скоростта, с която работят вашите клетки посредством хормоните. 

Ако се отделят твърде много от хормоните на щитовидната жлеза, клетките на тялото работят по-бързо от нормалното и може да настъпи хипертиреоидизъм. 

Ако е налице намалено отделяне на хормоните от щитовидната жлеза - хипотиреоидизъм, то значи не се произвежда достатъчно тироксин за нуждите на организма и процесите в него се забавят.

Нарушенията на щитовидната жлеза са много чести и обикновено се срещат при жени, въпреки че всички - мъже, тийнейджъри, деца и бебета - също могат да бъдат засегнати. Около един на всеки 20 души има някакво заболяване на щитовидната жлеза, което може да бъде временно или постоянно.

Здравето на жлезата, както и на обвързаните с нея други органи и системи, зависят от редовното изследване нивата на хормоните, както и следене за видоизменение на самата жлеза. Специалист ендокринолог може да обърне внимание на всичко това, както и да назначи подходяща терапия, ако има хормонален дисбаланс. Допълнителни изследвания като ехография или кръвни тестове могат да помогнат за диагностика на състоянието.