ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Имунитет: билки, чайове и други средства за подсилването му тази есен

По време на грипния или вирусен сезон много от околните може да се разболеят, но някои от тях ще останат здрави, независимо че всички други са болни. 

Замисляли ли сте се как някои хора се разболяват много често, а други сякаш никога не боледуват? От какво зависи това, има ли общо с храненето и съня, движението и почивката например?

Отговорен за това е добрият стар имунитет. Имунната система е първата линия на защита на нашето тяло срещу всеки микроорганизъм, опитващ се да влезе в него. Следователно, колкото по-силен имунитет имате, толкова по-малък би бил шансът да се разболеете. 

С малка промяна в диетата и рутината ви можете да сте сигурни, че имате достатъчно силен имунитет, който ще ви предпази от вирусна инфекция. От сън в продължение на 8 часа до ходене на слънце и прием на билки, начините са прости, но те наистина могат да бъдат полезни, ако се спазват. Следвайте ги и станете свидетели на промяната в силата на тялото си за борба с болестите.

Подсилване на организма в студеното време

Вашата първа линия на защита е да изберете здравословен начин на живот. Следването на общи насоки за добро здраве е основната и най-добра стъпка, която можете да направите за естествено поддържане на имунната ви система силна и здрава. Разбира се, това важи за цялата година, а не само за настоящия момент, тъй като ако се стараете да си доставяте нужните антиоксиданти, витамини и минерали, тялото винаги ще е в пълна бойна готовност. Така ще може да се защитите самостоятелно без да са ви нужни антибиотици или други препарати.

Разбира се, има остри състояния, които ще изискват намесата на антибиотици и кортикостероиди, но ви съветваме винаги да търсите начин да намалите техния прием или поне да ги съчетаете с пробиотици.

Именно пробиотиците са така важните полезни бактерии, подсилващи вашия имунитет. Те се намират във ферментиралите храни като кефир,  кисело мляко и комбуча, както и в добавката Про10Биотик.

Приемайте повече течности 

Доста хора свързват приема на вода с летния сезон, когато тялото се дехидратира  много лесно. Но истината е, че тялото има нужда от поне 2 литра течности дневно, без значение от сезона навън. 

Осигурете ги на тялото си като приемате повече вода, чайове и сокове. Така от тялото ви ще бъдат елиминирани вредните токсини и ще имате здрав имунитет. Включете билкови чайове, зелен чай и джинджифил в ежедневието си като приятен начин да се погрижите за здравето си. 

Движете се

Редовната физическа активност е от ключово значение, ако искате да имате здрав имунитет. Ако сте от хората, на които не им допада да прекарват време във фитнеса, просто започнете да се движите повече. Например, ходете пеша до работа или пък карайте колело.

Открийте спорт, който ви доставя удоволствие. Всички видове танци, например са доста добра физическа активност. Когато се потите, Вие спомагате работата на тялото, защото изкарвате голяма част от токсините, които са се натрупали в него.

Осигурете на тялото си достатъчно количество витамин D

Излизането на естествена светлина е един от основните приноси за производството на витамин D в нашето тяло. Витамин D е от съществено значение за здрав имунитет, тъй като помага на тялото да произвежда антитела. 

Ниското ниво на витамин D в организма се определя като една от основните причини за дихателни проблеми. Ето защо, бързата разходка на слънчевата светлина за 10–15 минути ще осигури на организма ви достатъчно количество витамин D.

Подсилете своя имунитет и като дадете витамин D на тялото си с помощта на Съни Вит. Необходимо е да се приема допълнително от някои хора, които имат недостиг на витамина поради някакво състояние или заболяване. Количествата в Съни Вит са оптимални, но това не означава да продължавате да стоите много време зад бюрото.

За добрата кондиция на вашата опорно-двигателна система са от значение движенията, които извършвате. Чрез тях се произвежда синовиална течност за ставите, а чрез движение се изразходват калории. Всичко е взаимосвързано!

Спете достатъчно

Нередовният сън и почивка са основни предпоставки за слаб имунитет. Липсата на сън може да доведе до активиране на възпалителния имунен отговор, намалявайки активността на Т-клетките в тялото. 

Опитайте се да спите в продължение на 7–8 часа на вечер. Избягвайте напрежението вечер, както и дългото гледане в екрана на телевизора. Така ще помогнете на мозъка си да се отпусне и да отпочине. Добрата почивка е равна на здрав имунитет. 

Приемът на магнезий ще подпомогне пълноценната почивка. Същото важи и ако страдате от умора, липса на концентрация, мускулни крампи. Магне марин Б6 ще Ви осигури висококачествен, натурален магнезий за по-добра почивка и по-здрав имунитет. 

Консумирайте правилните храни

Зеленчуците, плодовете, семената и ядките са заредени с хранителни вещества, които са от съществено значение за здрав имунитет. Консумирането им ежедневно подобрява имунната система и помага да останете защитени. 

От друга страна, за да останете здрави по време на грипния сезон, имате нужда от здрав черен дроб. Той осигурява естествения процес на детоксикация на организма. Погрижете се за черния си дроб със зеленчуци като кейл, броколи и зеле. 

Той би реагирал добре и на някои продукти, предназначени специално за него. Такъв продукт е самЕ – с-аденозил-л-метионин, важно съединение, което участва в процеса на метилиране и подпомага детоксикационните процеси в организма.

Доверете се на силата на билките и природните имуностимулатори

Растения като Ехинацея и мечо грозде могат да помогнат за намаляване на продължителността и тежестта на заболяването. Те подпомагат имунитета, за да бъдете здрави по време на грипния сезон. От друга страна, приемът на витамини под формата на хранителна добавка ще ви помогне да подсилите защитните сили на тялото си, осигурявайки Ви здрав имунитет. 

Имунал Форте и Monolak са чудесен начин да подсилите имунната си система с натурални средства. Имунал форте съдържа 7 билки за силен имунитет, а Монолак е добавка, която съдържа 100% чиста монолауринова киселина. Прочетете повече за нейните защитни свойства в описанието на Монолак.

По-малко вредни навици

Ако сте пушач, сега е най-подходящият момент да се откажете от вредните цигари. Пушенето не само увеличава риска от рак, но и уврежда имунната система. Твърди се, че тютюнопушенето има отрицателно въздействие както върху адаптивния, така и върху вродения имунитет. 

Тютюнопушенето също така намалява ефективността на защитните сили на Вашата имунна система, като може да увреди и бебето ви, ако пушите по време на бременност. Ако все пак искате да продължите, има алтернативи като използването на електронни или други иновативни цигари, които помагат да се откажете от тютюнопушенето и са по-малко вредни.

С тези малки усилия и промени в ежедневието си можете да си осигурите здрава имунна система. Здравото тяло не се състои само в това да бъдете здрави отвън, но и да осигурите по-силен имунитет. Тези естествени начини да засилите имунната си система могат да ви помогнат да постигнете тази цел. Те ще намалят токсините в организма и ще осигурят необходимите хранителни вещества, които са от съществено значение за вашето здраве. 

Грижата за силния имунитет не само ще ви предпази от разболяване, но и ще ви помогне да предотвратите сериозни заболявания на белите дробове, черния дроб, сърцето и мозъка. Всички гореизброени мерки могат да забавят процесите на стареене, а промяната на някои навици може коренно да промени живота ви и да откриете, че имате любим спорт, танци или друго занимание.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ