ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Имунал / Imunal - 100 табл 500mg

Имунал е натурален билков продукт, който е предназначен за стимулиране на функциите на имунната система в състояние на вирусни и бактериални възпалителни процеси.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201610162
Тегло
0.15 кг
Тип продукт
Таблети

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Ролята на имунитета за човешкото здраве

Вероятно не обръщате много внимание на имунната си система, докато не дойде момент да се преборите с връхлетелия Ви грип или друга неочаквана болест. Но имунитетът Ви върши чудесна работа, атакувайки злобните микроби всеки ден и във всеки един момент без почивка. Има общо 4 вида имунитет:

  • вроден (естествен) имунитет: това са естествените компоненти на съпротивлението като кожа, слюнни ензими и неутрофили - естествени неутрализатори на инфекции;
  • адаптивна (придобита) имунна система: това е имунитет, който развива антитела след атака на инфекциозно заболяване или имунитет от бременна майка, предаваща на детето си през плацентата до плода или чрез ваксинация;
  • активна имунна система: отнася се до метода на излагане на тялото на антиген за генериране на адаптивен имунен отговор. Процесът отнема дни/седмици, за да се развие, но може да бъде устойчив във времето;
  • пасивен имунитет: той се отнася до процеса на изграждане на IgG антитела, за да се предпази организма от инфекция. Той осигурява незабавна, но краткотрайна защита, като например няколко седмици до 3 или 4 месеца. Това се случва по време на бременност. Прехвърлянето на майчино антитяло (главно IgG) през плацентата осигурява пасивна имунна защита на новороденото за няколко седмици/месеци, след което това антитяло се декомпозира.

За да функционира правилно, имунната система трябва да открива голямо разнообразие от агенти, известни като патогени, от вируси до паразитни червеи и да ги отличава от здравата тъкан на организма.

Имунитет и физиологична регулация

Имунната система участва в много аспекти на физиологичното регулиране в организма. Имунната система взаимодейства тясно с други системи като ендокринната и нервната система. Имунната система също играе решаваща роля в ембриогенезата (развитие на ембриона), както и в регенерацията на тъканите.

Хормоните могат да действат като имуномодулатори, променяйки чувствителността на имунната система. Например женските полови хормони са известни имуностимулатори както на адаптивния имунитет, така и на вродения.

Предполага се, че прогресиращият спад на нивата на хормоните с възрастта е частично отговорен за отслабените имунни отговори при остаряващи индивиди. Също така някои хормони се регулират от имунната система, особено активността на тироидния хормон.

Лишаването от сън е вредно за имунните функции на организма. Освен това протеини като NFIL3, за които е доказано, че са тясно свързани както с диференциацията на Т-клетките, така и с човешкия циркаден ритъм, могат да бъдат засегнати чрез нарушаване на естествената светлина и тъмнината през нощта. Най-често вината пада върху резки промени в работния график, стрес и нощни смени, работа до късно през нощта и други подобни.

Описание и предназначение на Имунал

Πpoдължитeлният пpиeм нa Имyнaл cъздaвa cигypнa зaщитa cpeщy гpипнитe виpycи. Имyнaл пpoвoĸиpa пo-бъpз имyнeн oтгoвop нa opгaнизмa и пo-бъpзo oвлaдявaнe нa бoлecтoтвopнитe пpoцecи.
Haтypaлният cъcтaв нa пpoдyĸтa нe пpeдизвиĸвa пacивнocт нa имyннaтa cиcтeмa и нe ĸpиe pиcĸ oт cтpaнични въздeйcтвия дopи пpи пpoдължитeлeн пpиeм.

Необходимостта от прием на допълнителни продукти за стимулиране на имунитета може да се появи по всяко време на годината. Всеки сезон има своите характерни патогенни организми и отличителни щамове грип, които ни атакуват, така че винаги приемайте своята имунна система като най-добрата бариера, която Ви пази от болестотворни организми.

Haличeн в aптeчнaтa мpeжa.Произход: България


Съставки  в препоръчителен дневен прием от:

в 4 таблетки

в 6 таблетки

Ехинацея (Echinacea purpurea)

320 mg

480 mg

Коприва - листа (Folia Urticae)

240 mg

360 mg

Шипка -  плод (Rosa canina)

240 mg

360 mg

Невен - цвят (Flores Calendulae)

180 mg

270 mg

Босилек - стрък (Herba Basilici)

160 mg

240 mg

Живовлек -  лист (Folia Plantaginis)

100 mg

150 mg

Орех - лист (Folia Juglandis)

80 mg

120 mg

Помощни вещества: емулгатор: микрокристална целулоза, магнезиев стеарат; антислепващ агент: силициев диоксид, талк; стабилизатор: поливинилпиролидон.

Алергени: не съдържа соя, яйца, мляко и продукти от животински и рибен произход.

Нето тегло опаковка: 50 г

Препоръчителна доза за дневен прием: От 4 до 6 таблетки дневно, половин час след хранене. 

Дневни дози: 25/16

За ускоряване на оздравителен процес се препоръчва да увеличите двукратно дозировката на продукта за срок от 4-5 дни.

Да на се превишава дневната доза. Да не се употребява като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за малки деца. При бременност и кърмене да се приема след консултация с лекар.

Стефан Цветков 2022-01-11
Много съм доволен
Вече няколко месеца използвам продукта и съм изключително доволен.
Георги г. 2021-03-14
Топ
Супер продукт. Благодарение на него минах грипния сезон без да се разболея. Определено препоръчвам.
Петрана Ненчева 2021-01-29
Прекрасен продукт
Уникален продукт, по-рано използвах Респивакс, но сега съм много по-доволна от Имунал.